Τον… “λύγισαν” στη Νίκαια οι “εντός” και “εκτός” αντίπαλοι, πήρε αυτό που ήθελε ο Ιωνικός

Έμοιαζε άνιση η “μάχη” στη Νίκαια.

Απ’ τη μια πλευρά μια ομάδα “κανονική” με πάθος και λύσεις, με έναν παικταρά που έκανε ό,τι ήθελε, με διοίκηση που πήρε παίκτες, αναβολές κι ό,τι άλλο χρειάζεται για να στηριχθεί μια προσπάθεια σωτηρίας, κι απ’ την άλλη ένα ταλαιπωρημένο όλη τη χρονιά σύνολο που παίζει τώρα με τα λεφτά του κόσμου, ελέω διοικητικής ανυπαρξίας, με αφαιρέσεις βαθμών, πλαστογραφίες, πρόστιμα, ασέβεια από όλο το μπασκετικό σύστημα, που γελούσε και γελάει με τα δρώμενα, αποχωρήσεις 11 παικτών απ’ την αρχή της χρονιάς, επτά προπονητές σε δύο περιόδους, τραυματισμούς και αποχές, και με όλους τους ξένους της σε κάκιστη κατάσταση στο συγκεκριμένο ματς. Αν προσθέσει κανείς και τη διαιτησία που έπαιξε έδρα, σύμφωνα με τους “κυανόλευκους” της Θεσσαλονίκης, τότε δικαιολογημένα ο Ιωνικός πανηγύρισε μια σπουδαία γι’ αυτόν νίκη με 74-62 και ο Ηρακλής ψάχνει πλέον νίκη το Σάββατο με το Λαύριο για να μείνει “ζωντανός” με τρεις αγώνες να απομένουν.

Πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα της Νίκαιας ήταν ο Ντάνιελ Χάμιλτον με 24 πόντους και 5 ασίστ και με ρεκόρ 5-16… ανέβηκαν στη 12η θέση του πρωταθλήματος.

Από τη μεριά των ηττημένων, ο Κώστας Παπαδάκης σημείωσε 12 πόντους, όμως δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τα δεδομένα και η ροή του παιχνιδιού… με αποτέλεσμα να πέσουν στο 5-16. Αλλά όπως αναφέραμε, η ισοβαθμία δεν είναι με το μέρος τους, αφού έχασαν τη διαφορά.

Το ματς:

Στη εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι έως το 10-8, κυρίως για τον Ιωνικό να πρωταγωνιστεί ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 7 πόντους, ενώ από την πλευρά του Ηρακλή, κυρίως ο Γκάρετ έπαιρνε στα χέρια του τις αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με το ξέσπασμα του Ντάνιελ Χάμιλτον των 8 πόντων και με το σκορ να εκτοξεύεται στο 21-10. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 21-16.

Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες έσφιξαν, με τη ευστοχία να πέφτει δραστικά είτε μέσα στη ρακέτα είτε από τη περιφέρεια. Δεδομένο της δυστοκίας είναι ότι ο Ιωνικός σουτάρει εντός πεδιάς με 31% και ο Ηρακλής με 30%. Παρόλα αυτά, από πλευράς των γηπεδούχων ο Χάμιλτον συνέχισε να «πυροβολεί», παίρνοντας ενέργειες και συνολικά είχε 3/7 στο δεκάλεπτο. Από τη πλευρά του ο Ηρακλής, έμεινε κοντά με τους Δημήτρη Σταμάτη και Μπράντον Γκάρετ , κλείνοντας το ημίχρονο με 33-29.

Η επανέναρξη δεν άλλαξε τίποτα για τον Χάμιλτον, ο οποίος αμέσως ευστόχησε σε τρίποντο και αμέσως στην επόμενη επίθεση ο Ιωνικός βρήκε ξανά στόχο με τον Ιωσήφ Κολοβέρο. Φυσικά, ο Ηρακλής έμεινε πιστός στο πλάνο του και με την ώθηση που του έδωσε ο Γκάρετ, η αναμέτρηση πήγε σε τεντωμένο σκοινί… 49-49.

Στη τελευταία περίοδο ο Ιωνικός πήρε προβάδισμα (61-52) με τον Κέβιν Τούμπα να συνεισφέρει 6 πόντους και ο Ηρακλής να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ευστοχίας. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (64-54) τρία λεπτά περίπου από την λήξη με τρίποντο του Κολοβέρου. Έμεινε σταθερά σε υψηλά επίπεδα και με τα καλάθι των Μαυροκεφαλίδη και Ντέιβις ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το τελικό 74-62.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 33-29, 49-49, 74-62

Δείτε τη στατιστική του αγώνα εδώ

Τα εναπομείναντα παιχνίδια του Ηρακλή:

Ηρακλής-Λαύριο (30/4)
Προμηθέας-Ηρακλής (7/5)
Ηρακλής -Παναθηναϊκός (21/5)

Τα εναπομείναντα παιχνίδια του Ιωνικού:

ΠΑΟΚ-Ιωνικός (30/4)
Ιωνικός-Ολυμπιακός (8/5)
Λάρισα-Ιωνικός (21/5)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top