Αποθέωση παρά τη (νέα) ήττα για τον Ολυμπιακό!

Στον μικρό τελικό της… παρηγοριάς, ο Ολυμπιακός έδωσε τη «μάχη» του, αλλά ηττήθηκε 84-74 από την Μπαρτσελόνα, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του Final Four του Βελιγραδίου.

Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπως και ο ίδιος, γνώρισαν την αποθέωση από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε. Ξεχωριστή αποθέωση γνώρισε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος άκουγε συνεχώς το όνομά του.

Νταμπλ-νταμπλ από τον Βεζένκοφ με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Σλούκα να είχε 14π. με 7 ασίστ και τον ΜακΚίσικ από 11π.

Από τους Καταλανούς, κορυφαίος ήταν ο Μίροτιτς με 19 πόντους, με τον Σανλί να είχε 16π. Άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης με 9π. και 13 ασίστ.

Το ματς
Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Πολύ κακή αρχή από τους «ερυθρόλευκους», καθώς τα πολλά λάθη τους κράτησαν χαμηλά στο σκορ, ενώ στην άμυνα είχαν αφύλακτη ρακέτα, με την Μπαρτσελόνα να πηγαίνει στο 10-2, στα πρώτα τρία λεπτά. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις με τον Ντόρσεϊ επιθετικά, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ διατηρούσαν σε σταθερή απόσταση (15-9) τους Καταλανούς, μέχρι το 6’. Στα τελευταία λεπτά, μόνο ο Χίγκινς κρατούσε επιθετικά τους «μπλαουγκράνα», με τους Βεζένκοφ και Σλούκα να μειώνουν τη διαφορά στο καλάθι (20-18), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε προσωρινά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά τα λάθη έδωσαν καλάθια στο ανοικτό γήπεδο για την Μπαρτσελόνα, η οποία ξέφυγε στο +6 (26-20), στο 12’. Με την είσοδο των Ζαν-Σαρλ, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν απανωτά κλεψίματα και έτρεξαν σερί αιφνιδιασμούς, περνώντας μπροστά (30-31), στο 15’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια (37-38), μέχρι το 18’. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν είχαν την ίδια επιθετική συνέπεια, με τους Καταλανούς να βρίσκουν λύσεις από την περιφέρεια με Σανλί και Αμπρίνες και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +7 (45-38).

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 84-74

Κάκιστες άμυνες από τον Ολυμπιακό στην αρχή του δεύτερου μέρους, με αποτέλεσμα να μην είχε ρυθμό στην επίθεση, αλλά τον Μίροτιτς από την άλλη να ήταν πολύ «ζεστός» και έτσι η Μπαρτσελόνα ξέφυγε στο +15 (57-42), στο 24’. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες αντέδρασαν με κάποιες άμυνες και με τον Βεζένκοφ να βρίσκει εξαιρετικό ρυθμό επιθετικά, έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (60-52), στο 27’. Το καλάθι του Ντέιβις έδωσε προσωρινή ανάσα στους Καταλανούς, αλλά με την άμυνά της και τον Σλούκα, η ομάδα του Μπαρτζώκα μείωσε στο -6 (62-56), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με την ίδια καλή διάθεση συνέχισε ο Ολυμπιακός και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, πλησιάζοντας στο -4 (64-60), στο 32’. Στο επόμενο δίλεπτο, τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ από τους «ερυθρόλευκους» έδωσαν την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει στο +8 (68-60), με τους Σλούκα και ΜακΚίσικ να αντιδρούν για το -3 (68-65), στο 35’. Η απάντηση των Καταλανών ήρθε με τον Χίγκινς για το +8 (73-65). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «μπλαουγκράνα» είχαν τον έλεγχο και έτσι πήραν τη νίκη με το τελικό 84-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-38, 62-56, 84-74

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 84-74

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 84-74

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top