ΕΣΑΚΕ: Δικαίωση για Άρη, ΑΕΚ, Απ. Πάτρας, Λάρισα – «Όχι» του ΔΣ στην αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ δεν επικύρωσε (με ψήφους 8-4) την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για μη αδειοδότηση σε ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πάτρας στο επόμενο πρωτάθλημα.
Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από 6 ώρες, το Δ.Σ. αποφάσισε να μην επικυρώσει την εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ για να μη δοθεί άδεια συμμετοχής σε τέσσερις ομάδες για το επόμενο πρωτάθλημα. Ο λόγος για την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Απόλλωνα Πάτρας και την Λάρισα, των οποίων οι φάκελοι κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Επιτροπή.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ, η συγκεκριμένη εισήγηση είναι μεν δεσμευτική ωστόσο πρέπει να επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τεθεί σε ισχύ. Κάτι που δεν συνέβη καθώς με ψήφους 8 κατά και 4 υπέρ, η εισήγηση δεν εγκρίθηκε. Κατά συνέπεια, οι τέσσερις ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα.

poster

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και εξερχόμενος από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης», Μάκης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για «δικαίωση», ενώ ο νομικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Απεφάνθη ότι δεν επικυρώνεται η εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Συνεπώς δεν επέρχονται οι συνέπειες μη αδειοδότησης των ομάδων που δεν είχαν αδειοδοτηθεί. Συνεχίζουμε κανονικά. Προς τιμήν τους όλα τα μέλη του ΕΣΑΚΕ και τα μέλη της Επιτροπής έχουν διαπιστώσει πως υπάρχει ένας οργανισμός. Σκοπός είναι να αλλάξουμε οργανισμό και να μην υπάρχουν τέτοια λάθη που μπορεί να μην αδειοδοτούν ομάδες που θα έπρεπε να αδειοδοτηθούν και να αδειοδοτούν άλλες που δεν θα έπρεπε. Υπάρχουν κενά στον οργανισμό, υπάρχουν προβλήματα. Είναι νέος, θα δούμε τι θα γίνει. Από εδώ και πέρα έχουμε διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ και από Αύγουστο θα ξεκινήσει η προετοιμασία».

Από πλευράς Άρη, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε: «Σίγουρα υπάρχει μία δικαίωση, είμασταν πάντα με την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και να βρίσκουμε λύση στα προβλήματα. Θεωρούμε ότι είμασταν κομπλέ. Κάποιες μικροατέλειες μπορεί να υπήρχαν, αλλά αυτές δεν ήταν τόσες για να έφεραν την απόρριψη. Αυτό έγινε δεκτό από την πλειψηφία των μελών του ΔΣ και έτσι δεν πέρασε η εισήγηση της Επιτροπής.

Είμαστε η πρώτη ομάδα που έλεγε που υπάρχουν κάποια κενά στη διαδικασία, από το 2020 που ψηφίστηκε αυτό που ψηφίστηκε είμασταν κατά της διαδικασίας. Θεωρούμε ότι πρεπει να υπάρχουν βελτιώσεις. Να τροποποιηθεί ο κανονισμός, να γίνει πιο “επίκαιρος” θα έλεγα στην κατάσταση που υπάρχει παγκόσμια, και στην οικονομική κρίση και σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν γενικά στην κοινωνία, ώστε να είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι στην κατάσταση της χώρας και να μην αιθεροβατούμε. Αυτός ήταν ο στόχος μας και αυτό πάντα προτείνουμε. Να είμαστε συνεπείς, αλλά και με πράγματα που μπορεί να γίνονται. Και πάντα είμαστε υπέρ της εξυγίανσης όλων των ομάδων και φυσικά την δική μας. Αυτή τη δουλειά κάνουμε από το προσπαθούμε από το 2012».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top