ΠΑΟΚ: Καλή η αρχή με ΑΜΚ, τα δεδομένα για BCL και ο… Σίμονς

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει εγκαταλείψει την υπόθεση “BCL”, όσο δύσκολη και αν φαίνεται για την ώρα. Και λόγω οικονομικών δεδομένων και λόγω θέσης στην Ελληνική Λίγκα (9η)…

 

Ωστόσο η ομάδα έστειλε κανονικότατα δήλωση συμμετοχής. Για παν ενδεχόμενο, μια και απώτερος στόχος της διοίκησης είναι η Ευρωπαϊκή κατεύθυνση του ΠΑΟΚ εφόσον πάντως οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Όλα δείχνουν-και μετά τις επαφές με υπευθύνους της διοργανώτριας-οτι σε 8-10 μέρες το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει, αφού αποφασιστεί τι θα γίνει οριστικά με Λάρισα, Κολοσσό, Άρη (ΑΕΚ, Περιστέρι θα παίξουν) και αφού το ίδιο το BCL φτάσει στο τελικό αριθμό συμμετοχών για την Ελλάδα σε ομίλους και προκριματικά.

Πάντως στο Παλατάκι έχουν αποφασίσει οτι δεν θα ακολουθήσουν (για καθαρά πρακτικούς λόγους) το δεύτερο δρόμο.

 

Όσο για την ανάπτυξη του ΒCL και τις ομάδες που φέρονται να υπολογίζονται για την κανονική περίοδο; Γαλατάσαραϊ, ΑΕΚ (ναι με τα 21 ban), Περιστέρι, Ιγκόκεα, Νταρουσάφακα, Μπαχτσέσεχιρ, Χάποελ Χολόν, Καρσίγιακα, Ρίγα, Τόφας, Σάσσαρι, Ρίτας, Τενερίφη, Mανρέσα, Μπιλμπάο, Μούρθια, Μπον, Λούντβιγκσμπουργκ, Ντιζόν, Ρετζιάνα, Λιμόζ, Ορτέζ, Οστάνδη, Νίμπουρκ, Λέγκια, Χάποελ Ιερουσαλήμ και η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας. Μένει έτσι μια ανοικτή θέση για ομάδα από Γερμανία ή Ιταλία ή Ελλάδα ή Ισπανία.

Για τα προκριματικά; Πραγματικός χαμός προγνωστικών… Κάποιες-πολλές-ανάμεσα σε Νορσέπινγκ Ντόλφινς (Σουηδία), Βολουντάρι (Ρουμανία), Μόρναρ, Ντεν Μπος, Βιέννα, Μπαλκάν (Βουλγαρία), Κεραυνό, Οπάβα, Μπάκεν Μπίαρς (Δανία), Κάρχου (Φινλανδία), Σκόπια, Μπενφίκα, Φριμπούργκ (Ελβετία), Λέστερ, Άνβιλ Βρόκλαβεκ.

Ακόμα αναφέρεται μια λίστα υποψηφίων ομάδων που μπορεί να γίνουν ελκυστικές για την διοργανώτρια αρχή ειδικά για wild cards). Μεταξύ των «εκλεκτών»… Μάλαγα, Μπρεογκάν, Σολέ, Μπάμπεργκ, Βαρέζε.

 

Τα έσοδα

Στο Παλατάκι υπάρχει αισιοδοξία αναφορικά με τα έσοδα και κατ΄επέκταση το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Η ΚΑΕ είναι ικανοποιημένη με τα πρώτα αποτελέσματα της ΑΜΚ, καθώς στο πρώτο τριήμερο της διαδικασίας συγκεντρώθηκε ένα ποσό 10 χιλ. ευρώ, άκρως σημαντικό για την εποχή και τις λίγες μέρες αυτού του πρότζεκτ. Παράλληλα στην ΚΑΕ κινούνται άμεσα για μεγάλη χορηγία φανέλας (στοιχηματική εταιρία), αφού υπάρχει η βεβαιότητα για ανανέωση όλων των υπόλοιπων χορηγιών, όπως και αυτής του ονόματος δια της εταιρίας του κ. Τσαλόπουλου. Άλλωστε με την ρευστότητα που χρειάζεται η ΚΑΕ αυτό το διάστημα θα τακτοποιήσει τους διακανονισμούς με τους παίκτες της φετινής σεζόν (1.5 οφειλόμενος μήνας για ξένους πλην Ρρένφρο, 3 για Έλληνες).

 

Ο σχεδιασμός

Όλα τα παραπάνω είναι λογικό να αφήνουν πίσω το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Ο Λυκογιάννης συγκεντρώνει υλικό, κάνει τους συνδυασμούς του και μιλά με ατζέντηδες εκφράζοντας ενδιαφέρον (και τίποτε πιο λεπτομερειακό) για ορισμένους παίκτες. Ενδεικτικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ δείχνει να εκτιμά ιδιαίτερα τον Τσέστερ Σίμονς που είχε μια πολύ καλή παρουσία στον Απόλλωνα Πάτρας έστω σε αυτά τα 10 ματς που πρόλαβε να παίξει με πάνω από 13 πόντους μέσο όρο. Ανάλογα εκφράστηκε ενδιαφέρον (μεταξύ άλλων) για τον Γάιο Σκορδίλη, για τον Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο, αλλά και για τους Γόντικα, Γκιουζέλη.

Στο μεταξύ ερωτηματικό αποτελεί το αν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν για τον Τολιόπουλο-θα αποφασιστεί λίγο πριν την εκπνοή της στις 31/6-ενώ οι καλές οικονομικά προτάσεις που έχει ο Ρένφρο από Γερμανία και Αυστραλία κάνουν δύσκολη την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Όπως και του Λοβ που ναι μεν θέλει, αλλά με κασέ στα 9-10 χιλ. δολάρια το μήνα… ουτοπικό σενάριο.

 

Πάντως σε κάθε περίπτωση ο Λυκογιάννης θέλει δύο Αμερικανούς στο “1-2”, έναν στο “3”, έναν στο “4” και τουλάχιστον έναν στο “5”, αν η ομάδα καταφέρει και ανάμεσα σε Αμερικανό Μαργαρίτη βρει έναν Έλληνα (από τους παραπάνω προφανώς). Έτσι ο 6ος ξένος θα είναι είτε γκαρντ, είτε στο “3-4”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top