ΠΑΟΚ: Τα… ασπρόμαυρα ντεσού στο νέο BCL

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το χάντικαπ της 9ης θέσης στην βαθμολογία της Λίγκα και θα βρίσκεται για μια ακόμα φορά στους ομίλους του BCL.

 

Η δήλωση συμμετοχής έγινε εμπρόθεσμα, νομότυπα μέσω της ΕΟΚ, η ομάδα πήρε από τις πρώτες άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και τελικά δεν ήταν δύσκολο-με βάση και τα προβλήματα ορισμένων ομάδων που τον ξεπέρασαν στην βαθμολογία-να γίνει αποδεκτή από την διοργανώτρια αρχή.

 

Κλήρωση στις 7 Ιουλίου με Τριλυράκη και έναρξη στις 4 Οκτωβρίου… Η λογική λέει οτι ο ΠΑΟΚ στην διαδικασία κλήρωσης θα βρεθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό θα συμβεί γιατί ο Δικέφαλος με βάση την βαθμολογία των τριών τελευταίων ετών βρίσκεται στην 19η θέση ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται φέτος στην φάση των ομίλων. Αν μάλιστα από τα προκριματικά προκριθούν τα 4 φαβορί, οι Στρασμπούργκ, Τόφας, Μπάμπεργκ και Μάλαγα, τότε ο ΠΑΟΚ θα κατέβει στην 23 θέση, μένοντας όμως πάλι οριακά στο 3ο γκρουπ. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι Θεσσαλονικείς με βάση την βαθμολογία τους στην διοργάνωση (3ετία) περνούν (από τις 52 ομάδες σε ομίλους και προκριματικά) Μπον, Μπάκεν Μπίαρς, Ορτέζ, Λιμόζ, Μπιλμπάο, Φριμπούρκ, Κεραυνό, Οπάβα, Λέγκια, Καρχού και Μπενφίκα.

 

Η μόνη ελπίδα του ΠΑΟΚ να ανεβεί γκρουπ δυναμικότητας (δείχνει πάντως εξαιρετικά δύσκολο) είναι το ντόμινο που μπορεί να δημιουργηθεί από το γεγονός οτι η Ελλάδα έχει στην ειδική βαθμολογία 3ετίας την 10η θέση ανάμεσα σε 33 χώρες.

 

Με βάση τα παραπάνω και με το οτι (στο σενάριο που θα προσφέρει τη μεγαλύτερη δυσκολία) τα 4 φαβορί θα προκριθούν από τα προκριματικά και δεν θα υπάρξουν άλλα ντόμινο, ο ΠΑΟΚ θα έχει στον όμιλο του μια από Τενερίφη, Χολόν, Νίμπουρκ, Ντιζόν, Στρασμπούργκ, Μανρέσα, Χ. Ιερουσαλήμ, μια από Καρσίγιακα, Φάλκο, Τόφας, Σάσαρι, Οστάνδη, Μπάμπεργκ, Λούντβισμπουργκ, Ιγκόκεα και μια από Ορτέζ, Λιμόζ, Μπιλμπάο, Λέγκια, Μπακσέσεχιρ, Μπνέι Ερτζελία, Ρ. Εμίλια, Μούρθια.

 

 

Στο μεταξύ από αυτό τον σωρό των 52 ομάδων ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει στην Ευρωπαϊκή του ιστορία τις 22. Οι 16 από την φάση των ομίλων… ΑΕΚ, Νίμπουρκ, Οστάνδη (ως Σουνέρ το 1991 και ως Τελίντους το 2003), Γαλατάσαραϊ, Χ. Χολόν, Ιγκόκεα, Ντιζόν, Λενόβο Τενερίφη (ως Ιμπεροστάρ), Λιμόζ, Λούντβιγκσμπουργκ, Ορτέζ, Καρσίγιακα, Ρίτας Βίλνιους (ως Λιετούβος Ρίτας), Μπον, Ρίγα και η Φάλκο Ζομπάτελι, αν τελικά πάρει το τίτλο από την Κόρμεντ.
Οι άλλες 6 προέρχονται από την προκριματική φάση και πρόκειται για Μπουντιβέλνικ, Φριμπούρκ, Κεραυνό Λευκωσίας, Οπάβα, Στρασμπούργκ και Μπενφίκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top