Ριζούλης: “Θα φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που αξίζει, για τον κόσμο του”- AUDIO

“Φαίνεται ότι θα παίξουμε στην Α2 – Ας κάνει υπομονή λίγους μήνες ο κόσμος, για να κτίσουμε κάτι δυνατό και θα επανέλθουμε του χρόνου στην Α1”, η ξεκάθαρη τοποθέτηση του νέου μπροστάρη του “κυανόλευκου” μπάσκετ.

Ο Θόδωρος Ριζούλης μίλησε στον Libero 107,4, σημειώνοντας:

“Θα συνεργαστώ με τον Λευτέρη Κακιούση και τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Ηρακλή, που ανέλαβαν το Τμήμα, για να δημιουργήσουμε κάτι καλό στην ομάδα. Γνωρίζω πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα ο κόσμος. Η συμφωνία μας με τους ανθρώπους του Ηρακλή είναι και για την Α1 και για την Α2.

Διαπιστώσαμε ότι μας έχουν αποκλείσει από την Α1. Θα κάνουμε μια τελική προσπάθεια, με πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά όλα δείχνουν ότι θα παίξουμε στην Α2. Ο κόσμος ας κάνει υπομονή για λίγους μήνες, διότι του χρόνου θα επανέλθουμε στη μεγάλη κατηγορία.

Θέλουμε να κτίσουμε κάτι δυνατό και να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που αξίζει για τον κόσμο του…”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος ηγέτης του “κυανόλευκου” μπάσκετ.

AKOYΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

TO ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

 

Για την περσινή σεζόν: «Ήταν μία εκπληκτική χρονιά. Ήμασταν και λίγο τυχεροί διότι μας βγήκαν οι μεταγραφές, η αλλαγή του προπονητή και το πρόγραμμα ήταν καλό. Πήγαν όλα καλά, φτιάχτηκε ένα όμορφο κλίμα από τον Στέφαν Μούντι, τον Μάριτς και τους υπόλοιπους καινούργιους παίκτες που ήρθαν. Ταίριαξαν με τους παλιούς παίκτες που έμειναν, κάτι που δεν ήταν εύκολο διότι κάναμε και πέντε αλλαγές. Τελικά ταίριαξε το παζλ και μετά πήγαινε η ομάδα μόνη της. Ήμασταν και τυχεροί επειδή κερδίσαμε 2-3 παιχνίδια στο τελευταίο σουτ, όπως με τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό. Υπήρχε η ικανότητα αλλά χρειάζεται και η τύχη. Για εμένα η ομάδα πήρε την τρίτη θέση και όχι την τέταρτη, κάποιοι παράγοντες στα τελευταία παιχνίδια δεν πήγαν όπως θα έπρεπε, δε θέλω να αναφερθώ στη διαιτησία».

Για ΠΑΟΚ και Άρη: «Δυστυχώς κουβαλάνε τις αμαρτίες του παρελθόντος, έχουν τα παλιά χρέη. Κάνουν μία καλή προσπάθεια και οι δύο ομάδες και οι διοικήσεις είναι καθαρές τα τελευταία χρόνια απλώς κουβαλάνε τις παλιές αμαρτίες όπως είπαμε. Πιστεύω πως σε ένα – δύο χρόνια θα ξεκαθαρίσουν τα παλιά και θα πάνε ακόμα καλύτερα. Αυτό το μονοπώλιο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού κουράζει. Αν εξαιρέσουμε τη Λάρισα φέτος και το Λαύριο πέρσι δεν υπάρχει κάτι άλλο, αν και δεν ήταν ο Ολυμπιακός τότε»

Για την αποχώρησή του από τη Λάρισα: «Δεν είχα τη στήριξη που περίμενα από τον κόσμο της Λάρισας και από τους επιχειρηματίες περισσότερο επειδή πιστεύω πως θα έπαιρνε φέτος διαρκείας ο κόσμος. Λόγω της επιτυχίας υπήρχε ενθουσιασμός και πιστεύω πως θα πουλούσαμε κάποια διαρκείας αλλά όχι όσα θα έπρεπε να πουλήσει μία ομάδα που βγήκε τέταρτη στην Ελλάδα. Όμως για τα δικά μας δεδομένα τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν καλύτερα. Κανένας επιχειρηματίας από τη Λάρισα δε βοήθησε εκτός από λίγους που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η ομάδα έχει έξοδα και εγώ τους είπα ότι ούτε καράβια έχω, ούτε εργοστάσια, μία απλή επιχείρηση έχω απλώς μου αρέσει το μπάσκετ. Τους είπα πως αν δε με στηρίξει κανένας άλλος δεν μπορώ να συνεχίσω. Απλά πράγματα. Είχα μόνο υποσχέσεις ότι θα βοηθήσουν, όμως ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα, έτρεχαν οι προθεσμίες και από τον ΕΣΑΚΕ, την επιτροπή, τις εγγυητικές και τους παίκτες. Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο τρέχουν μέχρι τελευταία στιγμή. Η εγγυητική ήταν μεγαλύτερη φέτος, ήθελαν 150.000 ευρώ. Αυτά δεν τα ξέρει ο απλός κόσμος και οι επιχειρηματίες και μου έλεγαν ξεκίνα εδώ είμαστε. Δεν γίνεται αυτό, οι ημερομηνίες τρέχουν»

Για τις οικονομικές απαιτήσεις σε σχέση με πέρσι: «Πρώτον πέρσι η ομάδα δεν ήταν καλή, σώθηκε με τον Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική. Τώρα είχα απαιτήσεις. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στο Θεσσαλικό μπάσκετ όλων των εποχών. Δεν έχει ξαναγίνει ομάδα από τη Θεσσαλία να είναι τέταρτη στην Ελλάδα. Δεύτερον αυξήθηκαν πολύ και τα έξοδα διότι όταν μία ομάδα είναι καλή, θα δώσεις πριμ και παραπάνω μισθό στους παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι και το πρωτάθλημα κράτησε πολύ. Το παιχνίδι Προμηθέας – Λάρισα ήταν το τελευταίο σε όλη την Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων, σε 2-3 μέρες άρχιζαν οι Εθνικές. Όλα αυτά αύξησαν το μισθό των παικτών, τα ενοίκια και τα λοιπά. Οπότε είπα πως αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι πρέπει να βοηθήσετε. Επίσης, πέρσι πήραμε χρήματα και από το στοίχημα που δεν τα πήραμε φέτος και τα υπολογίζαμε»

Για τη συνεργασία με τον Ηρακλή: «Έγινε μία προσέγγιση μέσω κάποιων κοινών γνωστών, με τους κυρίους Θέο και Κακιούση, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη σωτηρία του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή. Συναντηθήκαμε, βρήκαμε κάποιες κοινές συνισταμένες, εγώ τους είπα ότι η δική μου θέση δεν αλλάζει και ότι μπαίνει λουκέτο στη Λάρισα καθώς δε θα συνεχίσω σε καμία κατηγορία. Μου ζήτησαν οι άνθρωποι από τον Ηρακλή να κάνουμε μία κοινή πορεία, να φέρουμε την ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Είδα πως έχουν διάθεση, όρεξη και όραμα. Οπότε είπαμε να κάνουμε μία προσπάθεια για να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο.  Θα έχω το 50% των αποφάσεων μαζί με τον Λευτέρη και τον Ερασιτέχνη. Θα παίρνουμε μαζί τις αποφάσεις»

Για την αντίδραση του κόσμου: «Χάρηκε ο κόσμος για αυτήν τη σύμπραξη. Υπάρχει πολύς κόσμος στον Ηρακλή που αγαπάει το μπάσκετ και η ομάδα είχε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα, απλώς θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε εκεί που αξίζει. Όμως θέλει υπομονή και προσπάθεια»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ: «Κάναμε μία αίτηση, προσπάθησα και εγώ να μιλήσω αλλά δε δέχτηκε το συμβούλιο διότι δεν ανήκουμε πια στον ΕΣΑΚΕ. Θα κάνουμε μία ακόμα νομική κίνηση μήπως και παίξουμε Α1 αλλά η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ακόμα και αν παίξουμε Α2. Το θέμα είναι να χτιστούν γερές βάσεις, ακόμα και στην Α2 δεν πειράζει, η χρονιά περνάει γρήγορα και σε λίγους μήνες μπορεί να είμαστε στην Α1»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top