Ιτούδης: «Έχουμε πολλούς παίκτες που ξέρουν από do or die ματς»

Ως… τελικό αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα τη νοκ άουτ αναμέτρηση με την Τσεχία, για τους «16» του Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την προσεχή αντίπαλο της «επίσημης αγαπημένης», λέγοντας παράλληλα ότι βοηθάει πολύ την Εθνική που έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία από παιχνίδια… do or die.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Παίζουμε με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, που έχει τα τελευταία χρόνια τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία. Αναμφίβολα μπορεί να ξεχωρίζουν ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι, αλλά η Τσεχία έχει πάρα πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Είναι αυτή τη στιγμή στο τουρνουά η ομάδα που έχει το καλύτερο passing game, έχουν πολύ καλούς σουτέρ, παίζουν είτε ζώνη είτε man to man, επομένως έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο απέναντί μας.

Δεν θα ήθελα να μοιραστώ το πλάνο μας μαζί σας, κάναμε ανάλυση μέσω βίντεο και θα μπούμε στον αγώνα για να δώσουμε τις μάχες μας. Η ομάδα το έχει αποδείξει αυτό μέχρι τώρα, γι’ αυτό και εμπνέει σεβασμό. Η Τσεχία έχει αποδείξει πως διαθέτει ποιότητα, έχει τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια και αξίζει το σεβασμό μας.

Η Τσεχία έχει πολλούς χειριστές και δημιουργούς, που μπορούν να φτιάξουν φάσεις για τον εαυτό τους ή τους συμπαίκτες τους. Όμως έχουμε αρκετά κορμιά και πολύ καλούς αμυντικούς που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Βάλαμε πολλά κομμάτια στον όμιλο, αλλά τώρα έχουμε έναν τελικό μπροστά μας. Είναι ένα do or die παιχνίδι κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Βοηθά ότι έχουμε πολλά παιδιά που έχουν εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι σωστά, όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα και καμία ομάδα που έφτασε εδώ δεν ήρθε τυχαία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top