Mπαμ, ζιπ, αχ… στη νέα (όμοια με παλιές) σεζόν

 

Η μοίρα τάφερε έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι ο πρώτος αντίπαλος του κόουτς (πλέον) Σπανούλη στο πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ. Φυσικά ένα τέτοιο εγχείρημα στο Περιστέρι δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς ισχυρό μπακ απ. Και δεν έμεινε.

 

-Δυνατό, σύγχρονο, πλούσιο ρόστερ (δεν λείπουν και οι νεαροί ε;) με έμφαση στο περιφερειακό παιχνίδι, όπου οι Περιστεριώτες θέλουν να «κτυπήσουν» τον ΠΑΟΚ. Αν θα «πονέσει» ο Δικέφαλος, πολύ τύχη στο ματς δεν θα έχει.

 

-Πως δεν θα «πονέσει» για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το παιχνίδι; Πρέπει να αντέξει στην περιφερειακή πίεση που θα προσπαθήσει να επιβάλλει ο Σπανούλης με τους τρεις γκαρντ που συνήθως χρησιμοποιεί.

 

-Τριάδα από Φραντσίσκο, Μωραίτη, Πουλιανίτη, Ντένμον και δίπλα τους συνήθως σμολ μπολ με δύο από Τζούστον, Ντέιβις, Κασελάκη, Γκιουζέλη.

 

– Έτσι το Περιστέρι ανεβάζει τέμπο, ταχύτητα και στα δύο μέρη του παρκέ, αν και ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει σέντερ για να κοιτάξει στα μάτια τον «δεινόσαυρο» Μπιλάν. Πέρασαν όμως τα χρόνια, ο Κροάτης βάραινε, δεν ταιριάζει στο up tempo παρά μόνο στο 5 vs 5 όπου έχει το σώμα και την τεχνική να φτάσει στο καλάθι με την απαραίτητη isolation.

 

-Γίνεται κατανοητό οτι ο Λυκογιάννης πρέπει να απαντήσει με περιφερειακό τρίο. Το έχει. Άλλα του λείπουν.

 

-Το πως θα ματσάρει στο «4» Κασελάκη, Ντέιβις και πως θα ξεπεράσει στην επίθεση τα πολύ επιθετικά χετζ άουτ των γηπεδούχων, αφού Ράιλι, Χαντς δεν έχουν το know how ως εκτελεστές και ουχί ως οργανωτές.

 

-Φάνηκε και στο ματς με την Ντιζόν. Τηλεοπτικό ήταν, ο Σπανούλης το ξέρει το σπορ, δεν είναι πυρηνική επιστήμη.

 

-Σε κάθε περίπτωση ο Λυκογιάννης πέρα από τα τετριμμένα περί ρυθμού και ριμπάουντ είναι απαραίτητο να βγάλει συνεργασίες περιφερειακών σε επίθεση και άμυνα (καλύψεις) και να βρει ένα τρόπο να ανταπεξέλθει στο αμυντικό πικ εν ρολ όταν δεν είναι στους 5 ο Ρένφρο, όπως και στην ταχύτητα οργάνωσης και εκτέλεσης από Ντένμον, Φραντσίσκο, Ντέιβις.

 

-Και στο κάθετο παιχνίδι του Μωραίτη, στοιχείο που ο Δικέφαλος στο δικό του επιθετικό μισό δεν τόχει ούτε σε ποσοστό 10%.

 

-Α και ο άσος μην τυχόν και παρουσιάσει ξανά 18 σουτ και ζερό ασίστ. Πάει. Στο μεταξύ αυτός ο Χάρντινγκ που προσπάθησε τόσο πολύ ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, κάνει όργια ήδη στην Μανρέσα. 22.5 πόντοι με 50% τρίποντο στη Λίγκα και πρεμιέρα στο BCL με νίκη στο Λιμόζ. 16 πόντοι εκεί.

 

-O Ντι Λέο άρχισε με 2/14 τρίποντα στα πρώτα τρία ματς της Σλουπσκ στην Πολωνία (6.3π, 5.3ρ, 24΄). Στην ίδια λίγκα με την Άνβιλ ο Φιλ Γκριν είναι καλός (12.7π, 3.6ας, 27΄), ενώ ο Λοβ (26π, 7ας, 40΄) έκανε όργια στο ένα ματς που έπαιξε με τη Νίζνι στο Κρασνογιάρσκ.

 

-Συνεχίζουμε. Καλά άρχισε στην Λίγκα Ντούε με την Ρίμινι ο Ογκμπέιντε (16π, 7ρ) αλλά η ομάδα του ηττήθηκε, λίγα πράγματα στην πρεμιέρα του ο Ρίβερς με την Μπουγιούκ… κλπ (6π, 2ρ, 31΄).

 

-Τέλος… Σούπερ ο Χριστοδούλου στα δύο πρώτα ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας (18π, 1.5κλ, 33΄), ο Άντονι Λι προσπαθεί να βρει το ρόλο του στην Αργεντίνικη Κομουνικασιόνες του Μπουένος Άιρες.

 

-Και για να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας ως στυλ…

 

-Σε ποιά ομάδα brand name καλούσαν τους παίκτες 12 το βράδυ για να υπογράψουν συμβόλαια; Και ποιός είναι ο υπεύθυνος που έτρεχε την διαδικασία; Πρώην συνεργάτης γνωστού… 7 κόκκινο και ακόλουθος Θεσσαλών παραγόντων.

 

-Aληθεύει οτι ο Γιαννάκης ο Δεμερτζής δέχθηκε πρόταση από σημαντικό κλαμπ (ως brand name) αλλά αρνήθηκε λόγω… αμφιβολιών για το πρότζεκτ;

 

-Elite League ok… αλλά που είναι ονομαστικά ο Ηρακλής; Τι πόλεμος είναι αυτός; Είτε Λάρισα, είτε Ερμής Αγιάς… Ο Ηρακλής; Η ομοσπονδία στα προγράμματα της δεν τον βλέπει και όπως συμβαίνει συνήθως ακολουθούν και τα ΜΜΕ.

 

-Ποιά ομάδα περιμένει το τέλος της συνεργασίας Καρδίτσας Κώττα (με την επιστροφή Γόντικα) για να του δώσει δουλειά; Θα πάει όμως ο Τόμας;

 

-Ο Κολοσσός ψάχνει γκαρντ για να διώξει τον Μπαρσέλο και ο ΠΑΟΚ ίσως τελικά στραφεί στον Κουζέλογλου που όμως επιμένει στο κασέ του και στοχεύει εξωτερικό. Όπως και πέρσι.

 

-Ακούσαμε ακόμα οτι εδώ στα μέρη μας σκέφτηκαν και πρώην δικό τους γκαρντ που τώρα κάθεται.

 

-Ο Προμηθέας που φώναζε για τους 6+1 ξένους, έχει 7ο τον 18χρονο Σουηδό που δεν αποκλείεται όμως να τον δώσει δανεικό στο εξωτερικό.

 

-Kαι παρακαλώ ποιά ομάδα που δεν γεμίζει το μάτι για παραμονή το καλοκαίρι έδινε προκαταβολικά το 30% των συμβολαίων; Φυσικά πάντα με την σκέψη αυτών που λάμβαναν, οτι αυτά που έπαιρναν μπορεί να ήταν και τα ταλευταία. Εμ δεν ήταν. Πάρε πρώτη δόση από τα υπόλοιπα…

 

-Κάνεις και μια μικρή έρευνα για την Σάσσαρι και τι φέρνεις στο μυαλό σου; Μπάρλοου, Ίρβινγκ Τόμας, Νταν Κάλαχαν, Τζέισον Ρόου. Θα τους δούμε τους νησιώτες την άλλη εβδομάδα στο Παλάτι. Ονουάκου, Μπέντζιους, Τζεντίλε και φυσικά Τζαμάλ Τζόουνς με το ορίτζιναλ αυτόγραφο του να γίνεται θέμα στο (τότε) έντυπο και να βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια μας.

 

-Κάθε χρονιά τουλάχιστον ένας Έλληνας που κανείς δεν περιμένει κάνει ένα step up. Πέρσι τόνανε ο Τσαλμπούρης. Φέτος; Ο Μωραίτης; Ο Περσίδης; Ο Τανούλης; Δύσκολα αυτός έχει μπροστά του τρεις έτοιμους στην ίδια θέση. Ο Αρσενόπουλος; Ο Νετζήπογλου; Αν δεν πάρει 6ο ξένο πάνω του ο Καστρίτης. Ο Σταυρακόπουλος που έχει και τα γονίδια; Ο Λάγιος αν του δοθεί χρονος στο 3-4; Αν δεν έχανε τόσους μήνες ο Φλιώνης…;

 

-Και περί Γιούρολιγκ; Όλα σταματούν στον περίπατο του Ολυμπιακού στην Καταλωνία. Σκέφτεσαι από τώρα τι μπορεί να του λείπει για να φτάσει… μέχρι τέλος. Ο εγχώριος ανταγωνισμός που έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, άιντε και ως ένα χαλαρό σημείο και οι Τούρκοι.

 

-Και ο πολυάστερος; Λογικά θα βελτιωθεί, ελπίζει να μην κουτουλάνε Γκριγκόνις Πονίτκα, αλλά το δέσιμο, η χημεία, η ένταση, το «ένας για όλους» και ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής είναι στοιχεία που δεν αποκτώνται… χθες. Οπότε…

 

-Περιμένουμε με αγωνία τον επόμενο προπονητή που θα πει σε συνέντευξη του αναφερόμενος στο πρόεδρο της ομάδας του… «ο Δημήτρης», «ο Χάρης», «ο Γιάννης», «ο Μάκης», «ο Κώστας». Αμ δεν θα υπάρξει.

 

-Σαν πολλοί τεχνικοί εμφανίστηκαν πρόσφατα σε γήπεδο όπου γενικώς υπάρχει γκρίνια.

 

-Αρχές Οκτωβρίου αποφασίζεις για 6+1 μόνο και μόνο για τους Ευρωλιγκάτους. Οι υπόλοιποι κοιτάνε. Δεν μπορεί νάμαστε ως οργάνωση τόσο γιούχου. Του χρόνου… παραμονή της πρεμιέρας για… 7+4.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top