Λυκογιάννης: Δικαιούμασταν τη νίκη, Σπανούλης: Κτίζουμε με αυτές τις νίκες

Απογοητευμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Άρης Λυκογιάννης για το τρόπο που ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ήττα κόντρα στο Περιστέρι.

 

“Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών. Είναι νευριασμένος μαζί τους γιατί αυτοκτονήσαμε” είπε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: “Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι, βγάζοντας τα 7 πρώτα λεπτά που ήμασταν νευρικοί. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό πήγαμε εκεί που θέλαμε το παιχνίδι, παίξαμε σκληρά στην άμυνα, περιορίσαμε τα λάθη, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, κάναμε μεγάλες επιθέσεις και την κατάλληλη στιγμή πήραμε το μομέντουμ. Σε εκείνο το σημείο χάσαμε 2 πολύ κρίσιμες ελεύθερες βολές και είναι το σημείο που χάνουμε το ματς. Αυτοκτονήσαμε στην επίθεση και το Περιστέρι πήρε προβάδισμα που το μεγάλωσε στα 48 δευτερόλεπτα».

 

Ακόμα ο Λυκογιάννης αναφερόμενος στην κακή εμφάνιση του Ράιλι σχολίασε… «Ο Ράιλι είχε μεγάλη καταπόνιση από το ματς στην Ευρώπη. Το Περιστέρι είχε 4 μέρες ρεπό, έπαιξε ένα παιχνίδι εύκολο όπως εξελίχθηκε και είχε περισσότερο χρόνο” και κατέληξε: “Μετά το 7λεπτο η ομάδα μας πάτησε καλύτερα στο παρκέ και δικαιούμασταν τη νίκη. Τη νίκη την παίρνεις στα 40 λεπτά και έτσι παίρνεις τη νίκη. Το Περιστέρι άντεξε στο τέλος».

 

Νωρίτερα στην κρατική τηλεόραση τόνισε… «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Είμαι στεναχωρημένος και απογοητευμένος, αυτοκτονήσαμε γιατί ήμασταν στο 1’03” πίσω με έναν πόντο και είχαμε δύο επιθέσεις. Πιστεύω πως το παιχνίδι χάθηκε στις 2 βολές του Ράιλι που θα πηγαίναμε στους 4 πόντους. Δεν μας ήθελε η τύχη και συνεχίζουμε. Πέρσι υπήρχε πολλή ποιότητα, αλλά δεν βρήκαμε την κατάλληλη χημεία. Φέτος έχουμε μια ρούκι ομάδα, που μαθαίνει διαρκώς».

 

Από την άλλη ο Βασίλης Σπανούλης στο αγχωτικό του ντεμπούτο σχολίασε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε δυνατά, το περιμέναμε. Είμαστε ομάδα που ακόμα χτίζεται, τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για πολλά παιδιά οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες στο κομμάτι ανάλυσης. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να κρατάμε τις νίκες και να βελτιωνόμαστε.

 

Είναι σημαντική νίκη που ίσως μετά από 1-2 μήνες δεν θα θυμάται κανείς. Στο μπάσκετ είναι σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις. Οι ομάδες χτίζονται από τέτοιου είδους παιχνίδια. Θέλουμε να περάσουμε αυτή τη φιλοσοφία στην ομάδα, να  έχουμε νοοτροπία νικητή. Έχουμε δει ομάδες να μην παίζουν καλά και να κερδίζουν . Αυτό σου δίνει ψυχολογία. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να βελτιώσουμε. Θα βελτιωνόμαστε μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Βάλαμε ένα λιθαράκι σήμερα.  Τα παιδιά έδειξαν καρδιά και αξίζουν συγχαρητήρια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top