Τρόμαξε, αλλά νίκησε η Εφές! VIDEO

 Η Αναντολού Εφές δυσκολέυτηκε πολύ απέναντι στην ξανά τρομερή Άλμπα Βερολίνου, όμως με ατσάλινη άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάφερε να καταβάλει τους Γερμανούς με 78-74 και να επιστρέψει στις νίκες στην Ευρωλίγκα. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στο 2-2, με την Άλμπα να πέφτει στο 3-1.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς σα γνήσιος MVP έκανε μεγάλο παιχνίδι με 20 πόντους και 11 ασίστ, με την ομάδα του Αταμάν να βρίσκει τρομερές λύσεις και από τον Γουίλ Κλάιμπερν, που έκανε πληθωρικό παιχνίδι 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την πλευρά της Άλμπα, ξεχώρισαν οι δύο ισραηλινοί, Ταμίρ Μπλατ και Γιοβέλ Ζούσμαν, με 15 πόντους έκαστος, αλλά και ο ξανά εντυπωσιακός Κουμάτζε με 12.

Το ματς
Ο αγώνας ξεκίνησε με πολύ υψηλό ρυθμό, με τους δύο αντιπάλους να επιδίδονται σε ένα run n’ gun παιχνίδι από πολύ νωρίς. Κλάιμπερν από τη μία και Κουμάτζε από την άλλη «έλυναν και έδεναν», με τις δύο ομάδες να παίζουν όμορφο μπάσκετ και να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, που ολοκληρώθηκε με «βραχεία κεφαλή» της Άλμπα (22-23).

H γερμανική ομάδα ξεκίνησε με φόρα το δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 7-0 έφτασε στο +8 (22-30). Η Εφές απάντησε γρήγορα και με τρίποντο βομβαρδισμό ΜπομπουάΕμπαγέ και Μίτσιτς και εξαιρετικές άμυνες του Ντάνστον πέρασε μπροστά (37-35). Το ματς πλέον είχε αλλάξει μορφή, με σκληρές μονομαχίες και χαμηλότερο σκορ σε σχέση με την εναρκτήρια περίοδο. Η ομάδα του Αταμάν ευνοήθηκε από αυτή τη διαφοροποίηση και έφυγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων(41-37).

Η Εφές συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο από εκεί που σταμάτησε, και με γρήγορο σερί 7-0 έφτασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (48-39). Από εκείνο το σημείο, ωστόσο, η Άλμπα έτρεξε ένα αδιανόητο σερί 18-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο +7 (50-57), και να κλείσει την περίοδο με προβάδισμα ενός καλαθιού (58-60).

Το παιχνίδι πλέον είχε πάρει για τα καλά τη μορφή ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν συνεχώς να ξεμακρύνουν, χωρίς να το καταφέρνουν. Κάπου εκεί ανέλαβε ο Βασίλιε Μίτσιτς, που με 6 συνεχόμενους πόντους έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εφές (74-70), με πέντε λεπτά να απομένουν. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, όμως οι Τούρκοι έβρισκαν λύσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ του Κλάιμπερν, ενώ ένα μεγάλο καλάθι του Πολονάρα τους έστειλε στο +6 (78-72) με ένα λεπτό να απομένει. Η Άλμπα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 78-74, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-37, 58-60, 78-74.

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Μπομπουά 10, Μπράιαντ 5, Γκαζί, Κλάιμπερν 16, Πλάις 8, Μίτσιτς 20, Εμπαγιέ 8, Πολονάρα 5, Ζίζιτς 2, Ντάνστον 4

Άλμπα Βερολίνου (Γκονθάλεθ): Πρόσιντα 8, Ντίλοου 5, Βέτσελ 2, Μάτισεκ, Σνάιντερ 5, Ολίντι 4, Κουμάντζι 12, Σίκμα 6, Λάμερς 2, Μπλατ 15 , Ζούσμαν 15

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top