Σπουδαίος Άρης μέσα στα Λιόσια, υπέταξε άνετα την ΑΕΚ! VIDEO

Ο Άρης με τρομερή άμυνα και τους Χόρχλερ, Χάγκινς, Γκούντγουιν σε εξαιρετική κατάσταση, πέρασε με σκορ 63-76 από τα Ανω Λιόσια, υποχρεώνοντας την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στη Basket League. Έφτασε έτσι τις δύο νίκες, έχοντας κερδίσει και τον ΠΑΟ στην πρώτη τετράδα αγώνων.

Το ματς
Ο Άρης μπήκε από την αρχή με το «μαχαίρι στα δόντια» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, και με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε από νωρίς με 3-10, με τους Χόρχλερ και Χάγκινς να βρίσκουν στόχο από τα 6.75. Η ευστοχία του Άρη από μακριά συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Νετζήπογλου και Φίλλιο να μπαίνουν στο «χορό» και να δημιουργούν από νωρίς διψήφια διαφορά για τους Θεσσαλονικείς (15-25). Ένα τρίποντο του Παπαδάκη στη λήξη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ της γεμάτης πρώτης περιόδου (18-25).

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ συνέχισε να μη βρίσκει λύσεις από τα επιθετικά ατού της, με τον Φρέιζιερ ειδικά να δυσκολεύεται πολύ από την άμυνα με βοήθειες του Άρη και να μη βοηθάει ούτε δημιουργικά, ούτε στο σκοράρισμα. Από την άλλη, ο Άρης με «καυτούς» Χόρχλερ και Φίλλιο άρχισε να χτίζει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και το +17 δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα (28-45). Η ΑΕΚ με τον Ακίλ Μίτσελ να βρίσκει για πρώτη φορά την επαφή του με το καλάθι έτρεξε ένα γρήγορο 8-2 και κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά στους 11 με τη λήξη του ημιχρόνου (36-47), που ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει 9/17 τρίποντα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και με τον Ακιλ Μίτσελ να ξυπνάει κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 7 (50-57). Ο Άρης είχε κολλήσει στην επίθεση, και από την άλλη είδε τους Γκούντγουιν και Νετζήπογλου να ταλαιωρούνται με φάουλ. Παρόλα αυτά, η επιθετική ανομβρία για το «δικέφαλο» συνεχίστηκε, ο Άρης άρχισε και πάλι με τον Χάγκινς ν α βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, και επανέφερε τη διαφορά στους 11 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (52-63).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο θα περίμενε κανείς η ΑΕΚ να μπει με σκοπό να ανατρέψει γρήγορα το παιχνίδι και να επανέλθει κοντά στο σκορ. Ωστόσο, Χόρχλερ και Γκούντγουιν σκέπασαν τα καλάθια, ο Χάγκινς έβρισκε μεγάλα σουτ επιθετικά, και ο Άρης διατηρήθηκε άνετα μπροστά στο σκορ κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Ο Φρέιζιερ συνέχισε να μην έχει καθαρό μυαλό, στη χειρότερη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, με τον Στρέλνιεκς να είναι ο μόνος που προσπαθούσε στην τελευταία περίοδο και έριξε τη διαφορά στους 8 (52-60). Παρόλα αυτά, με μεγάλα καλάθια απο Γκούντγουιν, Χάγκινς και Νετζήπογλου, ο Άρης διατήρησε εύκολα το προβάδισμα σε υψηλή τιμή και έφυγε με άνετη νίκη από τα Άνω Λιόσια.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 36-47, 52-63, 63-76

Στατιστικά του αγώνα εδώ

 

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top