ΠΑΟΚ: Επτά credits και τρία… κρίμα

Κερδίζεις όταν βρίσκεσαι σε γενικά κακή μέρα για το μεγαλύτερο διάστημα ενός αγώνα; Κρέντιτ….

 

  • Κερδίζεις όταν οι 5 από τους 6 ξένους σου, που αποτελούν την βασική και κύρια δύναμη πυρός σου είναι σε κακά χάλια; Κρέντιτ…

 

 

  • Κερδίζεις βγάζοντας μπροστά Έλληνες παίκτες που αρχικά υπολογίζονται ως ρολίστες; Κρέντιντ…

 

  • Κερδίζεις όταν ο αντίπαλος σου είναι φρέσκος και εσύ προέρχεσαι από ένα πολύ απαιτητικό και κουραστικό 15ήμερο; Κρέντιντ…

 

  • Κερδίζεις όταν ο αντίπαλος σου αποκτά μομέντουμ και ψυχολογία επιστρέφοντας από το -18; Κρέντιντ…

 

  • Κερδίζεις και για πρώτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια αρχίζεις μια σεζόν με 3-1; Κρέντιντ…

 

  • Κερδίζεις έναν μη ελκυστικό αντίπαλο, “φέρνεις” για πρώτη φορά σε ανάλογο ματς 3000 κόσμο και στο τέλος καταχειροκροτείσαι, χωρίς κανείς να σκεφτεί απόδοση; Κρέντιντ…

 

Θάχει κι άλλα προφανώς, αλλά τα παραπάνω αποτελούν την ουσία των όσων έγιναν (ή δεν έγιναν) το Σάββατο στο κλειστό του ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα βέβαια δεν πήρε η ομάδα, ίσως οι υπερβολικοί πανηγυρισμοί στο τέλος να μην πολυταιριάζουν στο… DNA του κλαμπ (ποιό;), προφανώς ούτε η παραμονή δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά (ε, 4η αγωνιστική είναι), αλλά μια καλή βάση όπου καθρεπτίζονται υπέρ και κατά έχει δημιουργηθεί και διευκολύνει το σταφ να βρει βελτιωτικά προγράμματα, διευκολύνει και τους παίκτες να κτίσουν νοοτροπία, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να παλέψουν για ατομική και ομαδική βελτίωση. Πάντα στο πλαίσιο του πολύ καλύτερου σε σχέση με πέρσι κλίματος…

 

Μόνο που (τι ωραία θα ήταν να μην υπήρχε το “αλλά” και το “ωστόσο”) η απόσταση ανάμεσα στην αγιοποίηση και στην απαξίωση είναι μεγαλύτερη αυτής ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και το Βλαδιβοστόκ.

 

“Εμείς θέλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε και όχι σε αυτά που δεν έχουμε και ξέρουμε τι λείπει” έλεγε ο Λυκογιάννης μετά το θρίαμβο του +20 επί της Σάσαρι. Από την πλευρά του δίκιο έχει. Υπάρχουν όμως και άλλες πλευρές. Ειδικά οταν αυτά που δεν έχεις αποτελούν βασικά δεδομένα μιας ομάδας στο οικονομικό πλαίσιο δυνατοτήτων της.

 

Είναι κρίμα να μην υπάρχει ένας παίκτης που να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Τα προσόντα του Ρένφρο στην επίθεση (αμυντικά έχει προβλήματα με τα κορμιά), το μόνο λόγο για τον οποίο πήρε συμβόλαιο ο Πόλεϊ, το σουτ, το τρανζίσιον για το οποίο δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα, ώστε να μπαίνει στο κάδρο και ο Κέλι.

 

Είναι κρίμα να έρχεται ένας άγνωστος και φυσικά με χαμηλό κασέ Αμερικανός και να παίρνει τόσα ριμπάουντ, όσα θα πάρουν σε 6 αγωνιστικές μαζί οι δύο αντίπαλοι του στην ίδια θέση.

 

Είναι κρίμα ένας 38χρονος (ναι ο απίστευτος χρόνια τώρα Λουκάς) να παίζει 37 λεπτά και να βάζει με σούπερ ποσοστά 30 πόντους (τους 22 στο 30΄), δημιουργώντας καρτουνιστική κατάσταση στην ρακέτα του ΠΑΟΚ. Είτε με τα πικ εν ρολ και τα χετζ άουτ των ψηλών του ΠΑΟΚ, είτε με τα άιζο, είτε με το κακό αμυντικό τρανζίσιον των γηπεδούχων στην 4η περίοδο, όταν έδωσε στον κύριο Μπλάκχεντ και ελεύθερα περιμετρικά σουτ… Και παράλληλα να μην έχεις τη δυνατότητα να τον σημαδέψεις στην άμυνα ώστε να τον φορτώσεις με φάουλ για να παίξει λιγότερο.

 

Κανείς δεν ζήτησε (και φυσικά δεν μπορεί να ζητήσει) από αυτόν τον ΠΑΟΚ να έχει καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε κενό, κανείς δεν ζήτησε και δεν θα μπορούσε να ζητήσει να αποκτηθούν σίγουρες λύσεις με μηδενικό ρίσκο. Άλλο αυτό και άλλο το να μην κάνεις στα δικά σου οικονομικά κυβικά βασικές επιλογές θέσης. Άσος που να ξέρει να βλέπει τους συμπαίκτες του, 4άρι αθλητικό που να συμμετέχει στην εντός ρακέτας κίνηση και ένα παιγμένο κορμί για την ρακέτα.

 

Από την Τετάρτη το σκηνικό αλλάζει, ο ΠΑΟΚ έχει μια 10άδα άκρως απαιτητικών αγώνων μέχρι το τέλος της χρονιάς (2022) και όλα πλέον θα επικεντρώνονται και θα γυρνούν γύρω από αυτά που έχει ο Λυκογιάννης και ουχί από αυτά που του λείπουν. Εμείς επιμείναμε μετά τις νίκες τέλη Οκτωβρίου, τέλος εδώ… Αρκεί μην ακούσουμε στα δύσκολα… “Ναι αλλά μας λείπει ένα κορμί, μας λείπει ένας καλός οδηγός, μας λείπει ένα σκληρό 4άρι”. Το φάουλ τότε θα είναι… αντιαθλητικό.

 

  • Ο Λυκογιάννης συμπλήρωσε 30 επίσημες νίκες με τα ασπρόμαυρα.
  • Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει στο Παλατάκι τον Προμηθέα (επόμενο εντός έδρας) θα συμπληρώσει 300 νίκες σε αυτό το γήπεδο σε όλες τις διοργανώσεις. Φυσικά και δεν υπολογίζονται οι 2 νίκες της περιόδου 2003-04 στην Ευρώπη. Διαγράφηκαν από την FIBA, είναι σαν να μην έγιναν.
  • Αν ο ΠΑΟΚ πάρει ένα βαθμό τη Τετάρτη στην Μάλαγα, θα έχει γνωρίσει την 200η ήττα του στην Ευρωπαϊκή του ιστορία. Υπολογίζεται το 0-20 στην Άγκυρα το 2003-04 και όχι αυτή από την Ούνικς την ίδια σεζόν, αφού το αποτέλεσμα ακυρώθηκε.
  • Ρόστερ Μάλαγα…; Τζιζζζζ… Γκαρντ οι διεθνείς Μπριζουέλα, Ντίαζ και ακόμα οι Καλινόσκι, Τάισον Κάρτερ, Κέντρικ Πέρι, φόργουορντ οι Ετζίμ, Μπαρέιρο, Τζέντοβιτς και ρακέτα τα… γαϊδούρια Κράβις, Ουίλ Τόμας, Οσετκόφσκι, Λίμα. Πόσο θα γύρει το γήπεδο;
  • Θα πάει να αντιμετωπίσει τον Ηλία, τον Γιανίκ, το Λίνο, τον «Κάτσι» και τον Χάρη με μια προπόνηση και αυτή στο κλειστό της Ρόδου. Και μετά από ταξίδι επιστροφής από Μάλαγα (μέσω Ζυρίχης, Αθήνας)… Το διπλό θα το πεις και ένα μίνι θαύμα ε;
  • Tα εισιτήρια στο Μάλαγα-ΠΑΟΚ έχουν 9 διαβαθμήσεις και κοστίζουν από 5 ως 29 ευρώ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top