ΠΑΟΚ: Για την 300η επίσημη νίκη στο “Παλατάκι”… στο 50ο του “Λύκου”

Το Κυριακάτικο ματς του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα είναι και πολύ απαιτητικό και πολύ δύσκολο (με βάση τη ποιότητα των Πατρινών αλλά και τα προβλήματα των Θεσσαλονικέων με Ράιλι, Φράνκε) αλλά και πολύ σημαντικό. Ο Δικέφαλος έχει ανάγκη μια (σχετικά) έξτρα νίκη για να προσθέσει πόντους στο σακούλι της οικονομίας αναφορικά με την παρουσία του στην πρώτη 7άδα της βαθμολογίας με τη λήξη του πρώτου γύρου. Final 8 κυπέλλου γαρ…

Ωστόσο αυτό το παιχνίδι, εφόσον εξελιχθεί ομαλά, θα αποτελέσει και ένα ξεχωριστό milestone στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Θα σηματοδοτήσει την 300η επίσημη νίκη του ΠΑΟΚ στο “Παλατάκι” από τότε που πρωτοπάτησε εκεί τον Μάιο του 2000.

Θα είναι η 300η νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τον Δικέφαλο. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη… Για την ώρα η ομάδα μετρά 225 νίκες για την Α1 (κ. περίοδο και πλέι οφ), 12 για το κύπελλο και 62 για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου φυσικά δεν υπολογίζονται οι νίκες που έγιναν την περίοδο 2003-04 (με Αζοφμάς Μαριουπόλ και Αλίτα Αλίτους), καθώς ακυρώθηκαν από την FIBA (έτσι δεν υπολογίζεται και η εντός έδρας ήττα από την Ούνιξ Καζάν το ίδιο διάστημα). Παράλληλα δεν υπολογίζονται και δύο ματς κυπέλλου που ο ΠΑΟΚ (ως γηπεδούχος) κέρδισε στα χαρτιά με Πανιώνιο και ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί οτι μέχρι τώρα το ποσοστό νικών του ΠΑΟΚ στο “Παλατάκι” σε όλες τις διοργανώσεις είναι 51.7%.

 

Τέλος άλλοι δύο σημαντικοί αριθμοί αναμένεται να σημειωθούν σε ατομικό επίπεδο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Προμηθέα. Ο Μαργαρίτης με τρία ριμπάουντ θα φτάσει τα 1000 με ΠΑΟΚ στη λίγκα (από το 1992) και θα απέχει μόλις 15 “σκουπίδια” από τον κορυφαίο σε απόλυτους αριθμούς Γιαννούλη. Αναφορικά πάντως με τον ΠΑΟΚ στην Α1 (από το 1986) ο κάπτεν του ΠΑΟΚ είναι 3ος και πολύ μακριά από τον 1ο Φασούλα. Όσο για τον Λυκογιάννη; Την Κυριακή κόντρα στον Προμηθέα συμπληρώνει 50 ματς πρωταθλήματος στο πάγκο του ΠΑΟΚ (ρεκόρ 26-23).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top