Άλλη μια όμορφη βραδιά στο Παλέ! Εύκολα ο Άρης παρά τις γκρι “παραφωνίες”

Συνεχίζει την πρόοδό του ο Άρης! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη συνέτριψε στο κατάμεστο «Nick Gallis Hall» με σκορ 87-61 το Λαύριο, που συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις και παραμένει χωρίς νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές της Basket League. Oι Θεσσαλονικείς, αντίθετα, ανέβηκαν στο 5-3 κι έδειξαν γι’ άλλη μια φορά φέτος εξαιρετικό πρόσωπο.
Ο Άρης είχε επιθετικό πλουραλισμό, πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, βρήκε απάντηση όποτε αντέδρασε το Λαύριο κι έφτασε τελικά σε μια πολύ άνετη επικράτηση.

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Νόα Χόρχλερ, που πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Τσέβεζ Γκούντγουιν και 10 πόντους με 10 ασίστ ο Βασίλης Τολιόπουλος. Για το Λαύριο, τα… προσχήματα τήρησαν μόνο οι Ρέμι Μάρτιν και Τζάστιν Γκρέι, με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.
Στο ματς, πάντως, δεν έλειψαν οι εντάσεις, με τη Βάσω Τσαρούχα αρχικά να χρεώνει ένα έξτρα τάιμ άουτ τους Θεσσαλονικείς επειδή άργησαν να επιστρέψουν στο παρκέ, εξοργίζοντας τον πάγκο του Άρη, ενώ στη συνέχεια να διακόπτει το παιχνίδι, λέγοντας πως δέχθηκε κάτι από την εξέδρα!

Το ματς
O Άρης μπήκε από νωρίς με το πόδι «πατημένο στο γκάζι», και προηγήθηκε γρήγορα 19-11 με τον Χόρχλερ να ξεκινάει «καυτός» από τα 6.75. Το τάιμ άουτ δεν βοήθησε σε τίποτα το Λαύριο, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι στο +14 (25-11), πριν οι φιλοξενούμενοι τρέξουν ένα 7-0 για το τελικό 25-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αντίδραση της ομάδας της Λαυρεωτικής συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με πρωτοστάτες τους Φλαγκ και Γκρέι έφερε τη διαφορά στο καλάθι (28-26). Κάπου εκεί, ο Άρης… γύρισε στο παιχνίδι, με τους Τολιόπουλο, Μήτρου-Λονγκ και Νετζήπογλου να «πυροβολούν» από το τρίποντο, φέρνοντας τους «κιτρινόμαυρους» και πάλι στο +12 (40-28). Το επιθετικό «ξέσπασμα» του Άρη συνεχίστηκε, και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 48-35.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν στο δεύτερο ημίχρονο, και με ηγέτες Γκρέι και Ρέμι Μάρτιν, κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά και πάλι στους επτά (52-45). Ο Άρης ωστόσο δεν αγχώθηκε, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Νετζήπογλου, και κατάφερε να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (61-46). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 65-51.

Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε πια διαδικαστική, με το Λαύριο να δείχνει εικόνα παραίτησης. Οι Μήτρου-Λονγκ και Τζέι Ντι Νότε ανέλαβαν πλέον τα «κλειδιά» στην επίθεση του Άρη, ο οποίος έφτασε για πρώτη φορά και στο +20 (76-56). Από εκεί και πέρα η νίκη της ομάδας του Καστρίτη ήταν δεδομένη και πήρε διαστάσεις θριάμβου με το τελικό 87-61.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-35, 65-51, 87-61
Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top