Με ψυχή η ΑΕΚ το 1-0 με την Τόφας!

Η ΑΕΚ μετά από ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες νίκησε στο άδειο κλειστό των Άνω Λιοσίων την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη 73-70 και πήρε προβάδισμα στη σειρά play in με τους Τούρκους.

Με αυτόν τον τρόπο, ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία (10/1, 19:00) για να κάνει το 2/2 και να «καθαρίσει» την πρόκριση στους «16» του Champions League, έχοντας το «μαξιλαράκι» πως ενδεχόμενο τρίτο ματς θα γίνει στην έδρα της, χωρίς φυσικά κόσμο λόγω της τιμωρίας.

Η ΑΕΚ έκανε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, βελτίωσε πολύ την εικόνα της στο δεύτερο μέρος και φάνηκε οδεύει προς μια άνετη νίκη, όμως αλλεπάλληλα λάθη στο τέλος έκαναν το ματς «θρίλερ» πριν ο Γκρέι αστοχήσει στο τρίποντο ισοφάρισης και δώσει τη νίκη στην ομάδα του Καντζούρη.

Κορυφαίοι του ματς για την «ένωση» ήταν οι Στρέλνιεκς και Μίτσελ, που είχαν από 16 πόντους, με τον πρώτο ειδικά να βάζει στο τέλος μεγάλα σουτ που χάρισαν τελικά τη νίκη στην ΑΕΚ. Πολύ σημαντική βοήθεια και από τον Αϊζάια Μάιλς, που είχε 12 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Δημήτρη Φλιώνη με 9 πόντους και 4 ασίστ.

Από την Τόφας, 18 πόντους σκόραρε ο Ρομπ Γκρέι, που έχασε όμως σουτ ισοφάρισης στο τέλος και είχε 7 λάθη. 16 πόντους σημείωσε ο εξαιρετικός Μπερκ Ουγκουρλού, ενώ 10 πρόσθεσε ο Τάιλερ Ένις που γύρισε το ματς στο τέλος και πήγε να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ νευρικά το ματς, μένοντας για σχεδόν 5 λεπτά χωρίς καλάθι εντός πεδιάς. Οι Τούρκοι, από την άλλη, είχαν καθαρό μυαλό και καλή κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να βρεθούν γρήγορα στο +9 (4-13) με τρίποντα από Τάνισαν και Γκρέι. Η «ένωση» για πολλή ώρα έβρισκε λύσεις μόνο με βολές, όμως σταδιακά με Στρέλνιεκς και Μίτσελ μείωσε και βρέθηκε στο -1 (16-17), πριν ο Μιλάκνις με τρίποντο γράψει το τελικό 16-20 της πρώτης περιόδου.

Με τον Μίτσελ πλέον πρωταγωνιστή, η ΑΕΚ μπήκε βελτιωμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήρε γρήγορα προβάδισμα, φτάνοντας και ως το +4 (25-21). Παρόλα αυτά, η επίθεση της ομάδας του Καντζούρη συνέχισε να παρουσιάζει προβλήματα, με τους Τούρκους να παίρνουν και πάλι προβάδισμα χάρη σε ξέσπασμα του Γκρέι (27-31). Η ΑΕΚ συνέχισε πάντως να πηγαίνει με ευκολία στη γραμμή, και ο ΜακΓκριφ με 6 συνεχόμενες εύστοχες βολές έφερε το ματς στα ίσα (33-33), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 35-37.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +8 (46-38) με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μάιλς και ένα του Στρέλνιεκς. Η ΑΕΚ είχε πλέον καλύτερη ψυχολογία, κι έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, πηγαίνοντας με τον Μίτσελ στο +9 (51-42). Παρόλα αυτά, η Τόφας μετά από τάιμ άουτ του Πρίφτη έβγαλε αντίδραση, μειώνοντας με Ένις και Ουγκουρλού στους 3 (51-48). Τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 52-49.

Το ματς πήρε τη μορφή ντέρμπι στην τελευταία περίοδο, με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν συνεχώς το προβάδισμα. Η ΑΕΚ με τον Φλιώνη πήγε στο +4 (61-57), όμως η Τόφας με Ουγκουρλού απάντησε και πέρασε αυτή μπροστά (61-62). Κάπου εκεί, ήταν η ώρα του Γιάνις Στρέλνιεκς που με 8 σερί πόντους έφερε την ΑΕΚ στο +7 (69-62). Η Τόφας έβγαλε αντίδραση με μεγάλα σουτ του Ένις, μειώνοντας και πάλι στους 3 (73-70). Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ο Τιμ Φρέιζιερ με συνεχόμενες κακές αποφάσεις παραλίγο να… δώσει μόνος του το ματς στην Τόφας, ωστόσο οι Τούρκοι αστόχησαν στα τρίποντα που δοκίμασαν και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 52-49, 73-70

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top