Μπαμ, ζιπ, αχ… ξώφαλτσα σε πάγκους και συγκρίσεις

Eίναι από τις φορές που δεν μπορείς να προβλέψεις το παραμικρό. Η αλλαγή στο πάγκο του ΠΑΟΚ φαινόταν επιβεβλημένη, αφού αγωνιστικά το κλαμπ βρισκόταν προ αδιεξόδου, ωστόσο με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, ελάχιστοι θα μπορούσαν να στοιχηματίσουν στην επιτυχία η στην αποτυχία και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με τον Τακιανό και τις δεξιότητες του.

 

-Το οτι ο ΠΑΟΚ βάζει στο ρόστερ του τον κορυφαίο πέρσι κόουτς της Basket League είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα τουλάχιστον στον τομέα της αυτοπεποίθησης και του (επανα)κτισίματος χαρακτήρα.

 

-Πάντως συγκρίσεις με ότι συνέβη πέρσι απαγορεύoνται. Οι λόγοι λίγοι και σημαντικοί…
-Η Λάρισα δεν έχει την πίεση και το brand name του ΠΑΟΚ.
-Πέρσι ο Τακιανός είχε χρόνο για να βάλει σφραγίδες. Φέτος όχι…
-Πέρσι ο Τακιανός κατάφερε και άλλαξε σημαντικά κομμάτια του ρόστερ της Λάρισας. Φέτος κανένα…
-Το after Τακιανός δεν έγινε ποτέ γνωστό για να εξελιχθούν συγκρίσεις στην Λάρισα. Η επόμενη μέρα έφερε διάλυση και ban.

 

-Μόνο όμως μειονεκτήματα έχει ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ αναφορικά με τις συγκρίσεις και την εκπληκτική περσινή του πορεία; Όχι βέβαια…

 

-Ο Τακιανός θα δουλέψει σπίτι του (Θεσσαλονίκη), σε μια ομάδα από την οποία πέρασε έστω και για λίγο, πριν κάνει την έκπληξη και αφήσει στη μέση της σεζόν τη δουλειά του ασίσταντ στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στο Πανόραμα της Β Εθνικής, ενώ με το πρόγραμμα που τον περιμένει, ελάχιστα θα δικαιούται μερίδιο αποτυχίας σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ μείνει 7ος.

 

-Αντίθετα έχει να κερδίσει πολλά αν αλλάξει το status της ομάδας, βρει χημεία, ρόλους και καλή ψυχολογία και με τις απαραίτητες νίκες φτάσει την 6άδα.

 

-Αυτό βέβαια θα δώσει και τον ίδιο έξτρα δύναμη για το recruiting του καλοκαιριού. Δυστυχώς για τον ίδιο η αναδόμηση θα είναι μεγάλη, σε ποσοστό που θα αγγίξει ακόμα και το 90%. Ξέρει όμως την αγορά και θα έχει μια έξτρα αβάντα, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ βρεθεί για μια ακόμα φορά στο BCL. Το θέλει ο ίδιος, το θέλει και το κλαμπ και αυτό μάλλον και πάλι θα υπερισχύσει μιας μη εκλόγιμης θέσης.

 

-Και για τα τεχνικά… Ο Φώτιος θα βγάλει… ξίγκι από τη 5άδα των ψηλών, θα κάνει το παν να τους βάλει περισσότερο στο κάδρο, θα αναζητήσει με αίμα το plan b. Και ότι βγει. Ο Κόπερφιλντ δεν μένει εδώ, ειδικά όταν και ο νέος κόουτς δεν χρειάζεται να διαβάσει πυρηνική φυσική για να ανακαλύψει τα ζόρια στο “1”.

 

-Ο Τακιανός γίνεται ο 9ος προπονητής του ΠΑΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια που κάνει τουλάχιστον 2η θητεία στην ομάδα. Και είναι αυτός με το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα σε δύο από αυτές. 16 χρόνια και τρεις μήνες…

 

-Προηγήθηκαν Ροδόπουλος (1980-83, 1985-86), Ορ. Αγγελίδης (1982-83, 1986-87), Λάιος (1990, 1995), Σάκοτα (1990-91, 1994-95), Αλεξανδρής (1995, 2001-02, 2007), Μαρκόπουλος (1994, 2005-06, 2009-17), Φλεβαράκης (1998-99, 1999-2001, 2007-08, 2019) Πρέλεβιτς (2002-05, 2006).

 

-Θα μπορούσε η λίστα να συμπεριλάβει και τον Ιτούδη, που έγινε χεντ κόουτς σε δύο διαφορετικές στιγμές, αλλά αυτό συνέβη την ίδια σεζόν, χωρίς να έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

 

-Ο Τακιανός (φέτος άλλαξε και μανατζερική στέγη), όπως ο υπογράφων σε “τιτιβίσματα” ενημέρωσε, συμφώνησε μπασκετικά τη Παρασκευή. Έμενε το οικονομικό και η διάρκεια…

 

-Εκεί εξελίχθηκε ένα μικρό θρίλερ με συνεχείς προτάσεις και αντιπροτάσεις, αλλά ουσιαστικά η όποια καθυστέρηση είχε να κάνει με το οτι η πλευρά του παίκτη πίεσε για συμφωνία μέχρι και το καλοκαίρι του 2024.

 

-Από την στιγμή που δεν… επιτράπηκε (λόγω ταμείου) φέτος στον Τακιανό να δοκιμάσει με μια δύο δικές του παρεμβάσεις , συμφωνήθηκε να του δωθεί η ευκαιρία το καλοκαίρι να φτιάξει την ομάδα όπως αυτός τη θέση και να κριθεί στο 100%. Σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, μια και το “+1” αρχικά υπήρχε διάθεση να μεταφερθεί για αργότερα και με βάση το φετινό αποτέλεσμα.

 

-Ο λόγος…; Στην ΚΑΕ σκέφτηκαν εκείνο το 2+1 με τον Λυκογιάννη και ήταν απρόθυμοι μπροστά σε νέες δεσμεύσεις.

 

-Το λογικό και η προτεραιότητα δεν θα ήταν και μια δήλωση του νέου προπονητή της ομάδας στους λογαριασμούς του paokbc; Όπως γινόταν μέχρι χθες με κάθε νεοφερμένο; Και αυστηρά…

 

-Μπα έσπασε το καλούπι… Ο Τακιανός πρωτομίλησε ως κόουτς του Δικεφάλου στο … web radio της ΕΟΚ. Μάλιστα… Καλά που δεν τον πρωτακούσαμε στο Domokosfm.

 

-Και για τον πρώην… Καμμιά αποδόμηση του κόουτς Λυκογιάννη… Μακριά από μας… συμπεριφορές φουρτμπαλέρας. Ίσως ήταν όμως η μοναδική περίπτωση προπονητή στην Ελλάδα που για μια διετία δεν έκανε μισό μίτινγκ με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του μπασκετικού ΠΑΟΚ.

 

-Να ακούσουμε τι λέει, τι σκέφτεται, πως λειτουργεί, τι προβλήματα αντιμετωπίζει, για να μην αδικείται στην κριτική ούτε στο ελάχιστο. Μπορεί να είναι αντικοινωνικός τύπος και να μην τον νοιάζουν αυτά. Δικαίωμα του.

 

-Ωστόσο την στρατηγική στην επικοινωνία δεν την χαράσσει ο προπονητής αλλά η ομάδα. Ποιά ήταν η παρέμβαση της ομάδας επικοινωνίας της ΚΑΕ προς αυτή την κατεύθυνση; Γιατί δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια δύο ολόκληρα χρόνια να γεφυρωθεί το χάσμα (υπήρχε…) ανάμεσα σε τοπικά ΜΜΕ και “Λύκο”; Όχι, ούτε αυτό ήταν δείγμα επικοινωνιακής εσωστρέφειας (πάντα με τα κλασσικά κανάλια “εκλεκτών”).

 

-Με τι ασχολείται αυτός ο Ψυχασθενόπουλος τώρα ε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top