ΠΑΟΚ: Η προσπάθεια σε δύο τομείς, ο Ρένφρο και η ελπίδα Καλλιοντζή

 

Ίσως τελικά η δουλειά που έχει να κάνει ο Τακιανός για να διαφοροποιήσει την εικόνα του ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιο δύσκολη και επίμονη από αυτή που αρχικά θεωρήθηκε οτι θα χρειαζόταν. Και σε αγωνιστικό και σε πνευματικό επίπεδο… Για το πρώτο κομμάτι, για να βρεθεί και 2ο πλάνο λειτουργίας στο παρκέ, ήταν εξ αρχής δεδομένο οτι θα απαιτούνταν πολύς κόπος.

 

Για το δεύτερο…; Είναι φανερό οτι η ομάδα καταρρέει όταν βλέπει οτι δεν της βγαίνει αυτό το ένα και μοναδικό πλάνο. Καταρέει πνευματικά, κάτι που οδηγεί και σε σωματική εξόντωση. Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος και την άνεση με την οποία διαβάζεται πλέον ο ΠΑΟΚ από τους αντιπάλους του, δεν χρειάζεται και πολύ περισσότερη σκέψη για το πως πρέπει να συνεχίσει η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Τι έγινε μετά την συντριβή στην Πάτρα..; Ο Τακιανός από την Δευτέρα και μετά έπαιρνε ξεχωριστά έναν έναν τους παίκτες στο βίντεο για κουβέντα και παρατηρήσεις, ελπίζοντας οτι έτσι θα τονώσει το κίνητρο και θα ξυπνήσει το μυαλό τους. Άλλωστε αυτή είναι η ομάδα, αλλαγές δεν προβλέπονται για την ώρα, άσχετα αν ο κόουτς του ΠΑΟΚ σκανάρει την αγορά για πόιντ γκαρντ, μήπως και κάποια στιγμή-άμεσα-θα μπορέσει να ανακαλύψει τον συνδυασμό ποιότητας-κασέ. Τι θέλει; Κάποιον που να μπορεί να κινεί μπάλλα και παίκτες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπαίνουν άπαντες στο κάδρο, όσο τέλος πάντων αντέχει ο καθένας με βάση τα χαρακτηριστικά του.

 

Και φυσικά πάλι κάποια στιγμή αυτοί οι παίκτες να δικαιολογήσουν τον επαγγελματισμό τους δίνοντας λίγη περισσότερη βάση στην νοοτροπία που αφορά την άμυνα. Οι τελευταίες βουτιές στο παρκέ για μια κατοχή έγιναν πέρσι από τον Ρίβερς που παίζει φέτος στην Τουρκία… Και ο ΠΑΟΚ φέτος σε μεγάλα κομμάτια της σεζόν υποφέρει από την έλλειψη ενέργειας και σκληρότητας στο αμυντικό κομμάτι.

 

Περί κινήτρων…; Η μάχη για την 6η θέση δεν έχει κριθεί, όσο δύσκολα να είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που για να την κατακτήσει θα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει στο Παλατάκι την ΑΕΚ (και την Καρδίτσα και αν μπορέσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα), το πρόγραμμα της οποίας είναι Γολγοθάς. Πιο δύσκολο από αυτό του ΠΑΟΚ…

 

Η προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό (Δευτέρα) συνεχίζεται χωρίς απώλειες πλην αυτής του… τιμ μάνατζερ Μιχάλη Γιαννακίδη, ο οποίος έπεσε θύμα της πανδημίας. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Τακιανός έχει κυκλώσει το όνομα του έφηβου Καλλιοντζή, τον οποίο έχει παρακολουθήσει αρκετά και τον οποίο σκοπεύει να αρχίσει σταδιακά να βάζει πιο… βαθιά στην πρώτη ομάδα. Αρχικά σε αποστολές και σταδιακά σε χρόνο… Βέβαια σε πρώτη φάση θα πρέπει η ΚΑΕ να καταφέρει να πείσει τον ατζέντη του παίκτη (κλείνει τα 18 το Φθινόπωρο) οτι ο νεαρός αξίζει το κόπο να μείνει στον ΠΑΟΚ και ίσως αυτό να είναι πιο δύσκολο από την αγωνιστική του ανάδειξη.

 

Τέλος αν κάτι μπορεί να θεωρήσει κάποιος οτι μένει από την απελπιστική (ειδικά στο 2ο ημίχρονο) εικόνα του ΠΑΟΚ στην Πάτρα είναι ο… Νέιτ Ρένφρο. Πέρα από την αδυναμία της ομάδας να τον εκμεταλλευτεί επιθετικά, μια και ο ίδιος δεν μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και πέρα από το μετάλιο που ενδέχεται να πάρει στην ιστορική λίστα των μπλοκέρ του ΠΑΟΚ στην Λίγκα, υπάρχει και άλλη μια επίδοση που δικαιολογεί το πως «πέφτει» ο Δικέφαλος όταν αυτός δεν είναι στο παρκέ.

 

Όπως είναι πρόβλημα ένας νέος παίκτης να παίζει πέρσι μέσο όρο 9 λεπτά στον Απόλλωνα Πάτρας και φέτος αναγκαστικά 13, έτσι και είναι πρόβλημα ο βασικός ψηλός να είναι ο κορυφαίος πασέρ της ομάδας το τελευταίο ενάμιση μήνα. Στα τελευταία 4 παιχνίδια του έχει 18 ασίστ και κάπως έτσι αναδεικνύεται και την έλλειψη πραγματικού πόιντ στον ΠΑΟΚ…

 

Με 2.17 ασίστ μέσο όρο στην μέχρι τώρα διαδρομή του στον Δικέφαλο (23 ματς από πέρσι) ο Ρένφρο βρίσκεται στην 2η θέση των ξένων πασέρ ρακέτας πίσω από τον Μπρεντ Σκοτ (2.32). Αν μάλιστα στην λίστα συμπεριληφθούν και οι Έλληνες ψηλοί (από το 1992 και μετά), ο Ρένφρο βρίσκεται στην 4η θέση, καθώς τον προσπερνούν μόνο Σχορτσανίτης (2.5) και Λάζαρος Παπαδόπουλος (2.33). Πάντως με άλλες 25 ασίστ στα 7 ματς που λογικά απομένουν στον ΠΑΟΚ ο Ρένφρο θα γίνει ο κορυφαίος ψηλός πασέρ στην ιστορία του Δικεφάλου στην Λίγκα (σε μέσο όρο).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top