ΠΑΟΚ: Όλα τα σενάρια από την 6η ως και την… 3η θέση

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Προμηθέα στην Πάτρα δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και κίνητρο στον ΠΑΟΚ για τα τελευταία δύο ματς της κανονικής περιόδου και ενόψει της κατάταξης για τα πλέι οφ. Ο βόρειος Δικέφαλος μπορεί να κόψει το νήμα 6ος, μπορεί 5ος, μπορεί 4ος, σε μια πολύ ακραία περίπτωση μπορεί και 3ος… Σε κάθε περίπτωση μια νίκη μεθαύριο επί της ΑΕΚ διευκολύνει αρκετά την προσπάθεια τουλάχιστον για την 4η θέση, αν και σε πρώτη φάση κλειδώνει ο βασικός στόχος που είναι η 6η θέση.

 

Η βαθμολογία…

  1. Περιστέρι 33
  2. ΑΕΚ           32
  3. Προμηθέας 31
  4. ΠΑΟΚ         31
  5. Άρης            30

 

Τα σενάρια για τον ΠΑΟΚ ανάλογα για κάθε θέση…

 

Για την 6η θέση: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια νίκη στα επόμενα δύο ματς. Μπορεί και να φτάσει το στόχο του και με 0/2 εφόσον ο Άρης κάνει τουλάχιστον μια ήττα. Αν αυτό το Σαββατοκύριακο ο Άρης ηττηθεί στην Ρόδο, ο ΠΑΟΚ θα είναι 6ος 100%.

 

Για την 5η θέση: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια νίκη περισσότερη από τον Προμηθέα ή από την ΑΕΚ. Αν το Σάββατο κερδίσει την ΑΕΚ θα είναι 5ος κατά 95%, αφού μετά θα πρέπει η ΑΕΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό και παράλληλα ο ΠΑΟΚ να χάσει στην Πάτρα. Αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από την ΑΕΚ, θα πρέπει να κερδίσει στην Πάτρα και ο Προμηθέας να κάνει 0/2.

 

Για την 4η θέση: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να κερδίσει την ΑΕΚ και να κάνει μια νίκη περισσότερη από τον Προμηθέα.

 

Υπάρχει και ένα μακρινό σενάριο για την 3η θέση. Θα πρέπει το Περιστέρι να κάνει 0/2 (σε Προμηθέα και εντός από ΠΑΟ), ο ΠΑΟΚ 2/2, ο Προμηθέας αφού κερδίσει το Περιστέρι να χάσει στο Παλέ και η ΑΕΚ αφού ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ παίρνει την 1η θέση στην τριπλή ισοβαθμία (35β), αν κερδίσει την ΑΕΚ με 19 πόντους διαφορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top