ΠΑΟΚ: Ένα Μπανέμορφο, Μπανεπανάληπτο βράδυ από τη Σαλονίκη ως το… Βόρνεο

Πηγαίνεις σε ένα event  με απορίες, ερωτηματικά και προβληματισμό και φεύγεις μετά από έξι ώρες… γεμάτος. Η αλήθεια είναι-πρωτοχρονιάτικα-οτι το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν εντυπωσιακό με βάση τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις.

 

Λίγος χρόνος πριν από ένα κρίσιμο επίσημο ματς με μια πολύ δυνατή ομάδα με βαρύ πρόγραμμα για να τιμήσεις το κορυφαίο αθλητή σου… Αυτός που αγχώνεται περισσότερο παρακολουθεί και τις αντιδράσεις των μελών της ΑΕΚ που υπομονετικά στην άκρη του παρκέ συμμετέχουν στην γιορτή, αφήνοντας ζέσταμα και κανόνες.

 

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς άξιζε κάθε τιμής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άξιζε να ασχοληθεί ο κόσμος μόνο με αυτόν και όχι (παράλληλα) με ένα τόσο σημαντικό επίσημο ματς. Μόνο που τελικά το αποτέλεσμα δικαίωσε όσους σκέφτηκαν το τρόπο και έστειλε σπίτια τους πάνω από 7000 φίλους του ΠΑΟΚ με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και άδειους από θετική ενέργεια. Αυτό μετρά στο φινάλε της μέρας. Ούτε καν με το χαμένο στόχο του σολντ άουτ δεν ασχολήθηκε κανείς. Πήγαν εκεί αυτοί που το ένοιωθαν και τελικά ήταν οι τυχεροί σε ένα ιστορικό βράδυ. Ένα βράδυ Μπανέμορφο, Μπανεπανάληπτο, Μπανεξάντλητο…

 

Ένα βράδυ που οι πιο αισιόδοξοι θα θέλουν να ξαναζήσουν όχι απλά για μια ακόμα απόσυρση φανέλας, αλλά για να γίνεται αυτή η κατάσταση μόδα, σταθερότητα σε έναν άλλον ΠΑΟΚ, λίγο πιο κοντά σε αυτόν των 90s. Η ενότητα, η μαζικότητα, η πίστη, η έμπνευση μπορεί να αποτελέσουν βάσεις για να ξανασυμβούν μερικά ωραία από όσα έζησαν οι νυν 50-60-70άρηδες. Και ειδικά όσο το πιο «δυνατό» χαμόγελο που πέρασε από το κλαμπ -αυτό του Μπάνε-συνεχίζει να κάνει τις βόλτες του στο γήπεδο.

 

Η συγκίνηση (δάκρυσε πολύς κόσμος στο γήπεδο και άλλοι τόσοι παραδέχθηκαν το βούρκωμα διαδυκτιακά) δεν αφορούσε καθαυτό τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ναι βέβαια η φανέλα την ώρα που ανέβαινε στα ψηλά στο Παλατάκι, ναι μεν τα κλάμματα της Άννας και της Τέα, ναι μεν τα δυνατά μυνήματα του Σάκοτα (το πιο to the point), των Μπάρλοου-Λέβιγκστον (το πιο τρελλό) και του Παπαχρόνη (το πιο ΠΑΟΚτσήδικο-συγκινησιακό), ακόμα και τα υγρά μάτια του Μπάνε… Η συγκίνηση αφορούσε την παρουσία 7000 φίλων του ΠΑΟΚ στον ίδιο χώρο με την ζωντανή μπασκετική ιστορία της ομάδας, αυτή που εκφράστηκε με ένα σωρό ανθρώπους. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές…

 

Η χαρά στην κερκίδα, οι αγκαλιές του Μπάνε με τον Βεζυρτζή, τους Οικονομίδηδες και τον Αλεξόπουλο, η παρουσία του δύσκολου σε γιορτές και πανηγύρια Κατσαρή που μάλλον αγωνιούσε περισσότερο για την Καλαμάτα, η μεγάλη συνολική αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου των παικτών της δεκαετίας του ΄90 που έβαλαν στη μέση τον Μπάνε. Και λίγο πιο δίπλα άλλες ιστορικές μορφές… Ο Καραμβέρης, ο Τσομπανάκης, ο Κανακάκης, ο Κουματσιώτης, ο Μιχόπουλος…

 

Ήταν ένα βράδυ που όλη η σύγχρονη ιστορία ενός κλαμπ τίμησε με συμμετοχή χιλιάδων φιλάθλων το μεγαλύτερο αστέρι του. Τι πιο μεγάλο από αυτό; Τι πιο δυνατό και σημειολογικό; Ακόμα και ο Μαργαρίτης έκανε το δικό του ρεκόρ. Ξέφυγε ο Μπάνε από την Πιερία… Μίλησε πολύ στην συνέντευξη τύπου, ήταν και αυτός σε έκσταση, ίσως γιατί ξανάδε το παλιόφιλο του τον Απόλλωνα που λίγη ώρα πριν είχε κάνει μεγάλη νίκη με την ομάδα του στην Α2 εδώ στα κοντά της Θεσσαλονίκης.

 

Και ο Μπάνε…; Δεν ήταν cool. Όχι… Ήταν αμήχανος (φάνηκε στις φωτογραφίες με τους συμπαίκτες του στο κέντρο του γηπέδου, όπου όλοι γελούσαν και αυτός ήταν σχεδόν… μουντρούχος), ακροβατώντας ανάμεσα στην συγκίνηση και στο coolness. Κράτησε σχεδόν με αγοραφοβικό τρόπο την μόνιμη Σέρβικη ψυχραιμία του. Σιγά μην έπαρνε από τον Σούρδο Έλληνα πρόγονο του. Κλασσικό παιδί αστικής οικογένειας του Βελιγραδίου έβγαλε και πάλι αυτόν τον παροιμιώδη ψύχραιμο τόνο του. Για μας είναι περίεργο. Για τους φίλους εκεί στα βόρεια όχι… Άλλωστε τους είδαμε στους βομβαρδισμούς του Democrat Μπιλ Κλίντον. Φόρεσαν το στόχο και ανέβηκαν στις γέφυρες. Οι ηλικιωμένοι δεν πήγαιναν ουρλιάζοντας στις κάμερες. Με Ολύμπια ψυχραιμία-συγκινημένοι και θυμωμένοι μεν-έλεγαν οτι μετρά το οτι είναι ζωντανοί και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν. Οι cool Σέρβοι…

 

Ε ένας τέτοιος είναι και ο Μπάνε. Για αυτό και ως Έλληνας πλέον είναι ξεχωριστός, για αυτό και οι φίλαθλοι πήραν την φανέλα του από τα ψηλά και την έβαλαν για πάντα στην καρδιά τους. Για αυτό και οι φίλαθλοι δεν ξέχασαν το κλασσικό «Ω Μπάνε Μπάνε», αφού αυτός σε δύσκολες εποχές για το κλαμπ τους γέμιζε χαμόγελα, δάκρυα χαράς, τους έστελνε στο Λευκό Πύργο με πυρσούς, τους οδηγούσε μαζικά στο Παλέ. Φυσικά με παικταράδες γύρω του… Αυτός όμως ήταν ο ηγέτης, ο τυπάς που ισοφάριζε σε τελικό από το -17 με τρίποντο από το Δούναβη και επέστρεφε για τάιμ άουτ στο πάγκο, λες και πήγαινε για να αγοράσει εφημερίδα στο περίπτερο. Αυτός που ακόμα και στις ασπρόμαυρες  (αρχαιολελληνικές όπως χαρακτηρίστηκαν πολλές φορές και από την FIBA) τραγωδίες δημιουργούσε νέους φίλους του ΠΑΟΚ. Αυτός που αν η μοίρα ήταν δίκαιη θα είχε σπίτι του (και ο ΠΑΟΚ στις προθήκες του) άλλα 4-5 τρόπαια.

 

Είχε δυνατές στιγμές η εκδήλωση. Ίσως μια από αυτές να ήταν η κίνηση του Τακιανού να βρεθεί με το τέλος του αγώνα δίπλα στους πρώην συμπαίκτες του από τα 90s και να τους αγκαλιάσει έναν έναν. Είχε τον Χατζόπουλο να συγκινείται στις αναφορές στο όνομα του και κάποια στιγμή τον κόσμο να του αφιερώνει ένα δυνατό θερμό χειροκρότημα. Είχε και τον Βεζυρτζή με χαμόγελο να μιλά στην Τσαρούχα που πέρασε απαρατήρητη για πρώτη φορά στην καριέρα της και ίσως να το φέρει βαρέως. Ουπς… Ποιούς καημένους θα διαιτητεύσει στο επόμενο;

 

 

Για την ιστορία… Από παλιούς παράγοντες το παρόν έδωσαν οι Βεζυρτζής, Οικονομίδης Β., Οικονομίδης Απ., Κατσαρής, Κανώτας, Καρακούσης, Γαλατσόπουλος, Αλεξόπουλος, Βιολίδης, Νικηφόρος, Καραμπέρης, Ζουρνατσίδης. Τον Άρη εκπροσώπησε ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Παλιοί προπονητές οι Λάιος, Αλεξανδρής, Σφαιρόπουλος (εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Μαρκόπουλου) και από παίκτες… Τσέκος, Μπουντούρης, Γιαννούλης, Ρεντζιάς, Μαματζιόλας, Χρήστου, Γκος, Τζαλαλής, Μπαλογιάννης, Γαλακτερός, Μακαράς, Βαλαβανίδης, Μασλαρινός, Παπαδόπουλος Λαζ., Μιλισάβλιεβιτς, Αστεριάδης, Τσόχλας, Χρήστου.

 

Υπήρχαν βέβαια και οι ορίτζιναλ παλαίμαχοι… Κανακάκης, Κουματσιώτης, Κωνσταντινίδης, Σταυρόπουλος, Μιχόπουλος, Καραμβέρης, Τσομπανάκης, Πολυχρονάκος, Δελαπάσχος, Καλόγηρος.

 

Τέλος εκεί ήταν και στελέχη της ΠΑΕ (Γκοντσάρεβα, Φωτιάδης), ο Πατρίκ Κομνηνός (συνομίλησε για αρκετή ώρα με την Ρωσίδα συνεργάτη του Ιβλαν Σαββίδη) και μιλώντας στο Basketplus έλεγε για το πόσο καλές σχέσεις έχει το BCL με τον ΠΑΟΚ και ότι η 5η θέση οδηγεί 100% στους ομίλους της νέας διοργάνωσης, ο πρώην πρόεδρος της Ολύμπια Λάρισας Γιώργος Μαλάκος, ο Σαλπιγγίδης και ο Γιώργος Στεριανόπουλος, φίλος του Μπάνε με παραγοντική θητεία σε Βουλγάρικες ομάδες, που πριν χρόνια ενδιαφέρθηκε (?) να γίνει ιδιοκτήτης της ΚΑΕ.

Μυνήματα έστειλαν μέσω βίντεο στο τεράστιο cube στα ψηλά οι Κολντεμπέλα, Παπαχρόνης, Παπασαράντου, Στογιάκοβιτς, Λέβινγκστον-Μπάρλοου, Ιτούδης, Κόρφας, Σάκοτα και Φλεβαράκης.

 

*Καμμιά αναφορά στους πολιτικούς τοπικής ή κεντρικής σκηνής που ήταν στο Παλατάκι. Ενόψει εκλογών ειδικά… Και ακόμα ειδικότερα όταν έβγαλαν αφωνία την ώρα που μια «συμμορία» πήγε να διαλύσει τον ΠΑΟΚ.

 

*Στην αίθουσα VIP όπου απαγορεύτηκε (!!!!!!) η είσοδος δημοσιογράφων στήθηκε ένα μικρό παρτάκι με σνακς και ποτό. Εκεί οι δύο κόρες του Μπάνε έφεραν και για επιδόρπιο μια τούρτα με τον όνομα Πρέλεβιτς και τον αριθμό 7.

 

*Οι 200 αριθμημένες ιστορικές φανέλες του Μπάνε τελείωσαν, υπάρχουν δεκάδες παραγγελίες για άλλες, ενώ τα τι σερτς «έφευγαν» και «φεύγουν» μαζικά. Μέχρι και στο μακρινό Βόρνεο (!!!!) στάλθηκε φανέλα από το PAOK STORE.

*Τεράστιο κρέντιτ για τον Τακιανό και τους παίκτες που σε δύο εβδομάδες κέρδισαν Παναθηναϊκό, ΑΕΚ έχοντας τόσα προβλήματα (Σαλούστρος, Ράιλι, Κακλαμανάκης, Ρένφρο) και μάλιστα χθες με τους κινδύνους που εγκυμονούσε ένα τόσο ιδιαίτερο βράδυ…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top