Ανακοίνωσε Παπαθεοδώρου ο Προμηθέας

Ανακοινώθηκε από τον Προμηθέα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου!

Ο Έλληνας προπονητής αποχώρησε από τον Κολοσσό και ήρθε άμεσα σε συμφωνία με την ομάδα της Πάτρας, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμβόλαιο για δυο χρόνια.

Ο Παπαθεοδώρου, στην Ελλάδα, έχει βρεθεί στους πάγκους της Κηφισιάς, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Κολοσσού.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα

«Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο Έλληνα προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας, με σκοπό να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου του 1975. Στην προπονητική του σταδιοδρομία έχει κατορθώσει με συνδεθεί με πολλές επιτυχίες, τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αθηναϊκού (1995-2002), ενώ λίγα χρόνια αργότερα (2006) ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Κηφισιά, στο τιμόνι της οποίας έμεινε ως το 2016, οδηγώντας τον σύλλογο των Βορείων Προαστίων σε διαδοχικές ανόδους, από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, ως τα…σαλόνια της Basket League.

Το 2016-17, ο Παπαθεοδώρου εργάστηκε στην Αστάνα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο του Καζακστάν. Eπέστρεψε και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ (2017-19), ενώ μετέπειτα πήγε στην ΑΕΚ (2019-2021), οδηγώντας τον «δικέφαλο» στην κατάκτηση του Κυπέλλου (2020), με αντίπαλο τον Προμηθέα στον τελικό, ενώ την ίδια σεζόν η “Ένωση” ήταν φιναλίστ στο Basketball Champions League. Τη σεζόν 2022-23, ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε τον Κολοσσό Ρόδου στην κατάκτηση της έβδομης θέσης της Basket League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, έχει συνδέσει το όνομά του και με ορισμένες από τις πιο…χρυσές σελίδες των τμημάτων υποδομών του ελληνικού μπάσκετ. Δούλεψε για μια πενταετία στις εθνικές ομάδες U18, U19 και U20 (2013-2018) και κατόρθωσε να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια, ένα στο Eurobasket U18 (2015) και ένα στο Eurobasket U20 (2017). To 2021 δούλεψε ως βοηθός προπονητής στην εθνική ανδρών, στο πλάι του Ρικ Πιτίνο, ενώ τη σεζόν 2021-22 ανέλαβε χρέη ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική Ελβετίας.

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Προμηθέα τον Ηλία Παπαθεοδώρου και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top