Εξαιρετική αρχή (3Χ3) για την Ζολνόκ στην Ουγγρική Λίγκα. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europe Cup κέρδισε εκτός έδρας την Ζέντεακ Ζέγκεντ 71-83, μετατρέποντας το 48-46 σε 52-69 και το 65-71 σε 65-76.
Για τους νικητές που είχαν 12/23 τρίποντα, 39 ριμπάουντ, 14 ασίστ και 16 λάθη… Λιούις 23 (5/8δ, 4/8τρ, 3ασ), Άιμακ 7 (13ρ), Σούμποτιτς 7 (8ρ), Γιοβάνοβιτς 9, Πάλαι 2, Λούκακς 20 (5/6δ, 3/5τρ, 6ρ, 2ασ, 2κλ, 2τ), Κρινιάρσκι 6 (4ρ, 3ασ, 5κλ), Ρούντνερ 9, Πέριντζερ.
Αξίζει να σημειωθεί οτι με την Ζέντεακ αγωνίζεται (στη φωτο) ο Άλαν Χέρντον (15π, 6/7δ, 7ρ, 30΄, ο κορυφαίος της ομάδας του στο ματς) που είχε κάνει ένα αποτυχημένο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ. Στις 12/10 επόμενο ματς στο Σοπρόν, 320 χιλιόμετρα δυτικά από το Ζολνόκι στα βόρεια σύνορα με την Αυστρία.
*Αύριο η Λίμπουργκ παίζει στο Λέιντεν για το 4 στα 4 στην Λίγκα BNXT, ενώ αναβλήθηκε η πρεμιέρα αυτού του Σαββατοκύριακου στην Πορτογαλία (η Πόρτο έπαιζε εντός έδρας και έτσι θα πάει κατευθείαν σε Ευρωπαϊκό ματς), κάτι που αποφάσισαν από κοινού οι 12 ομάδες στην Λίγκα, προχωρώντας και σε ανακοίνωση,
Οι λόγοι…; Οι αργές διαδικασίες χορήγησης αδειών διαμονής στους ξένους παίκτες, καθώς εδώ και καιρό πληρώνονται χωρίς να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν (τα θεσμικά όργανα κατηγορούνται μάλιστα και για επιλεκτικές αποφάσεις), κάνοντας λόγο παράλληλα και για καθυστερήσεις στην έκδοση εγγράφων παικτών στις ΗΠΑ. Οι ομάδες ελπίζουν οτι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική.