Αληθινός και μόνος θεματοφύλακας του Μπάσκετ η FIBA – Άρχισε διάλογο με ΝΒΑ και Ευρωλίγκα

Η FIBA επιβεβαίωσε πως έγιναν και θα γίνουν κι άλλες επαφές με το ΝΒΑ αλλά και την Ευρωλίγκα για μια σύγκλιση στο χώρο του μπάσκετ.

Η FIBA επιβεβαιώνει πως στα μέσα Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου, CEO της Ευρωλίγκας, στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε και το ΝΒΑ με το οποίο η παγκόσμια ομοσπονδία έχει συνεργασία.

Από πλευράς FIBA γίνεται σαφές πως δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής λίγκας υπό την αιγίδα του ΝΒΑ, όπως είναι η BAL στην Αφρική, κάτι που ανέφερε σε δημοσίευμά της η Marca. Είναι ωστόσο προφανές πως η παγκόσμια ομοσπονδία επιθυμεί να βρεθεί μια λύση ως προς τη σύγκλιση του διασπασμένου ευρωπαϊκού μπάσκετ και έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων και το ΝΒΑ.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις επί του θέματος τους επόμενους μήνες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό και με τη διαφαινόμενη απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομέου από την Ευρωλίγκα, ενός ανθρώπου που ήταν αρνητικός σε οποιαδήποτε συναινετική λύση με την FIBA, ανοίγει το δρόμο για να μπει ένα τέλος στη διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πιθανώς με την αρωγή και την τεχνογνωσία του ΝΒΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top