Αναγκαστική, αλλά ομαλή προσγείωση!

 

Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Οι… εναέριες αναταράξεις ήταν πολλές, ο καιρός χάλασε για τα καλά, το αεροπλάνο απέδειξε ότι δεν ήταν καλά εξοπλισμένο και έχασε την πορεία του, συν του ότι τα «καύσιμα» αποδείχτηκαν πολύ λίγα.

 

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις δυο επιλογές υπάρχουν. Είτε παλεύεις, κόντρα στις πιθανότητες, να φτάσεις στον αρχικό σου προορισμό κινδυνεύοντας με συντριβή, είτε κάνεις μια αναγκαστική αλλά ομαλή προσγείωση και επαναπροσδιορίζεις τα πάντα, προετοιμάζοντας την επόμενη πτήση σου.

Φωτογραφία του χρήστη ARIS B.C.

Προσωπική μου άποψη; Είναι πολύ προτιμότερη η δεύτερη επιλογή για τον φετινό Άρη. Σε μια χαμένη αγωνιστικά χρονιά, όπου η ομάδα έκανε δυο βήματα πίσω σε σχέση με το περσινό της άλμα προς τα εμπρός, δεν θα είναι και καταστροφή αν η διοίκηση δώσει το στίγμα προς τον κόσμο ότι ξεκίνησε ήδη, τις ετοιμασίες για την καινούργια αγωνιστική περίοδο.

 

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, ο Άρης δεν έχει καμιά πιθανότητα διάκρισης μέσω των πλέι οφ. Οι πιθανότητές του να σπάσει την πρώτη τριάδα είναι μηδαμινές. Ακόμη και οι ομάδες που παλεύουν στα ίδια, ρηχά νερά μαζί του, καλύτερες αγωνιστικής προοπτικές έχουν για την συνέχεια. Και πιστέψτε με, δεν περίμενα να ανακοινωθεί το τέλος μιας… τελειωμένης συνεργασίας με έναν παίκτη (Τζένκινς), προκειμένου να σας αναφέρω όλα τα παραπάνω.

 

Έγιναν πολλά λάθη από πέρυσι το καλοκαίρι. Κάποια από αυτά τα επεσήμανα έγκαιρα, αλλά ούτε αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία την δεδομένη στιγμή. Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για μια αποτυχημένη χρονιά. Και θεωρώ ότι δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Είναι δεδομένο ότι Πρίφτης και οι συνεργάτες του έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αποτυχίας, είναι επίσης δεδομένο ότι και η διοίκηση έκανε πολύ σοβαρά λάθη σε όλα τα επίπεδα. Αλλού βλέπω τον κίνδυνο και θέλω να τον επισημάνω.

 

Ο κόσμος του Άρη είναι απολύτως έτοιμος και προετοιμασμένος να ακούσει αλήθειες από την διοίκηση. Να βγει και να του πει τα πράγματα με το όνομά τους σε αγωνιστικό, διοικητικό, οικονομικό επίπεδο. Χωρίς «αλλά», χωρίς επικοινωνιακούς τακτικισμούς, χωρίς φθηνές δικαιολογίες, χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις.

 

 

Η μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορούσε να υποστεί την δεδομένη στιγμή η ΚΑΕ Άρης, είναι το να πληγωθεί η αξιοπιστία, το γόητρο και το κύρος της ιδιοκτησίας του. Η αλήθεια, οι καθαρές κουβέντες, θα αποτελέσουν την καλύτερη ασπίδα για τον Νίκο Λάσκαρη, προσωπικά, αλλά και για την υστεροφημία του μπασκετικού Άρη.

Φωτογραφία του χρήστη ARIS B.C.

 

Οι άνθρωποι που, επικοινωνιακά, βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του ιδιοκτήτη, θα ήταν καλό να τον πείσουν ότι τώρα είναι η στιγμή να βγει μπροστά. Και ότι αποφάσεις έχει πάρει για το παρόν και το μέλλον, να τις κάνει γνωστές στον κόσμο της ομάδας. Που τον στηρίζει και τον πιστεύει, στην συντριπτική του πλειοψηφία.

 

 

Υ.Γ. 1: Κανένας παίκτης δεν έχει το δικαίωμα να πει «γεια σας, φεύγω», επειδή ξαφνικά δεν του αρέσει ο προπονητής ή το κλίμα της ομάδας, Πολύ περισσότερο, δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή και να εγείρει οικονομικές απαιτήσεις, αν η ομάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντί του.

 

Ο Τζένκινς ήταν απλήρωτος. Περισσότερο ή λιγότερο από άλλους παίκτες της ομάδας του ή άλλων ομάδων, δεν έχει σημασία. Όπως πέρυσι υπογραμμίζαμε την απίστευτη οικονομική συνέπεια και λειτουργία της ΚΑΕ, έτσι και φέτος πρέπει να επισημάνουμε ότι για λόγους ανωτέρας βίας (βλέπε δικαστική διαμάχη Λάσκαρη), τα πράγματα παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Ελπίζουμε πρόσκαιρες. Όλα τα άλλα είναι «λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

 

 

Υ.Γ. 2: Είναι κοινό μυστικό ότι ο Δημήτρης Πρίφτης έχει «τελειώσει» για την διοίκηση και ότι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί, όπως και να έχει, η συνεργασία μαζί του. Θεωρώ τίμιο να τον «προστατεύσει» η διοίκηση και, άμεσα, να τα βρει μαζί του και να χωρίσουν όμορφα και φιλικά πριν τελειώσει η φετινή χρονιά.

Φωτογραφία του χρήστη ARIS B.C.

Ας ανατεθεί η ομάδα, υπηρεσιακά, σε κάποιον προπονητή και το καλοκαίρι, ας γίνει μια καλή έρευνα αγοράς για τον αντικαταστάτη του. Δεν μου αρέσει αυτός ο «κανιβαλισμός» που βιώνει ο Πρίφτης το τελευταίο διάστημα. Όσο κακές επιλογές και αν έκανε φέτος, σαν χαρακτήρας αλλά και σαν παρουσία στην ομάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δεν τον αξίζει.

 

Φωτογραφία του χρήστη ARIS B.C.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top