Ανακοίνωση ανησυχίας για την εθνική ομάδα από την Ισπανική Ομοσπονδία

Η ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η ομοσπονδία μπάσκετ της Ισπανίας υπογραμμίζει την ανησυχία της για την εγγύτητα των επόμενων δεσμεύσεων των εθνικών ομάδων, αλλά και την έλλειψη λύσεων. Το τωρινό πρόγραμμα της Euroleague είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο κάλεσμα των παικτών κατά τη διάρκεια των παραθύρων της FIBA για το Νοέμβριο του 2017, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Ισπανίας στο World Cup 2019, αλλά και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Η FEB ελπίζει πως τόσο η Ευρωλίγκα, όσο και οι ισπανικοί σύλλογοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση, θα δεσμευτούν ώστε να μην οδηγηθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ομοσπονδία θα περιμένει την απάντηση της Ευρωλίγκα στην τελευταία πρόταση που υπέβαλε η FIBA και θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες συζητήσεις για το οργανωτικό μοντέλο, μέχρι να απαντηθούν τα ερωτήματα με πειστικές απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση το προεδρίο της Ομοσπονδίας έλαβε την οργανωτική πρόταση της ACB, η οποία εγκρίθηκε χθες και δεσμεύτηκε να την μελετήσει στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προοπτικής που ανταπορκίνεται στις ανάγκες όλων των ισπανών παικτών και παρέχει μακροπρόθεσμη σταθερότητα και νομική ασφάλεια.

Τέλος, η FEB υπογραμμίζει την σημασία του σεβασμού συμφωνιών που εγκρίθηκαν τον προηγούμενο Ιούλιο για την σεζόν 2017-18 από την Γενική Συνέλευση της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, της οποίας είναι μέλος η ACB»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top