Στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία του κάτω από το καλάθι και προηγήθηκε με 11-2. Ενα λεπτό αργότερο η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των δέκα πόντων (15-5), αλλά ο Κόροιβος αντέδρασε μέσω του Ντέιβις. Ο Αμερικανός σημείωσε διαδοχικούς πόντους και με 0-7 σερί οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 15-12 (6’). Στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι φρόντισε να κάνει τη διαφορά καθώς σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και διαμόρφωσε το 24-17.
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός βασίστηκε στην άμυνά του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ανάγκασε τον Κόροιβο να υποπέσει σε 12 λάθη, ο ίδιος πήρε 10 πόντους από λάθη του αντιπάλου. Επιθετικά, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν αποτελεσματικός. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αρχικά σε 26-22 (11:30), για να ακολουθήσει όμως επιμέρους σκορ 15-2 για τους γηπεδούχους (41-24, 17’). Στο τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε «αέρα» 15 πόντων (44-29).
Ο Ολυμπιακός βασίστηκε πάνω στη διαφορά των δεκαπέντε πόντων που απέκτησε από το πρώτο ημίχρονο, ήταν συνεπής στην επίθεση και στα μισά της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 53-33. Οι φιλοξενούμενοι πήραν βοήθειες από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, περιόρισαν τα λάθη αλλά με ποσοστό μικρότερο του 35% στα σουτ, ήταν αδύνατο να πλησιάσουν. Συν τοις άλλοις, δεν κατάφεραν να σταματήσουν το επιθετικό ριμπάουντ των γηπεδούχων καθώς στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-47) ο Ολυμπιακός είχε μαζέψει 15 επιθετικά ριμπάουντ.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην τελευταία περίοδο καθώς οι δύο ομάδες δεν απέφυγαν τα λάθη, ενώ δεν ήταν αποτελεσματικές στις προσπάθειές τους. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (72-52 στο 35’ και 76-56 στο 37’). Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο προπονητής του Κόροιβου, Χάρης Μαρκόπουλος, έδωσε μάλιστα χρόνο συμμετοχής και στους 17χρονους Μπατή, Βαρδακαστάνη.
Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-29, 67-47, 83-64.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλους): Χάντερ 12 (11ρ.), Παπαπέτρου 5 (1), Στρόμπερι 13, Τσαϊρέλης 7, Τολιόπουλος 4, Μιλουτίνοφ 12, Μουράτος, Αγραβάνης 13 (3), Μάντζαρης 8 (2), Χάκετ 6, Αθηναίου 3 (1)
Κόροιβος (Μαρκοπουλος): Ντέιβις 15 (2), Συνέτος, Πουλιανίτης 4, Χάρντινγκ 6, Χαριτόπουλος 9, Τρότερ 6, Βαρδακαστάνης, Γεωργάκης 6, Σλαφτσάκης 1, Μπάτης 1, Βασιλόπουλος 11 (3), Κάουνσιλ 5
Πηγή: esake.gr