Απάντησε σε Βασιλακόπουλο η Euroleague

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ με τοποθέτησή του είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση προς την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για το γεγονός πως η διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξήχθη χωρίς τη συμμετοχή των παικτών των «16» συμμετεχόντων.

 

Έτσι λοιπόν η Ευρωλίγκα με τοποθέτησή της υποστήριξε πως «το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να διοικείται μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασία και όχι με πολιτική υπακοής».

 

Αναλυτικά η απάντηση της EuroLeague:

 

«Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου εναντίον της EuroLeague δεν προκαλούν έκπληξη δεδομένου ότι είναι σύμφωνες με το μακρόχρονο και παράλογο ιστορικό των πράξεών του εναντίον της EuroLeague και των συλλόγων της. Πράξεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν πρόσφατα από τις πιέσεις που άσκησε στους ελληνικούς συλλόγους να μην συμμετέχουν στην EuroLeague, καθώς επίσης και με την παράνομη απαγόρευση των Ελλήνων διαιτητών που «σφυρίζουν» στην EuroLeague, να μην παίρνουν μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν ορισμένα σημαντικά σημεία:

– Όλοι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα γραφεία της EuroLeague. Ο κ. Βασιλακόπουλος παραμένει πολύ ευπρόσδεκτος να τα επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή.

– Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, οι λογαριασμοί της EuroLeague ελέγχονται συχνά από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες ελεγκτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Επιπλέον, οι λογαριασμοί εγκρίνονται από τους συλλόγους , καθώς είναι μέτοχοι της εταιρείας, άρα και ιδιοκτήτες της. Αυτό συμβαίνει σε κάθε εταιρεία στον κόσμο που έχει παρόμοια δομή ιδιοκτησίας.

Είναι η ισχυρή πεποίθηση της EuroLeague ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να διοικείται μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και όχι με πολιτική “υπακοής” όπως προτείνει ο κ. Βασιλακόπουλος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top