Αρειανοί και μάγκες!

Μίλα, Νίκο Λάσκαρη. Μίλα όσο είναι ακόμη νωρίς και αναστρέψιμη η κατάσταση. Δεν το βλέπεις; Δεν το ακούς; Δεν το νιώθεις γύρω σου; Δεν υπάρχει καμιά γ@μ…νη αντιπολίτευση. Υπάρχει κόσμος βυθισμένος σε απορίες. Κόσμος που χάνει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σου. Απέναντι σε ποιον; Σε σένα. Ναι, σε σένα. Που έχεις βάλει δυο εκατομμύρια σε χρέη της ομάδας. Δεν τα λυπάσαι; Δεν σε ενδιαφέρει; Δεν νοιώθεις εσύ την ανάγκη να έρθεις κοντά σε αυτούς που σε πιστεύουν και δεν θέλουν να διαψευστούν από εσένα; Νίκο Λάσκαρη, στην ζωή υπάρχουν ανηφόρες και κατηφόρες.

Αν εσύ περνάς μια ανηφόρα, αν υπάρχει οικονομικό ή άλλο πρόβλημα, μίλα και ζήτα μας να την ανέβουμε μαζί. Εδώ κολλάει το ΜΑΖΙ ρε γαμώτο, δεν το καταλαβαίνεις; Μίλα, Νίκο Λάσκαρη, έλα κοντά στον κόσμο σου και να είσαι σίγουρος ότι η συσπείρωση θα χτυπήσει «κόκκινο». Αλλά βγες μπροστά με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια.

Αυτό έχει ανάγκη από εσένα ο κόσμος του Άρη. Την ΑΛΗΘΕΙΑ σου θέλει. Και τότε, όποιος δεν σταθεί στο πλευρό σου, ναι. Θα είναι πραγματικός προδότης και εχθρός του Άρη.

Σχεδόν τέσσερις μήνες πριν, έβλεπα τι θα συμβεί. Δεν προσπαθούσα ούτε επιπλέον προβλήματα να προκαλέσω στον ιδιοκτήτη, ούτε να δημιουργήσω εντυπώσεις. Μπορεί να μην βιοπορίζομαι, πλέον, από την δημοσιογραφία, αλλά επειδή είναι μεράκι και επειδή αγαπώ τον Άρη σαν παλαβός, προσπαθούσα να κάνω πολύπλευρο ρεπορτάζ και να συλλέγω πληροφορίες πέρα και έξω από τα τετριμμένα.

Όλη αυτή η φασαρία των τελευταίων ημερών για τις κακουργηματικές διώξεις κατά του ζεύγους Λάσκαρη, τις προσαγωγές και τα γνωστά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την φυσιολογική εξέλιξη μιας δικαστικής υπόθεσης που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου χρόνο. Απλά κάνουν «θόρυβο» οι εκφράσεις, βολεύουν για να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον από άλλες υποθέσεις (από κάτι αραγμένα πλοία με λαθραία, από κάτι πλεούμενα ηρωϊνάδικα, από κάτι ιδιοκτήτες ομάδων που κάνουν λαθρεμπόριο δεκαετίες τώρα, από κάτι υπόδικους ιδιοκτήτες) και φυσικά, «πουλάνε» γιατί η οικογένεια Λάσκαρη ήταν – μέχρι τώρα – άφθαρτη και «φρέσκια» στην πιάτσα.

Σιχαίνομαι πραγματικά την ανθρωποφαγία, τον δημοσιογραφικό και οπαδικό «κανιβαλισμό». Μέλημά μου είναι ο Άρης και επιθυμώ να προλάβει η ομάδα την βουτιά στο κενό, η οποία για την ΚΑΕ απέχει πλέον μερικά βήματα. Δεν θέλω επ’ ουδενί να διαγραφεί η σημαντική βοήθεια που προσέφερε η οικογένεια Λάσκαρη στην ΚΑΕ. Ο άνθρωπος και η σύζυγός του, φυσιογνωμικά, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς αν θέλετε να σας πω την αλήθεια. Όμως το συμφέρον του Άρη επιτάσσει συγκεκριμένες κινήσεις «εδώ και τώρα», για να μπορέσει να αποφευχθεί μια διαφαινόμενη τραγωδία που δεν αντιλαμβάνεστε ακόμη πόσο μεγάλη μπορεί να είναι.

Για μένα, λοιπόν, σήμερα κιόλας, πρέπει να γίνουν τα εξής βήματα. Είτε με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, είτε με πρωτοβουλία του δεύτερου τη τάξει, θεσμικά, στην διοίκηση, Λευτέρη Αρβανίτη, που οφείλει με την σειρά του να αναλάβει την ευθύνη της θέσης του προέδρου της ΚΑΕ:

  1. Άμεση σύγκλιση Δ.Σ. της ΚΑΕ Άρης στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή επιφανών Αρειανών που προσέφεραν στην ομάδα οικονομικά τα προηγούμενα χρόνια, διακεκριμένων νομικών της οικογένειας του Άρη, εκπροσώπων του συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαιριστών και φυσικά, του Α.Σ. Να ενημερώσει ο Νίκος Λάσκαρης με λεπτομέρειες για την δικαστική διαμάχη που υπάρχει, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ΚΑΕ, τις προβλέψεις που κάνει το νομικό του επιτελείο για λύση ή όχι, τις προθέσεις του σχετικά με το μέλλον του στην ΚΑΕ, το αν θέλει να παραμείνει ή αν σκέφτεται τρόπο απεμπλοκής του σε περίπτωση που εμφανιστεί άλλος επενδυτής.

  2. Για την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω της έλλειψης ρευστότητας, να ανακοινώσει από σήμερα κιόλας η ΚΑΕ Άρης την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Με τιμές ανταγωνιστικές, που θα δώσουν την δυνατότητα στους χιλιάδες πραγματικά ανησυχούντες Αρειανούς φιλάθλους να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια με τον οβολό τους και όχι δωρεάν κριτική του πληκτρολογίου.

  3. Να ζητηθεί οικονομική βοήθεια από κάθε επιφανή Αρειανό για την άμεση καταβολή χρημάτων σε πιστωτές και την αποφυγή προβλημάτων με το άρθρο 99, την αδειοδότηση της ομάδας, την ΦΙΜΠΑ. Θα είναι μια μορφή ταμειακής διευκόλυνσης, μια άτοκη δανειοδότηση της ΚΑΕ και τα χρήματα θα επιστραφούν στους επιχειρηματίες που θα τα δώσουν μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί.

  4. Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες επαφών με τους πιστωτές και τους εκπροσώπους αυτών από τον Λευτέρη Αρβανίτη (ο οποίος χαίρει άκρας εμπιστοσύνης στο κομμάτι αυτό και έχει τον πρότερο έντιμο βίο από τις κινήσεις του για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99). Να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους και να γίνουν συμφωνίες ρύθμισης των οφειλών για τα υπόλοιπα σε νέες βάσεις και με νέους όρους και προϋποθέσεις.

  5. Να δοθεί άμεσα το «πράσινο φως» στον Δημήτρη Πρίφτη – γιατί δεν νομίζω ότι η οικονομική στενότητα της ΚΑΕ επιτρέπει αλλαγές στο θέμα προπονητή – να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου με ένα λελογισμένο μπάτζετ και, φυσικά, με μειωμένες και τις δικές του αποδοχές. Ξεκινώντας τις επαφές του από τους Έλληνες παίκτες και προχωρώντας σε λύσεις ξένων που έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα την περσινή χρονιά (για ευνόητους λόγους).

  6. Να δοθεί μια κοινή συνέντευξη Τύπου με μπροστάρηδες τους Νίκο Λάσκαρη και Λευτέρη Αρβανίτη, ώστε να δοθεί το μήνυμα στον Αρειανό κόσμο ότι δεν υπάρχουν στην ΚΑΕ «εμείς και εσείς», να σταλεί ένα ξεκάθαρο σήμα συσπείρωσης και ενότητας για την προστασία της ομάδας και να αναλυθούν με ρεαλισμό τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Αν γίνουν οι παραπάνω κινήσεις θα προστατευθεί και ο Άρης, που με ενδιαφέρει περισσότερο, αλλά και ο Νίκος Λάσκαρης με την οικογένειά του. Ο Άρης, γιατί θα αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της σημερινής αδράνειας που υπάρχει στην ΚΑΕ και ο μεγαλομέτοχος με την οικογένειά του, γιατί θα μπορέσουν να κερδίσουν χρόνο για να διευθετήσουν την δικαστική τους διαμάχη όπως επιθυμούν χωρίς να πέσουν στα μάτια του Αρειανού κόσμου που, στην πλειοψηφία του, τους στηρίζει.

Όταν και αν, με το καλό, ο Νίκος και η Τζόρτζια Λάσκαρη φτάσουν στο τέλος της δικαστικής διαμάχης και βγουν αλώβητοι από αυτήν, η ΚΑΕ θα είναι και πάλι στην διάθεσή τους ώστε να την τρέξουν όπως επιθυμούν. Αν όμως τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή, κάτι το οποίο όλοι οι σκεπτόμενοι και υγιείς απευχόμαστε, τουλάχιστον θα έχουμε εξασφαλίσει τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τον μπασκετικό Άρη.

Θα ήθελα, σας το λέω μέσα από την καρδιά μου, την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να εμφανίσει ο Νίκος Λάσκαρης τα χρήματα που απαιτούνται και να καταστήσει το παραπάνω κείμενο και τις όποιες προτάσεις έκανα, άκυρες. Επειδή όμως, θεωρώ απίθανο να αλλάξει η κατάσταση όχι μέσα στην εβδομάδα, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες, νοιώθω ότι ήρθε η ώρα να αναληφθούν οι παραπάνω πρωτοβουλίες που σας ανέλυσα.

Καλή δύναμη σε όλους μας, γιατί το καλοκαίρι που έρχεται νομίζω ότι θα είναι αρκετά ζόρικο για την ΚΑΕ. Αν, όμως, είμαστε όλοι μαζί δίπλα στην ομάδα και τους θεσμούς της, θα τα (ξανα)καταφέρουμε. Αυτή είναι μια υπόσχεση που πρέπει να δώσουμε στους εαυτούς μας και ταυτόχρονα, μια προειδοποίηση προς όλες τις «γλίτσες» που ορέγονται διάλυση του Αυτοκράτορα. Νομίζω ότι είναι η ώρα να αποδείξουμε ξανά το πόσο μάγκες είμαστε εμείς οι Αρειανοί, όταν είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top