Άρης: Το έπος της Προύσας (VIDEOS – PICS)

 

Όχι γιατί ο Άρης δεν είχε καλή ομάδα. Αλλά επειδή το 66-77 του Αλεξανδρείου, στον πρώτο τελικό, δεν άφηνε πολλά περιθώρια ελπίδας στην «κολασμένη» έδρα της Προύσα. 5.000 Τούρκοι κρέμονταν… σαν τα τσαμπιά από τις κερκίδες, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Όμως είχαν υπολογίζει χωρίς τον Λευτέρη Σούμποτιτς και τους παίκτες του. Από την αρχή ο Άρης έδειξε ότι δεν πήγε στην Προύσα για να παίξει το ρόλο του… καλεσμένου σε πάρτι. Προηγήθηκε με 34-37 στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος εξαπέλυσε τη μεγάλη αντεπίθεση.

 

tofas5

 

Με τον Χοσέ Ορτίθ σε μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της πλούσιας καριέρας του, τον Μάριο Μπόνι και τον Παναγιώτη Λιαδέλλη να «σκοτώνουν» στην επίθεση, τους Γιάννη Σιούτη και Τσαρλς Σάκλφορντ να κάνουν επίσης μεγάλο παιχνίδι (ποιος, όμως, δεν έκανε εκείνη τη μέρα;), ο Άρης έκανε τη μεγάλη ανατροπή και όχι μόνο κάλυψε το -11, αλλά θριάμβευσε με 70-88. Η… πολεμική κραυγή του Λιαδέλλη μετά από ένα καλάθι και φάουλ 30” πριν από τη λήξη που έδειχνε να «καθαρίζει» την υπόθεση τίτλος ήταν η αφορμή που έψαχναν οι Τούρκοι για να τα κάνουν γης μαδιάμ. Η Αστυνομία εκκένωσε το γήπεδο και οι «κίτρινοι» πανηγύρισαν… με την ησχυαία τους (σχετικό είναι αυτό) την κατάκτηση της κούπας.

 

tofas1

 

Περιττό να αναφερθεί τι έγινε στη Θεσσαλονίκη εκείνο το βράδυ. Χιλιάδες κόσμου κατέβηκε στον Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσει, χιλιάδες ήταν κι αυτοί που πήγαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να υποδεχτούν τον Σούμποτιτς και τους παίκτες του. Ο αείμνηστος Ζαφείρης Σαμολαδάς, πρόεδρος της ομάδας, δεν χόρταινε να αγκαλιάζει το τρόπαιο, το οποίο πέρασε… δύσκολες στιγμές από τις «ορέξεις» των παραλληρούντων φιλάθλων. 

 

tofas6

 

Η στατιστική του ιστορικού αγώνα για τον Άρη:

 

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.gameID_1474-43-B-2.compID_MsfTeemRHYovSUdkYV76x0.season_1997.roundID_2552.teamID_.html

 

Δείτε πώς ο Άρης «άλωσε» την Προύσα.

 

  
 

 

Δείτε τους πανηγυρισμούς των φίλων του Άρη στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top