Άρρωστη κοινωνία, άρρωστη κερκίδα…

 

“Και τι κάνει η Πολιτεία”, γράφουμε όλοι. “Και είναι εύκολο να τους σταματήσεις, σε πέντε λεπτά τους πιάνεις”, ξαναγράφουμε. Ναι, παιδιά, το προσπάθησαν αρκετοί, αλλά ποτέ δεν έγινε. Μην τρώτε εύκολα το σανό. Το σύστημα τους θέλει αυτούς, σε όλες τις ομάδες. Αν βγάλεις την άρρωστη κοινωνικά νεολαία απ’ τα γήπεδα, πού την έχεις; Στα πάρκα να τρυπάει τις φλέβες της, στα σχολεία να καπνίζει από την πρώτη γυμνασίου στις τουαλέτες, στα μπαράκια να πουλιούνται για ένα ποτό, να κλέβουν μηχανάκια, να πλακώνονται για ασήμαντη αφορμή. 

Το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα είναι έξω απ’ τα γήπεδα. Στο σπίτι, στο σχολείο. Οι μπαμπάδες είναι άνεργοι και έχουν νεύρα, οι μάνες το ίδιο, χωρίζουν, μαλώνουν, πλακώνονται στο παιδί, η φτώχεια μεγαλώνει στη χώρα κι εμείς ασχολούμαστε με τον Ογκουνσότο στο Survivor, χάνουμε τα σπίτια μας από τις τράπεζες, διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, οι δάσκαλοι παλεύουν, αλλά πλέον είναι κατώτεροι των περιστάσεων, όπως κι οι παπάδες. Όπως κι οι αστυνομικοί, άσχετα αν όλοι αυτοί παλεύουν με ελάχιστα μέσα, από ένα διαλυμένο κράτος. 

Δεν έχουν ανταλλακτικά για τα περιπολικά, δεν έχουν κομπιούτερ στα σχολεία και μας στέλνουν γράμματα για να δώσουμε εμείς τον παλιό τον χαλασμένο τον δικό μας. Η Ελλάδα γερνάει, είναι φτωχή και όσο γίνεται αυτό, τόσο τα νέα παιδιά θα ψάχνουν τη διέξοδο. Αυτή είναι, όπως την έχουν μάθει λανθασμένα, μόνο μέσω “μαγκιάς”, “εξυπνάδας”, “λαμογιάς”. Μερικά παίρνουν τον στραβό δρόμο. 

Αυτοί που σήκωσαν το πανό για το Φιλόπουλο είναι τέτοια παιδιά. Ανόητοι που τους παρασέρνουν ορισμένοι έξυπνοι, όπως σε όλες τις ομάδες. Και βεβαίως, για να μην μακρυγορούμε, για όλα φταίνε τα αφεντικά, οι παράγοντες, οι πρόεδροι. Παντού, σε όλες τις ομάδες. Λίγοι πηγαίνουν κόντρα στους οπαδούς και αυτοί έχουν ημερομηνία λήξεως. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά είναι μετρημένες. Από τους παράγοντες μπορούν να ξεκινήσει η κάθαρση. Όπως και στα άλλα προβλήματα του μπάσκετ. Το θέλουν όμως ή τους βολεύει η αναστάτωση, η ανισορροπία. 

Όταν δεήσουν οι ομάδες, οι διοικήσεις τους να λύσουν προβλήματα, τότε ίσως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι… Μέχρι τότε, κρατήστε κοντά τα παιδιά στο μπάσκετ, μιλήστε τους για τα καλά του αθλητισμού κι άλλο κακό να μη μας βρει!  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top