Ας μιλήσουμε για κανονισμούς, δελτία, λάθη, οργάνωση και… μηδενισμούς

 

Όταν σε μια ομάδα επιπέδου Α1 την “τρέχεις” με δυομιση άτομα, τότε είναι λογικό και μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα την πατήσεις. Ο Ηρακλής, που λειτουργεί έτσι, γιατί πολύ απλά σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχό του Θ.Δρακόπουλο, δεν χρειάζεται υπαλλήλους και στελέχη, αφού είναι “η καλύτερη διοικητικά ομάδα της Α1”, ΔΕΝ θα την πληρώσει αυτή τη φορά, παρά το λάθος που έγινε στην περίπτωση Χέιγκινς.

Γιατί το λάθος έγινε, και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά αυτό ας το κρατήσουμε, για άλλη φορά που ελπίζουμε να μην παρουσιαστεί ξανά.

Το ότι ο Ιωνικός ήξερε το σφάλμα είναι κάτι που όλοι όσοι είμαστε στην πιάτσα ξέρουμε πως συνέβη. Ας το δει ο ΕΣΑΚΕ εσωτερικά αυτό (υπάρχει ειδική επιτροπή για τα συμβόλαια στον Σύνδεσμο, όπου υπάρχουν εκπρόσωποι ομάδων και εκεί είναι ο Ιωνικός, άρα το ήξεραν από εκεί) , ας το δει ο Ηρακλής. Όταν μπορέσει να δει το δικό του μαγαζί πρώτα, βέβαια.

Όταν ένας άνθρωπος “τρέχει” για όλα είναι λογικό να κάνει και λάθη. Εδώ κάνουν άλλοι που έχουν εκατό συνεργάτες. Δεν το δικαιολογούμε, αλλά το κατανοούμε. Παντού γίνονται και κανείς δε τα μαθαίνει. Κάθε μέρα στις ομάδες γίνονται “όργια”. Απλά εκεί υπάρχει “πυραμίδα”, “οργανόγραμμα” και δε λειτουργούν με “σπασμένα τηλέφωνα”, και το κυριότερο; Ξέρουν μπάσκετ, ξέρουν πρόσωπα, ξέρουν ποιον να πάρουν τηλέφωνο, ξέρουν τις διαδικασίες, ξέρουν τους κανονισμούς.

Στο θέμα μας: η έκδοση δελτίου έγινε καλή τη πίστη από την ΕΟΚ, ένα το κρατούμενο. Συμβόλαιο δεν υπήρχε εγκαίρως, λένε οι του ΕΣΑΚΕ. Ο Ηρακλής λέει ότι το έστειλε την Παρασκευή. Κρατάμε το δεύτερο. Άρα δεν υπάρχει θέμα και κακώς πήρε τόση έκταση. Αλλά πώς να μην πάρει;

Πλέον δεν υπάρχει κάποιος για να κάνει επικοινωνιακή πολιτική. Ανακοίνωση έπρεπε να έχει βγει αμέσως μετά τη δήλωση Αγγέλου, που πολύ όμορφα έβγαλε το θέμα δημοσίως και έβγαλε την ουρά του Ιωνικού απ’ έξω. Γιατί ο Τσάπας δεν είναι κανάς χθεσινός. Δεν υπάρχουν παράγοντες μπασκετικοί σαν αυτόν στην πιάτσα, κι ας λένε ότι θέλουν γι’ αυτόν. Ο άνθρωπος ξέρει. Κι αν δεν ξέρει, ρωτάει. Δεν το παίζει ξερόλας και “ο γ@μ@ω επειδή έχω λεφτά”. Εδώ ο άνθρωπος πούλησε δύο φορές το ίδιο ΑΦΜ σε άλλες ομάδες και τώρα παίζει με άλλο, άλλου! Επιστήμων και μακάρι να είχαμε σαν αυτόν εδώ πάνω, είναι και ΠΑΟΚτσής… Ο Μπέος του μπάσκετ, με λίγα λόγια. Κολακευτικό; Μπορεί… Αληθινό; Μακράν…

Ο Ηρακλής ΔΕΝ θα κινδυνεύσει γιατί ακόμη και στον ΕΣΑΚΕ δεν ξέρουν πως λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης σε αυτή την περίπτωση. Το άρθρο 37 του κανονισμού λέει ότι πρέπει να γίνει ένσταση από κάθε ομάδα ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα.

Οι ομάδες που έχουν “έννομο συμφέρον” είναι ο Άρης, η Λάρισα και το Μεσολόγγι. Ο Άρης, όπως μας δήλωσε προσωπικά ο Λευτέρης Αρβανίτης αντρίκια, δε θα κάνει τίποτα για την υπόθεση. Οι άλλοι δύο πιστεύουμε το ίδιο. Μέσα στο παρκέ να κριθεί η παραμονή… Έτσι πρέπει.

Ίσως βέβαια να λένε όλοι ότι “δεν θα ασχοληθούμε και δε θα κυνηγήσουμε τον Ηρακλή” και να το παίζουν “ηθικοί” κλπ, γιατί πολύ απλά το θέμα θα πάει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή. Τι πάει να πει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ; Να καλέσει ο ίδιος ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ (ναι αυτός που έκανε άνω κάτω το πρωτάθλημα με τις αποφάσεις του επί κανονισμών πεδιάς κλπ και έχουμε τώρα όλους να κάνουν ενστάσεις για χρονόμετρα, καλάθια και βήματα κλπ) τον Ηρακλή και να πει “τι έγινε εδώ παιδια;”. Και να τον τιμωρήσει, εφ’ όσον αποδειχθεί η γκέλα, με όσα προβλέπει ο κανονισμός. Μηδενισμός, λέει, και τρομολαγνούν όλοι και τρομοκρατούν τον κόσμο.

ΟΚ, μηδενισμός. Τραγωδία και όνειδος. Ένας βαθμός λιγότερος, μια νίκη στον βρόντο. Καλά που μπήκε το τρίποντο στο Μεσολόγγι, λέω εγώ, ο τρελός.

Ας δει ο κόσμος τα αληθινά προβλήματα του Ηρακλή, που αρχίζουν από το κεφάλι και καταλήγουν στη βάση και μετά ας φοβηθεί για υποβιβασμό. Δυο μάτς είναι πλέον η χρονιά. Άρης μέσα και Μεσολόγγι μέσα. Αν είσαι τόσο ανόητος και δεν βλέπεις ότι μπορείς να κάνεις μπάσιμο και να δίνεις συνέχεια τη μπάλα στον Καββαδά, με σωστό τρόπο, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Συμπέρασμα: για το λάθος ας το ψάξει εσωτερικά ο Δρακόπουλος και ας σταματήσει να βλέπει εχθρούς αυτούς που μπορούν να τον βοηθήσουν. Γιατί αν είχε μαζί του τους Ηρακλειδείς που έδιωξε, τον κόσμο που βρίζει και τα στελέχη που δε θέλει γιατί οι δικοί του τα ξέρουν όλα (δυστυχώς δεν ξέρουν τίποτα από μπάσκετ και ομάδες, τίποτα απολύτως, και προφανώς υπάρχει και “αμάκα”, δεν μπορεί όλοι να δουλεύουν τζάμπα), δε θα έκανε ούτε πέντε χρόνια να ανεβεί, ούτε θα είχαμε αυτές τις ντροπές τώρα.

Συνέπειες ο Ηρακλής δεν πιστεύουμε ότι θα έχει. Ούτε στον ΕΣΑΚΕ ξέρουν, όπως γράψαμε παραπάνω, τι μπορεί να γίνει δικονομικά. Σίγουρα θα γίνει θέμα, αλλά δεν είναι καλό για το προιόν να μηδενίζεται ομάδα επειδή δεν κατέθεσε συμβόλαιο παίκτη. Ούτε έκλεψε, ούτε έδειρε, ούτε έβρισε. Απλά άργησε. Όπως όμως αργεί γενικώς…

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top