Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν πολύ έντονα παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης, η οποία βοήθησε το Λαύριο να φύγει με τη νίκη από το “Nick Galis Hall”. Ένσταση κατατέθηκε μόνο για το τρίποντο του Γερομιχαλού, αφού οι διαιτητές δεν επέτρεψαν την κατάθεση κι άλλων, για φάσεις όπου αδικήθηκε ο Άρης.
Η ένσταση της ΚΑΕ θα ειδικαστεί αύριο στις 12:00 και θα φανεί αν ο Αθλητικός Δικαστής θα δικαιώσει τον Άρη, σε μία φάση που δεν ήταν προς το τέλος του αγώνα αλλά αφορά σε χρόνο και όχι σε διαιτητιική απόφαση και όπως δείχνει και η έκβαση της αναμέτρησης, επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή της.
Μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, οι διαιτητές είναι πολύ πιο προσεκτικοί αφού ο πρώτος επενέβη σε ένα σφύριγμα το οποίο είναι καθαρά υποκειμενικό (ο καταλογισμός ενός φάουλ). Πόσω μάλλον στην περίπτωση του Άρης – Λαύριο που δεν πρόκειται για υποκειμενικό σφύριγμα, αλλά για αντικειμενικό γεγονός, όπως είναι ένα εκπρόθεσμο καλάθι, αλλά και η φάση των 5” που δεν καταλογίστηκε στο Λαύριο και σαφώς επηρέασε την έκβαση του αγώνα.
