Αξίζει η προσπάθεια!

Σας ευχαριστώ ειλικρινά, δεν μπορώ να κρύψω ότι με ικανοποιεί ηθικά πολύ η στάση σας, αλλά ρε παλικάρια μου να ξέρετε ότι σε ότι αφορά την ΚΑΕ Άρης και τις εξελίξεις, δεν υπάρχουν δικαιωμένοι και μη. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχει μια επικίνδυνη κατάσταση διαμορφωμένη ιδιοκτησιακά και διοικητικά στον Άρη, που μόνο την ομάδα μπορεί να βγάλει ζημιωμένη.

Δεν έχει νόημα να γράψω άλλο ένα κείμενο κινδυνολογίας. Δεν έχει νόημα να παραθέσω καινούργιες αποδείξεις αναξιοπιστίας της ιδιοκτησίας. Κουράστηκα κι εγώ να τα γράφω και να τα λέω έναν χρόνο τώρα. Φτάνει. Σκοπός μου ήταν εξαρχής η αφύπνιση και η εγρήγορση συνειδήσεων. Η αποτύπωση της πραγματικότητας. Χωρίς εγωισμούς και μικροπρέπειες. Τώρα που όλοι ξέρετε ότι η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και ότι απαιτείται συσπείρωση και δράση από κάθε υγιή δύναμη του Άρη, δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι.

Το σημερινό μου κείμενο το γράφω λίγες στιγμές μετά από μια συνάντηση που είχα, μαζί με άλλους καλούς συναδέλφους, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ένα «δείπνο εργασίας» και ανταλλαγής απόψεων, σκέψεων και θέσεων γύρω από την ομάδα και την λειτουργία της, κάτω από το πρίσμα του ίδιου του «δράκου».

Καταρχήν, θεωρείστε δεδομένο τον σεβασμό μου προς το πρόσωπό του. Ειδικά για εμένα, που είχα την ευλογία να ζήσω όλες εκείνες τις μεγάλες στιγμές του Αυτοκράτορα με τον Γιαννάκη στο παρκέ σαν παίκτη του Άρη, δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Πόσο μάλλον όταν τσουγκρίζω το ποτήρι μου μαζί του και τον έχω απέναντί μου για αρκετές ώρες, συζητώντας για μπάσκετ και Άρη.

Λεπτομέρειες της μεγάλης συζήτησης που έγινε δεν θα μάθετε. Μπορώ όμως να σας μεταφέρω σίγουρα κάποια συμπεράσματα που έβγαλα. Συμπεράσματα χρήσιμα για την ψυχοσύνθεσή μου σαν ρεπόρτερ και σαν Αρειανό, επειδή για πρώτη φορά μετά από καιρό ένοιωσα να μπαίνει από την χαραμάδα λίγο φως αισιοδοξίας.

Πρώτον, ο Γιαννάκης ξέρει τα πάντα και αξιολογεί τους πάντες με τρόπο μοναδικό. Έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά του για πρόσωπα και πράγματα μέσα, έξω και γύρω από την ΚΑΕ Άρης, είναι ενήμερος για όλους και για όλα, δεν μπορεί κανένας να τον ταΐσει «κουτόχορτο» ή να τον χρησιμοποιήσει.

Δεύτερον, ο Γιαννάκης ήρθε στον πάγκο του Άρη γιατί πιστεύει στην δύναμη της ομάδας. Θέλετε επειδή έμαθε και έζησε έναν… άλλον Άρη; Θέλετε επειδή έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του; Θέλετε γιατί έχει την προσωπικότητα να μην πανικοβάλλεται και να παραμένει ψύχραιμος απέναντι σε καταστάσεις επικίνδυνες; Η απάντηση ανήκει στον ίδιο. Πάντως, είναι εδώ για να πετύχει και είναι αποφασισμένος να το κάνει.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Τρίτον, ο Γιαννάκης ήρθε γνωρίζοντας ότι θα «τσαλακωθεί» προπονητικά και προσωπικά. Θα πάρει πάνω του αρκετή φθορά. Θα κουβαλήσει στις πλάτες του ευθύνες που δεν του αναλογούν. Θα φάει «μπάτσες» εντός και εκτός παρκέ. Αλλά είναι μια κατάσταση για την οποία είναι προετοιμασμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει. Και αυτό, όπως και να έχει, με κάνει να νοιώθω μια περίεργη αισιοδοξία για το καθαρά αγωνιστικό.

Τέταρτον, ο Γιαννάκης θέλει βοήθεια. Θέλει στήριξη. Θέλει από όλους μας συσπείρωση και ενότητα. Δεν ζητά να μην γίνετε κριτική ή να «θάβονται» τα προβλήματα, αλλά ζητά και με τον τρόπο του απαιτεί από όλους, να μην αφήσουμε το καράβι να πάει στον πάτο χωρίς να έχουμε παλέψει με όλες μας τις δυνάμεις. Με λίγα λόγια, μας θέλει δίπλα στην ομάδα. Καπετάνιος αυτός, ναύτες του εμείς. Έχουμε δικαίωμα να του το αρνηθούμε; Όχι βέβαια.

Πέμπτον, ο Γιαννάκης προετοιμάζεται για να μας παρουσιάσει αγωνιστικά μια ομάδα «καμικάζι». Που μπορεί να μην παίζει μαγικό ή το πιο ελκυστικό μπάσκετ του κόσμου, αλλά θα μοιάζει με μια αγέλη πεινασμένων λύκων που θα βλέπουν την μπάλα και τον αντίπαλο και θα κάνουν το παν για να τον «κατασπαράξουν». Εγώ, έναν τέτοιον Άρη, θα πλήρωνα για να τον δω. Και ας μην μου βγάλει τα «γούστα» που ονειρεύομαι.

Συμπερασματικά, μπορεί όλα τα παραπάνω να μην δίνουν καμιά λύση σε όλα τα ουσιαστικά θέματα βιωσιμότητας της ΚΑΕ, όμως είναι πράγματα για τα οποία αξίζει να προσπαθήσουμε. Με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Με την παρουσία μας στο γήπεδο. Με μια βόλτα από την μπουτίκ για να αγοράσουμε οτιδήποτε. Με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη σε όποιον, παικταρά ή λιγότερο… παικταρά, απαρτίζει το φετινό ρόστερ του Άρη.

Δεν πιστεύω ότι το αγωνιστικό, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να δώσει ριζικές λύσεις στα ιδιοκτησιακά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα του Άρη. Είναι όμως, ότι πιο αγνό και υγιές έχουμε σήμερα στην ΚΑΕ. Οπότε ας το βγάλουμε από την άσχημη «εξίσωση», ας το ποτίσουμε με την αγάπη μας και ας περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τα ανθάκια που θα ξεπεταχθούν. Μήπως έχουμε και άλλη επιλογή;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top