Μπερτομέου: «Ο πρωταθλητής του Champions League στην Euroleague; Αδύνατον!»

O ισχυρός άνδρας της Euroleague μίλησε για την κόντρα με τη FIBA και μέσω της ιταλικής εφημερίδας «Tuttosport» απάντησε στα σενάρια… προβιβασμού του νικητή του Basketball Champions League στην Euroleague, ξεκαθαρίζοντας πως «είναι αδύνατο αυτό! Δεν έχει κάποιο νόημα. Σε ποια διοργάνωση, όταν κερδίζεις, μπορείς να ανέβεις δύο κατηγορίες;», καθώς έως τώρα αυτός που κερδίζει εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση είναι ο νικητής του Eurocup, κάτι που ισχύει και φέτος.

 

Παράλληλα, απάντησε για τις ιταλικές ομάδες, οι οποίες το καλοκαίρι αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, αλλά τελικά ενέδωσαν στις πιέσεις και συμμετέχουν στο Champions League: «Στην Ιταλία υπήρχε ο φόβος της απώλειας του Προολυμπιακού και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ξέρουμε όλοι τι έγινε λοιπόν.

 

Οι ιταλικές ομάδες δεν διαχειρίστηκαν την πίεση που τους ασκήθηκε, κάτι που συνέβη επίσης σε άλλες χώρες. Τους είχαμε δώσει νομική υποστήριξη. Θα χαιρόμασταν πολύ να είχαμε ιταλικές ομάδες στο Eurocup. Αν η ιταλική λίγκα αποφασίσει να επιστρέψει σε εμάς, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να τους υποδεχθούμε πίσω».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top