Η ΤΑΠΑ:

Η νέα ΕΚΠΟΜΠΗ είναι ΕΔΩ! Συντονιστείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE! 

BOSTON CELTICS: Από τα… πόδια του Κέμπα

Η περσινή αποχώρηση του Κάιρι Ίρβινγκ έκλεισε έναν κύκλο και σταδιακά έφυγαν παίκτες όπως ο Αλ Χόρφορντ και ο Γκόρντον Χέιγουορντ, στους οποίους είχε επενδυθεί πολύ χρήμα. Τα ηνία πήρε ο εκπληκτικός Τζέισον Τέιτουμ, ενώ ο Κέμπα Ουόκερ αποκτήθηκε για να μπει «στα παοούτσια» του Ίρβινγκ. Όμως εμφάνισε ένα κοιμό σημείο, τους τραυματισμούς. Ο γκαρντ των Σέλτικς ξεκινά τη χρονιά «στα πιτς» και από τα… πόδια του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της ομάδας.

Οι «Κέλτες» δεν έκαναν πολλές κινήσεις. Ενίσχυσαν τη ρακέτα τους με τον Τρίσταν Τόμπσον, ενώ κάλυψαν το κενό που αφήνει προσωρινά ο Ουόκερ με τον Τζεφ Τιγκ. Είχαν υψηλές επιλογές στο ντραφτ, με τους Άαρον Νέισμιθ και Πέιτον Πρίτσαρντ, οι οποίοι είναι επενδύσεις.

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;

 Οι Σέλτικς είναι και φέτος μία καλή ομάδα, η οποία όμως είναι άγνωστο αν έχει τα εχέγγυα για να φτάσει ψηλά, ήτοι βαθιά στα πλέι οφ. Αν ο Τέιτουμ συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό και ο Ουόκερ μείνει υγιής, όλα είναι πιθανά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Τζεφ Τιγκ, Τριστάν Τόμπσον

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Γκόρντον Χέιγουορντ, Ενές Καντέρ

Η ΑΝΑΛΥΣΗ

POINT GUARD: Ο Κέμπα Ουόκερ παραμένει ένας από τους καλύτερους γκαρντ του ΝΒΑ, αλλά και από τους μεγαλύτερους… πονοκέφαλους. Οι τραυματισμοί δεν τον αφήνουν σε ησυχία και θα χάσει το πρώτο διάστημα της σεζόν. Αυτός ήταν προφανώς και ο κύριος λόγος που οι Σέλτικς απέκτησαν τον Τζεφ Τιγκ. Έναν πόιντ γκαρντ που μπορεί να μην είναι στην… πρώτη νιότη του, αλλά μέχρι πέρυσι έπαιζε παντού βασικός. Ο Πέιτον Πρίτσαρντ, από το νούμερο 26 του ντραφτ, θα προσπαθήσει να εισέλθει απευθείας στο ροτέισον, ενώ ο Κάρσεν Έντουαρντς άφησε υποσχέσεις πέρυσι. Ο Τζαβόντε Γκριν δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής.

SHOOTING GUARD: Ο Μάρκους Σμαρτ έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι και όντας ένας από τους καλύτερους αμυντικούς γκαρντ του ΝΒΑ, θα έχει κομβικό ρόλο και φέτος, ειδικά από τη στιγμή που αποχώρησε ο Γκόρντον Χέιγουορντ. Ο Άαρον Νέισμιθ επιλέχθηκε στο νούμερο 14 του ντραφτ και αναμένεται να «πέσει στα βαθιά» από νωρ4ίς. Το περσινό νούμερο 14 του ντραφτ, Ρομέο Λάνγκφορντ, έκανε επέμβαση και θα επιστρέψει τέλη Γενάρη.

SMALL FORWARD: Ο Τζέιλεν Μπράουν έκανε την breakout σεζόν του πέρυσι και φέτος, χωρίς τον Χάιγουορντ, αναμένεται ακόμα καλύτερος. Παίκτης που μπορεί να σκοράρει και να παίξει άμυνα, θα είναι «κλειδί» στους φετινούς Σέλτικς. Ο Σέμι Ογελέγε δίνει άμυνα από τον πάγκο και σε ένα «ρηχό» ροτέισον αναμένεται να έχει περισσότερες ευκαιρίες φέτος.

POWER FORWARD: Ο Τζέισον Τέιτουμ είναι ήδη ένας σταρ και θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των Σέλτικς. Χαρισματικός παίκτης που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, ανεβάζει συνεχώς επίπεδο το παιχνίδι του και υπέγραψε max συμβόλαιο. Το περσινό νούμερο 22 του ντραφτ, Γκραντ Ουίλιαμς, δεν πήρε ευκαιρίες πέρυσι αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος, ενώ ο Αμίλ Τζέφερσον, με μόλις 18 ματς πέρυσι στο Ορλάντο, θα προσπαθήσει να μπει στο ροτέισον.

CENTER: Οι Σέλτικς απέκτησαν τον Τρίσταν Τόμπσον για να προσθέσουν σκορ και ριμπάουντ στη ρακέτα τους, δίνοντας παράλληλα τον Ενές Καντέρ. Ο Ντάνιελ Τάις αποτελεί αξιόπιστη λύση και μπορεί να είναι αυτός μπροστά από τον Τόμπσον στην πεντάδα. Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έχει τρομερό potential και περιμένει την ευκαιρία για να κάνει το ξέσπασμα, ενώ η ατραξιόν Τάκο Φολ θα προσπαθήσει πολύ για να βρει χρόνο σε μία τόσο «φορτωμένη» θέση.

DEPTH CHART

ΘΕΣΗ

ΠΑΙΚΤΕΣ

ΠΟΪΝΤ ΓΚΑΡΝΤ

Κέμπα Ουόκερ, Τζεφ Τιγκ, Πέιτον Πρίτσαρντ, Κάρσεν Έντουαρντς, Τζαβόντε Γκριν

ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ

Μάρκους Σμαρτ, Ρομέο Λάνγκφορντ, Άαρον Νέσμιθ

ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Τζέιλεν Μπράουν, Σέμι Ογελέγε

ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Τζέισον Τέιτουμ, Γκραντ Ουίλιαμς, Αμίλ Τζέφερσον

ΣΕΝΤΕΡ

Τριστάν Τόμπσον, Ντάνιελ Τάις, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Τάκο Φολ

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

celtics roster

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ