Μπουτάρης: «Είναι γνωστή η μέχρι τρέλας αγάπη μου για το μπάσκετ»

Στην σχετική συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για το μπάσκετ, αλλά και τις στιγμές που έχει ζήσει η πόλο όταν ο Άρης μεσουρανούσε στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Είναι γνωστή η αγάπη μου, μέχρι τρέλας για το μπάσκετ. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου είναι γεμάτο και πραγματικά αξίζει τον κόπο να έρθει ο κόσμος και να το παρακολουθήσει. Το All Star Game είναι μεγάλη τιμή για την πόλη. Είχα την τύχη να ζήσω από κοντά την περίφημη ομάδα μπάσκετ του Άρη τη δεκαετία ’80-΄90. Σάρωνε και το πιο σημαντικό ήταν ότι αυτή σε αυτήν την ομάδα οι παίκτες ήταν αδέρφια. Παρόλο που ο καθένας είχε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, στην προπόνηση ή στο γήπεδο, ήταν ένα σώμα. Αυτό είναι ομάδα

 

», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Είχα την τύχη από μικρός, όταν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα γίνονταν στο ανοικτό της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν τρομερά ονόματα. Μία εποχή που το μπάσκετ, παιζόταν σε τσιμεντένια γήπεδα, αλλά από τότε υπήρχε πολύ μεγάλη αγάπη του κοινού, η οποία έφτασε στο σημείο να γίνει η Θεσσαλονίκη μπασκετομάνα. Λόγω χρημάτων, μεταφέρθηκε η κυριότητα εδώ, κάτι που έκανε καλό. Το μπάσκετ είναι να άθλημα που αγαπιέται από τα παιδιά. Κύριο στοιχείο για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, είναι τα φυτώρια. Τα σχολεία και οι ομάδες που πρέπει να καλλιεργήσουν ακόμα περισσότερο.

Το μπάσκετ δεν έχει πολλά περιστατικά βίας, αλλά πρέπει να επιμένουμε, ότι στο μπάσκετ δε χωράει βία. Μπορεί να είναι ένα υπόδειγμα αθλητικής συμπεριφοράς, όχι μόνο των αθλητών αλλά και των φιλάθλων. Καλή επιτυχία!».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top