Χάος στο ρωσικό μπάσκετ: Στην έξοδο όλοι οι Αμερικανοί και όχι μόνο!

Οι δραματικές εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει παράπλευρες απώλειες και σε αθλητικό επίπεδο. Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, το State Department προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ρωσία να επιστρέψουν άμεσα πίσω στις ΗΠΑ για τη δική τους ασφάλεια. Αυτό συνεπάγεται… σχεδόν διάλυση για τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, καθώς ανάλογη πρόθεση έχουν εκφράσει και άλλοι μη γηγενείς παίκτες των ρωσικών ομάδων.

Η ΤΣΣΚΑ για την ώρα τηρεί κάπως πιο σκληρή στάση αφήνοντας να εννοηθεί σε ανακοίνωσή της πως σε περίπτωση που αποχωρήσουν παίκτες (έχουν ήδη φύγει πέντε, Σενγκέλια, Γκριγκόνις, Βόιτμαν, Λούντμπεργκ και Μπολομπόι, ενώ ακολουθούν κι άλλοι) θα εξεταστούν νομικά όλες οι πτυχές της αποχώρησής τους από τα συμβόλαιά τους. Αντίθετα, πιο διαλλακτική είναι η Ζενίτ (έφυγαν Νέιπιερ, Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας), που φέρεται να ενημέρωσε τους παίκτες της ότι μπορούν να αποχωρήσουν από τη Ρωσία εφόσον το επιθυμούν, με την Ούνιξ να κρατά για την ώρα σιγή ιχθύος και να μετρά μόλις μία απώλεια μέχρι τώρα (Μπράντλεϊ).

Υπενθυμίζεται πως ήδη η Ευρωλίγκα έχει υποχρεώσει τις ρωσικές ομάδες να παίζουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους σε ουδέτερο έδαφος εκτός Ρωσίας, αλλά μετά την απόφαση πολλών χωρών να κλείνουν τον εναέριο χώρο τους σε πτήσεις από τη Ρωσία, δεν αποκλείεται οι τρεις ρωσικές ομάδες να τεθούν σχεδόν… αναγκαστικά εκτός διοργάνωσης.

 

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top