ΔΕΙΤΕ σε Live Streaming τον ΤΕΛΙΚΟ της Ελλάδας με τη Γαλλία, στο Παγκόσμιο Σχολικό!

Το Ελληνικό Κολέγιο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ αντιμετωπίζει σήμερα το πρωί την αντίστοιχη Γαλλική ομάδα στις 09:30, στο Μακάο της Κίνας, με στόχο την πρωτιά, το χρυσό μετάλλιο που θα είναι ιστορικό!

Αφού πρώτα κέρδισε με 61-47 της Τουρκία, με 90-51 την Βουλγαρία, ηττήθηκε με 83-87 από την Κίνα 2 και επικράτησε με 69-46 της Κύπρου, πέρασε τον όμιλο ως πρώτη και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου επικράτησε με 76-69 της Κίνας 1.

Στον ημιτελικό η ομάδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης επικράτησε της Σερβίας με 58-41, περνώντας στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Η ομάδα αποτελείται ως επί το πλείστον από παίκτες που αγωνίζονται στους εφήβους του Άρη (Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος), του ΠΑΟΚ (Πέργουλης, Καρπούζης, Γιαννάτος, Μανθόπουλος, Λέφας), της ΔΕΚΑ (Μακαρατζής, Χαρτώνας) και της ΧΑΝΘ (Μάνασης), και προπονητή τον Ανδρέα Καραπιπερίδη.

Το 2007 η Ελλάδα είχε πάρει το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στο Πο της Γαλλίας με το λύκειο του Βύρωνα και κορυφαίους παίκτες τους Νίκο Παππά, Λεωνίδα Κασελάκη και Ζήση Σαρικόπουλο και το 1999 με τα εκπαδευτήρια Μαντουλίδη, πάλι απ’ τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε στο παρακάτω λινκ τον αγώνα της Ελληνικής ομάδας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top