Ντεμπούτο με νίκη για Μέξα, στα δύσκολα η Καβάλα

Η ευστοχία στα σουτ δύο πόντων και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Απόλλωνα Πατρών CARNA στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ενώ δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη ούτε μία ελεύθερη βολή καθώς είχαν 12/12. Ως εκ τούτου, από το ξεκίνημα προηγήθηκαν με 5-13 (5’) ενώ η διαφορά έφτασε έως και στα επίπεδα των 12 πόντων (8-20) λίγο πριν συμπληρωθούν επτά λεπτά αγώνα. 

 

Η αντίδραση της Καβάλας με τους Κεμπ, Βάργκας και Ρόμπινσον βελτίωσε αλλά δεν ανέτρεψε την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν έως και στους τρεις πόντους (28-31, 17’), αλλά εκεί οι Πατρινοί διαχειρίστηκαν πολύ σωστά την πίεση που ένιωσαν. Προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε η αγωνιστική άνοδος του Γουντς. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι με 31-39 (19’), ενώ το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 33-41. 

 

Την ίδια εικόνα είχε και το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Οι μεν γηπεδούχοι δεν βελτίωσαν τα πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας τους σε δίποντα και τρίποντα, ενώ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, ήταν επίσης πολύ αποτελεσματικοί έξω από τα 6,75. Ετσι η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (44-54, 26’), ενώ έφτασε έως και στους 17 πόντους (49-66, 29’). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 51-66. 

 

Η αποτελεσματική άμυνα ήταν ο οδηγός για τον Απόλλωνα Πατρών CARNA στην τελευταία περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν συνεπείς στην επίθεση, από την άλλη πλευρά όμως και η Καβάλα σε καμία περίπτωση κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Εκανε εύκολα το λάθος, δεν είχε σωστές επιλογές. Μείωσε έως και στους 11 πόντους (58-69, 32’), αλλά δεν είχε συνέχεια. Η ομάδα του Κώστα Μέξα απάντησε με επιμέρους σκορ 10-2 με πρωταγωνιστές τους Μέιερ, Πέρι. Η διαφορά αυξήθηκε στα επίπεδα των 19 πόντων (60-79, 35’) και ουσιαστικά έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα λεπτά. 

 

Δεκάλεπτα: 15-24, 33-41, 51-66, 72-91.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top