ΕΟΚ: Αναδιάρθρωση με βάθος διετίας στα εθνικά πρωταθλήματα

Η γενική προκήρυξη των εθνικών πρωταθλημάτων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ΕΟΚ, προβλέπει σταδιακή μείωση των ομίλων με γνώμονα την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης σε βάθος διετίας, μέχρι την επιθυμητή τελική τους μορφή τη σεζόν 2024/25.

Την προσεχή σεζόν, 2022/23, οι αλλαγές δεν θα είναι ορατές, καθώς θα ισχύσουν όσα και πέρσι, ενώ το ίδιο θα συμβεί με το Κύπελλο Ελλάδας που θα εκκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Έτσι και πάλι θα υπάρχουν συνολικά 16 «κατηγορίες», μία στην Α2 Ανδρών, τέσσερις στην Β’ Ανδρών, έξι στην Γ’ Ανδρών, έναν στην Α1 Γυναικών και τέσσερις στην Α2 Γυναικών.

Από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, ωστόσο, θα αρχίσουν οι αλλαγές. Στη μεθεπόμενη σεζόν θα υπάρχει ένας όμιλος στην Α2 Ανδρών με 14 ομάδες, τρεις στην Β’ Εθνική με 38 ομάδες συνολικά, πέντε στην Γ’ Εθνική με 61 ομάδες συνολικά, ένας στην Α1 Γυναικών με 12 ομάδες και 2 όμιλοι στην Α2 Γυναικών με 28 ομάδες συνολικά.

Η περίοδος αυτή θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην τελική μορφή των εθνικών πρωταθλημάτων, που από το 2024/25 θα διεξάγονται ως εξής:

A2 Ανδρών (Ένας όμιλος – 14 ομάδες)
Β’ Εθνική (Δυο όμιλοι – 14 ομάδων)
Γ’ Εθνική (Τέσσερις όμιλοι – 14 ομάδων)
Α1 Γυναικών (Ένας όμιλος – 12 ομάδες)
Α2 Γυναικών (Δυο όμιλοι – 12 ομάδων)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top