Επειγόντως άμυνα και νίκες

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται μόνοι τελευταίοι στη βαθμολογία με δύο νίκες και αν δε θέλουν να πυκνώσουν τα σύννεφα πάνω από τον ουρανό του «Nick Galis Hall», πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε το Λαύριο, το ερχόμενο Σάββατο. Άλλο αποτέλεσμα, απλά δεν υπάρχει αν ο Άρης δε θέλει να δει τα φίδια της Α2 να τον ζώνουν ακόμα πιο σφιχτά πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος.

Κόντρα στην ΑΕΚ, ο Άρης είχε κάποιους λόγους να χαμογελά και κάποιους για να προβληματίζεται. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκει η επιθετική λειτουργία της ομάδας, η οποία έδειξε πιο απελευθερωμένη, μετά την αλλαγή προπονητή. Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη έβγαλαν ωραίες συνεργασίες, ευστόχησαν σε 11 τρίποντα, είχαν και σημαντικές προσωπικές στιγμές όπως τα τρία σερί τρίποντα του Μπράουν, ενώ (επιτέλους) ήταν εύστοχοι στις βολές. Δεν πρέπει να ληεμονείται και η ποιότητα του αντιπάλου, η άμυνα της οποίας είχε πολλούς αγώνες να δεχτεί πάνω από 70 πόντους.

Στον αντίποδα… Η αμυντική λειτουργία της ομάδας και πάλι δεν ήταν καλή. Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός δεν οδήγησε και στη δημιουργία… γραμμής Μαζινό στα μετόπισθεν. Με άλλα λόγια, ο Άρης δεν έχει πολλούς παίκτες που βάζουν το σώμα τους στη φωτιά στην άμυνα. Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στη γραμμή των ψηλών, οι οποίοι έχουν αργά πόδια και είναι αναποτελεσματικοί όταν χρειάζεται να καλύψουν τα «ντράιβ» των αντίπαλων «κοντών», ή τη συνεργασία των τελευταίων με τους δικούς τους ψηλούς. Πολλοί έμειναν στα 12 τρίποντα της ΑΕΚ και στα τελευταία του Νίκου Γκίκα, όμως ο Άρης δέχτηκε 22/34 δίποντα κι αυτός ήταν ο λόγος που «έδωσε» το σουτ στον αντίπαλο στο δεύτερο μέρος.

Η άμυνα, βέβαια, δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας, αλλά και διάθεσης και πάθους. Ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθεί ο Άρης, ειδικά στον αγώνα που έρχεται. Σίγουρα παίκτες όπως ο Ντραγκίτσεβιτς, ο Γκετσεβίτσιους και ο Μπράουν δεν έκαναν καριέρα παίζοντας δυνατή άμυνα, όμως όλοι πρέπει να βάλουν, πλέον, το σώμα τους στη φωτιά. Στο μπροστά κομμάτι του παρκέ, οι τρεις τελευταίοι έχουν την ποιότητα να σκοράρουν όπως έκαναν στο «Νίκος Γκάλης» της Αθήνας, όπου πέτυχαν τους 52 από τους 79 πόντους του Άρη. Και όταν ξαναμπούν στην εξίσωση Μποχωρίδης, Μόρις, τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν για τον Άρη στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Δεν πρέπει να λησμονείται, τέλος, ότι ο Άρης δε δίνει αγώνα μόνο εντός παρκέ, αλλά και εκτός αυτού. Η νέα διοίκηση προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να πληρώσει τους παίκτες μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να σώσει την υπόθεση της εγγυητικής επιστολής η οποία είχε αφεθεί… στη μοίρα της. Παράλληλα, ξεκίνησε επαφές με πιστωτές, προκειμένου να «βάλουν πλάτη» όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους τελευταίους, για να μη βουλιάξει το καράβι.

Κοντολογίς, ο Άρης περνά τη δυσκολότερη εποχή της σύγχρονης ιστορίας του. Τίποτα δεν έχει τελειώσει βέβαια, όμως πρέπει όλοι να υπερβάλλουν εαυτούς για να μη βρει μπροστά του τα χειρότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top