Έρχεται το 1ο FIBA 3×3 Greece Tour

Το μπάσκετ 3×3 αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια βασικό μέρος στο καλεντάρι της FIBA, και στις επόμενες ημέρες , με την έγκριση/πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έρχεται η σειρά της χώρας μας να διοργανώσει το πρώτο “3×3 Greece Tour”, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και εκκινεί στις 20 Αυγούστου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα τελευταία χρόνια το 3×3 παρουσιάζει μία διαρκώς ανοδική πορεία στην θέση του στον παγκόσμιο αθλητισμό. Αποκορύφωμα φυσικά δεν ήταν κάτι άλλο παρά η διοργάνωση του πρώτου Ολυμπιακού Τουρνουά, σε άνδρες και γυναίκες, με το άθλημα να εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αυτή τη σκηνή στο Τόκιο.

Πλέον, ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να διοργανώσει το δικό της πανελλήνιο τουρνουά 3×3. Το πρώτο “3×3 Greece Tour”, θα διεξαχθεί σε Ηράκλειο, Πρέβεζα, Πειραιά και Βάρκιζα, υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και με την έγκριση της FIBA, συνδέοντάς το έτσι με την επίσημη “αλυσίδα” των European Challenger και του 3×3 World Tour!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Εάν το κρύο είναι καιρός για δυο, τότε η ζέστη είναι καιρός για τρεις. Και για την ακρίβεια, καιρός για τρεις εναντίον τριών!

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όπου το 3xBasketball είχε την τιμητική του για πρώτη φορά ως μέρος του επίσημου προγράμματος, τη σκυτάλη παίρνει η Ελλάδα.

Για δυο εβδομάδες η καρδιά του δημοφιλούς, ραγδαία αναπτυσσόμενου σε όλο τον κόσμο και πλέον Ολυμπιακού σπορ θα κτυπάει στην Ελλάδα με σημείο αναφοράς το 1ο FIBA 3xGreece Tour που διεξάγεται με την έγκριση/πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και με την αιγίδα της ΕΟΚ.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μπάσκετ: για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, προϋπηρεσίας στα γήπεδα και αγωνιστικής καριέρας, καθόσον εδώ ακριβώς έγκεινται  η ιδιαιτερότητα, η φιλοσοφία και η κινητήρια δύναμη του 3×3.

Ένα παιχνίδι για όλους!

Ηράκλειο, Πρέβεζα, Πειραιάς και Βάρκιζα

Η αυλαία του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour θα ανοίξει στο Ηράκλειο, με επόμενους σταθμούς την Πρέβεζα, τον Πειραιά και τη Βάρκιζα.

Το πρώτο Τουρνουά θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου στις 20-21-22 Αυγούστου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.  

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 24-25-26 Αυγούστου η Πρέβεζα με χώρο διεξαγωγής την προβλήτα του Εμπορικού Λιμανιού και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Θα ακολουθήσει η τελική φάση του Τουρνουά στις 27-28-29-30 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά.

Στους τελικούς της τελευταίας ημέρας αυτού του γύρου θα συμμετάσχουν οι φιναλίστ από το Ηράκλειο, την Πρέβεζα και τον Πειραιά με έπαθλο την πρόκριση στο 3×3 Unites Challenger που θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 18-19-20 Σεπτεμβρίου.

Η επόμενη και τελευταία πράξη του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour θα ανέβει στις 3-4-5 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της Κεντρικής Πλατείας της Βάρκιζας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Μέσω αυτού του Τουρνουά θα δοθεί μια wild card συμμετοχής στο 3×3 Unites Challenger, ενώ η αυλαία θα πέσει με τη διεξαγωγή του All Star Game.

Ελληνικές και ξένες ομάδες ELITE

Στην κατηγορία ELITE του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour θα λάβουν μέρος ελληνικές και ξένες ομάδες υψηλού επιπέδου οι οποίες θα διεκδικήσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα και δώρα μεγάλης αξίας από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Στην κατηγορία PRO-OPEN ανδρών και γυναικών μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες άνω των 18 ετών οι οποίοι θα διεκδικήσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα σε όλους τους σταθμούς του Τουρνουά περιλαμβάνει επίσης τις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18, κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών.
Η διοργάνωση θα εξελιχθεί σε ομίλους στους οποίους θα συμμετέχουν έως και έξι ομάδες, με το σύστημα round robin (όλοι εναντίον όλων), ενώ όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δάπεδα / γήπεδα εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από την FIBA3x3 (Enlio).

Οι διαγωνισμοί του ΝΒΑ All– Star Game

Το 1ο FIBA 3×3 Greece Tour χαρακτηρίζεται από σημαντικές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες που το καθιστούν μοναδικό στα ελληνικά χρονικά και ενισχύουν το ενδιαφέρον του σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτα απ’ όλα σε όλες τις πόλεις, κατά τα πρότυπα του NBA All-Star Game, θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τριπόντων, Skills Challenge (επιδεξιότητες), Shooting Stars καθώς και άλλα παιχνίδια που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη!

Επίσης το 1ο FIBA 3×3 Greece Tour παρέχει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, υπό την έννοια ότι καμία δεν φύγει από το Τουρνουά μετά την πρώτη ήττα.

Εξάλλου στη διάρκεια του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour θα δοθεί έμφαση σε ποικίλες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων καμπ μικρής διαρκείας, σεμιναρίων και ομιλιών με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση εγχώριων ομάδων ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και καινοτομίες της διοργάνωσης και να καθιερωθεί και εντός των τειχών ως ένα Τουρνουά επαγγελματικών προδιαγραφών που θα διεξάγεται συστηματικά ανά την Ελλάδα.

Tα υγειονομικά ΄πρωτόκολλα και οι δηλώσεις συμμετοχής

 Κατά τη διάρκεια του 1ου FIBA 3×3 Greece Tour θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίζουν αρνητικό Covid-19 rapid test.

Προς τούτο οι διοργανωτές έχουν συνάψει συμφωνία με την εταιρεία AFFIDEA ως υποστηρικτή υπηρεσιών υγείας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται διαδικτυακά  μέσω της ειδικής πλατφόρμας της FIBA (https://play.fiba3x3.com/events), ή κατευθείαν στους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

Ηράκλειο: tinyurl.com/3x3heraklion

Πρέβεζα: tinyurl.com/3x3preveza

Πειραιάς: tinyurl.com/3x3piraeus

Βάρκιζα: tinyurl.com/3x3varkiza

Βασική προϋπόθεση είναι ο κάθε παίκτης να δημιουργήσει μία φορά το δικό του προφίλ στη FIBA, το οποίο θα τον ακολουθεί και στα επόμενα Τουρνουά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί live το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, τα ατομικά στατιστικά, το επίσημο ranking της FIBA κοκ.

Οι οδηγίες δημιουργίας προφίλ βρίσκονται στον υπερσύνδεσμο tinyurl.com/3x3createprofile.

Πληροφορίες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, το σύστημα διεξαγωγής, τον τρόπο εγγραφής, τα χρηματικά έπαθλα και τα δώρα για τα τέσσερα Τουρνουά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της διοργάνωσης (www.greece3x3.gr) και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3)

Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται σε live streaming.

Οι κανόνες διεξαγωγής 3×3 δημοσιεύονται στον σύνδεσμο fiba3x3.com/en/rules.html

Η βαθμολογία των ομάδων στο παγκόσμιο ranking βρίσκεται στον σύνδεσμο fiba3x3.com/en/rankings/individual.html

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top