Εθνική Ελλάδας: Μπαρτζώκας και Σφαιρόπουλος εντάσσονται στο επιτελείο του Ιτούδη για το EuroBasket 2022

Η πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη για τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών εν όψει του EuroBasket 2022 ήταν μόνο η αρχή από την πλευρά της ΕΟΚ, η οποία κλείνει ακόμη μια σπουδαία συμφωνία: Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιάννης Σφαιρόπουλος συμφώνησαν να ενταχθούν στο επιτελείο και να δημιουργήσουν μια προπονητική dream team με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Το “ναι” που είπε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον Δημήτρη Ιτούδη και τον Βαγγέλη Λιόλιο, για την πρόσληψη του πρώτου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας αποτελεί την σπουδαιότερη είδηση των τελευταίων ετών για την Εθνική Ανδρών. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας σε μερικούς μήνες σε Μιλάνο και Βερολίνο, με στόχο την επιστροφή στα μετάλλια και -γιατί όχι- την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, για τρίτη φορά στην ιστορία (μετά το 1987 και το 2005).

Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας δεν σταματούν εδώ όμως, ούτε περιορίζονται στην τεχνική καθοδήγηση από τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά, οι διεργασίες των τελευταίων ημερών (σ.σ.: ακολούθησαν την επισημοποίηση της πρόσληψης του Δημήτρη Ιτούδη) ήταν έντονες και το αποτέλεσμα που επετεύχθη αρκεί για να καταδείξει πως στο EuroBasket 2022 η Ελλάδα θα παρουσιάσει μια προπονητική dream team, που δεν έχει εμφανιστεί ξανά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Βλέπετε, ο Βαγγέλης Λιόλιος πέτυχε να λάβει τη θετική απάντηση από ακόμη δύο κορυφαίους προπονητές της EuroLeague για να βρεθούν στο πλευρό του Δημήτρη Ιτούδη και να δημιουργήσουν το κορυφαίο τεχνικό επιτελείο της ιστορίας. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο!

Οι δύο σπουδαίοι προπονητές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Δημήτρη Ιτούδη, σε ένα μοντέλο που είναι εμφανώς επηρεασμένο από αυτό της Team USA, η οποία εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί με την ίδια λογική. Επί παραδείγματι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 ο Γκρεγκ Πόποβιτς είχε στο πλευρό του μερικές κορυφαίες προπονητικές προσωπικότητες των ΗΠΑ, όπως ο Στιβ κερ, ο Λόιντ Πιρς και ο Τζέι Ράιτ.

Η Εθνική Ανδρών έχει βάλει στόχο να κατακτήσει την κορυφή στο EuroBasket 2022 κι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτηκαν, έπραξαν, ενήργησαν οι τρεις κορυφαίοι προπονητές καταδεικνύει τη γενική άποψη πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αν επικρατήσει το “ισχύς εν τη ενώσει”. Καλύτερες συνθήκες και προδιαγραφές (τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο) δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Πηγή: sport24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top