Την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες παραστάσεις που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμες για την περαιτέρω εξέλιξή τους έχουν τέσσερα νέα παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά στις προπονήσεις της Εθνικής Ανδρών.
Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο Όμηρος Νετζήπογλου και ο Γιώργος Τανούλης μίλησαν για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.
Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα και θα έχω αυτή την εμπειρία. Είναι τεράστια τιμή για μένα. Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που θα έχω δίπλα την οικογένειά μου, τα τρία μου αδέρφια που είναι ήδη μέλη της Εθνικής Oμάδας. Όταν έχεις σε αυτή την ηλικία μια ευκαιρία σαν κι αυτή, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι σφουγγάρι και να πάρεις ό,τι μπορείς περισσότερο. Μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά αυτές τις μέρες που θα είμαστε εδώ».
Λευτέρης Μαντζούκας: «Για κάθε παιδί είναι τεράστια τιμή να φορά το εθνόσημο, πόσω μάλλον της Εθνικής Ανδρών και είναι για μένα πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ σε ηλικία 19 ετών. Είμαι ευτυχισμένος για αυτή την πρόκληση και νιώθω ευλογημένος για την ευκαιρία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, υπάρχουν παιδιά με πολύ ταλέντο και τεράστια εμπειρία, παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσά τους».