Φτιάξτε το σωστά!

Πρώτον, θεωρώ ότι ο τριετής κύκλος της συνεργασίας Άρη – Πρίφτη, πρέπει να ολοκληρωθεί όπως ξεκίνησε και περπάτησε στην πορεία του χρόνου. Συντεταγμένα. Το αξίζει και ο προπονητής, που έδωσε τον (όποιον) καλύτερο εαυτό του για την ομάδα ακόμη και σε δύσκολες εποχές, το αξίζει και ο Άρης για το ήθος και την κουλτούρα που τον διακρίνει.

 

Δεύτερον, θεωρώ ότι ο πανικός και η βιασύνη ποτέ δεν μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας νέων συνθηκών συνεργασίας σε μια ομάδα. Θα ήταν φθορά για τον (όποιον) νέο προπονητή αναλάμβανε τώρα την ομάδα, με ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης, χωρίς να διακυβεύονται κάποιοι μεγάλοι στόχοι ως το τέλος της χρονιάς.

 

Τρίτον και σημαντικότερο, θεωρώ ότι μετά από την φετινή πολύ δύσκολη και διδακτική χρονιά για την οικογένεια Λάσκαρη, θα πρέπει να υπάρξει ένας πιο σοβαρός και συγκροτημένος προγραμματισμός για τον νέο κύκλο που θα ανοίξει στην «μετά Πρίφτη» εποχή. Και κυρίως, να υπάρξει στελέχωση της ΚΑΕ σε θέσεις «κλειδιά», από ανθρώπους αναγνωρισμένους και γνώστες του αντικειμένου (του μπάσκετ, του μάρκετινγκ, της αγοράς, του διοικείν), ώστε να αποφευχθούν οι παραλείψεις του περσινού καλοκαιριού.

Αποτέλεσμα εικόνας για λασκαρης

Για μένα, ο νέος Άρης δεν πρέπει να ξεκινήσει από τον καινούργιο προπονητή της ομάδας. Θεωρώ πολύ πιο κομβική την πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή στην ΚΑΕ Άρης, στον οποίο θα δοθούν τα «κλειδιά» για την διαχείριση του μπάτζετ και την στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος. Από τον προπονητή, μέχρι και τον άνθρωπο που θα κουβαλά τα σκουπίδια στους κάδους έξω από το Nick Galis Hall.

 

Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να προστατέψει και τα χρήματα της οικογένειας Λάσκαρη, να προστατέψει τις σχέσεις ιδιοκτησίας (διοίκησης) – προπονητή για να μην έχουμε τριβές όπως του περσινού καλοκαιριού (με την ανάμειξη τρίτων που έφεραν από νωρίς εντάσεις), να ενισχύσει τους διακριτούς ρόλους και τις διαχωριστικές γραμμές που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ ιδιοκτησιακού, διοικητικού και αγωνιστικού.

 

Αν με ρωτήσετε για ονόματα υποψηφίων τεχνικών διευθυντών, να σας πω την αλήθεια έχω κάποια στο μυαλό μου αλλά δεν είναι το ζητούμενο η ονοματολογία. Το σημαντικό είναι να αντιληφθούν στην ΚΑΕ Άρης ότι μια ομάδα μπάσκετ, μια καλαθοσφαιρική εταιρεία, δεν λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με τους κανόνες του εμπορίου και της αγοράς. Χρειάζεται εξειδίκευση και τεχνογνωσία για να επιτευχθούν οι στόχοι και να πιάσει τόπο η επένδυση. Είμαι βέβαιος ότι ο Νίκος Λάσκαρης, αν ανοίξει το κεφάλαιο «τεχνικός διευθυντής», θα βρει μπροστά του πολλά και ενδιαφέροντα βιογραφικά, επιλέγοντας εκείνο που τον εκφράζει και τον εμπνέει περισσότερο.

 

Ο χρόνος είναι σύμμαχος της ΚΑΕ Άρης την δεδομένη στιγμή. Και οι αποφάσεις δεν πρέπει να παρθούν υπό την πίεση του κόσμου ή μερίδας του, που ζητά το κεφάλι του Πρίφτη «επί πίνακι». Η πίεση πάντα θα υπάρχει στον Άρη, ο κόσμος πάντα θα έχει τα «θέλω» του και θα λειτουργεί παρορμητικά και «εν βρασμώ», όμως ο Νίκος Λάσκαρης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να φιλτράρουν τα μηνύματα και να λειτουργούν με ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

 

Γι’ αυτό και θεωρώ λανθασμένες τις βιαστικές κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τα «μυστικά» ραντεβού στην Αθήνα που τα γνωρίζανε και οι… πέτρες, την επιπολαιότητα με την οποία εκτέθηκε στην δημοσιότητα το όνομα ενός τεράστιου κεφαλαίου της ιστορίας του μπασκετικού Άρη, του Παναγιώτη Γιαννάκη. Και εξηγώ τι θέλω να πω.

 

Αν, ποτέ, ο «δράκος» επιστρέψει στον Άρη από οποιοδήποτε πόστο, αυτό πρέπει να γίνει με επίσημο και υπέρλαμπρο τρόπο. Η επιστροφή θα πρέπει να μοιάζει με γιορτή. Δεν μιλάμε για ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά για ένα από τα πιο ισχυρά θεμέλια της «αυτοκρατορίας» του Άρη. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να τον κρίνω για το αν θα είναι η καλύτερη επιλογή προπονητή ή τεχνικού διευθυντή ή προέδρου ή οτιδήποτε. Θα πέσει κανένα ταβάνι και θα με πλακώσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για laskarhs GIANNAKHS

Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ιστορία πρέπει να τιμάται και να μην διασύρεται μέσω διαρροών και δημοσιευμάτων που, απλά, επιζητούν την δικαίωση της «πρωτιάς» και της «αποκλειστικότητας». Χωρίς αυτό να αποτελεί συναδελφική μομφή, αν και το πιο… αστείο που διάβασα είναι πως, η δημοσιοποίηση του ονόματος του Γιαννάκη την μέρα του αγώνα με τον Κολοσσό, συσπείρωσε τους παίκτες που από το -23 έφτασαν στην (σχεδόν) ολική ανατροπή. Κοινώς, «ότι του φανεί του λολοστεφανή».

 

Τέλος πάντως, επειδή πλάτιασα, τα… μαζεύω και κλείνω με τον εξής επίλογο. Τα πολλά λάθη που έγιναν φέτος σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να αποδειχθούν διδακτικά για την ΚΑΕ Άρης. Η ιδιοκτησία έχει την δυνατότητα να ξαναφτιάξει την ομάδα από την αρχή και να το κάνει σωστά. Μια χαμένη χρονιά δεν είναι καταστροφή. Αντίθετα, καταστροφική θα είναι η επανάληψη των λαθών του περσινού καλοκαιριού, για τα οποία ούρλιαζα και έγινα κακός για πολύ κόσμο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για laskarhs GIANNAKHS

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top