Γιάννης Γιαννάκης: «Η αλήθεια για Μπούμπουρα – Προσπάθησε να πιάσει… κότσο τον Άρη ο Λάσκαρης»

Για το αν θα αναλάβει με τον κύριο Μπουμπουρα τον Φάρο:

Κάναμε μια συζήτηση, δεν έχει ευδοκιμήσει ακόμη η συζήτηση και δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Βιάζονται αυτοί που θέλουν να είναι στην δημοσιότητα, ο Φάρος έχει πουληθεί σε κάποιους μετόχους στη Λάρισα. Άρα και ο κύριος Τσάπας δεν είναι ο συνομιλητής μου. Μιλήσαμε με τον κύριο Τσάπα να δούμε πως είναι η ιστορία. Κακώς μπλέκονται τα ονόματα. Όταν σε 4 μήνες η ομάδα χρωστάει μισό εκατομμύριο είναι δύσκολα τα πράγματα. Στη σημερινή εποχή είναι όλα εμπόδια.

Έχετε προσωπικές σχέσεις με τον κύριο Μπούμπουρα:

Ναι έχω προσωπικές σχέσεις μαζί του. Αν βρεθούν τα πράγματα και δούμε ότι μπορούμε να το προχωρήσουμε, καλό θα είναι όποιος έρθει στον αθλητισμό να παραμείνει κάτω από υγιές συνθήκες. Λένε διάφορα οι δημοσιογράφοι σήμερα, χωρίς να βγει κάποια ανακοίνωσή, ότι υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχει.

Τι θα ήταν εκείνο που θα έπειθε έναν Παντελή Μπούμπουρα να μπει στο μπάσκετ και στον Ελληνικό αθλητισμό:

Ο Ελληνικός αθλητισμός ποτέ δεν λειτούργησε με επαγγελματικά κριτήρια, παρόλο που είναι επαγγελματικός στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικός το 1990, είναι τραυματικά ερασιτεχνικός, αυτό στερεί το δικαίωμα στις ομάδες να στήνουν το μάρκετινγκ και να έχουν έσοδα, όταν μιλούσαμε για αλλαγή του γεωγραφικού μπασκετικού χάρτη, αυτό λέγαμε, τότε λέγαμε να επεκταθεί ο μπασκετικός χάρτης, να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τοπικούς χορηγούς, παράγοντες και ένα σωρό άλλα.

Και η Α1 έχει έναν μπασκετικό γεωγραφικό χάρτη, είναι υγιέστατο να έχει η Αμαλιάδα Α1 ομάδα, αυτό προϋποθέτει επαγγελματισμό παραγοντικό, ένας παράγοντας δεν μπορεί να τρέξει την ομάδα, με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που τρέχει στην επιχείρηση του, δεν αφήνει ανεξέλεγκτη την εταιρία του. Ο Βασιλακόπουλος το είχε πάρα πολλά χρόνια αυτό να γίνονται εταιρίες και να υπάρχουν συνέπειες, πρέπει να μπουν κριτήρια για να είναι επαγγελματικό το επίπεδο. Επενδυτής είναι βάζω λεφτά και βγάζω. Δεν είναι επενδυτής κάποιος που χάνει λεφτά. Για να είναι υγιείς ο αθλητισμός, πρέπει οι ομάδες να λειτουργούν όπως το εμπόριο και δεν γίνεται γιατί υπάρχει συναισθηματισμός.

Ο τελευταίος επενδυτής που πέρασε στον Ελληνικό αθλητισμό, βρήκε μια επαγγελματική κατάσταση και στη συνέχεια πορεύτηκε με άλλες διοικητικές επιλογές και αυτή η ομάδα έχει τους επενδυτές. Αυτό είναι το όραμα για μια σωστή ομάδα. Αν με ενδιαφέρει μια ομάδα σαν το Φάρο δεν είναι γιατί έχω προσωπικά κίνητρα, τα έκανα όταν ήμουν νέος. Αν κάτι με ενδιέφερε στον Φάρο είναι πως να κάνουμε ένα όραμα του μπάσκετ, να είναι γιορτή για την οικογένεια. Δεν με ενδιαφέρουν οι πωρωμένοι φίλαθλοι εμένα αν θέλουμε να μιλάμε για αθλητική ανάπτυξη θα σας πω και κάτι, παλιά δεν το ασπαζόμουνα, έχει δίκιο σε όλα ο Βασιλακόπουλος.

Όταν μιλάμε για επενδυτές, μπερδεύουν τον επενδυτή με κορόιδο, γιατί διαβάζω κάτι φυλλάδες για τον Άρη, τι είναι να βάλει κάποιος 5.000.000 για να κάνει τον παράγοντα, επενδυτής δεν θα είναι, κορόιδο θα είναι. Προσπάθησε να μας πιάσει κότσο ο κύριος Λάσκαρης και το έκανε.

Πώς μπορεί ο Άρης να σωθεί από όλη αυτή την οικονομική κατάσταση:

Φοβάμαι τα χειροτέρα, Ο Άρης είναι μεγάλη ιστορία και θα βρεθούν άνθρωποι, αλλά είναι δύσκολα και μεγάλο το χρέος.

Το είπα σε έναν φίλο μου από ακούγεται το όνομα του για τον Άρη, του είπα ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί ένας, να κάνει ένα απλό μάρκετινγκ τη σημερινή εποχή και να διαχειριστεί τόσα εκατομμύρια, είναι δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κάποιος ένα άνοιγμα 5.000.000, όταν έχει ομάδα και μπάτζετ του 1.000.000.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη:

Μιλάμε με τον Παναγιώτη είμαστε φίλοι αλλά όχι για μπασκετικά θέματα, ο Παναγιώτης παραμένει ένας θρύλος.

Δεν μιλάω μόνο για τον Άρη αλλά γενικά για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Σας είπα τα πράγματα όπως έχουν, όταν είσαι αποστασιοποιημένος μπορείς να τα βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

 

Πηγή: Yellow Radio

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top