Γιαννούλης στο «Μένουμε Μπάσκετ» του BasketPlus: «Ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης και οι αλλαγές των ξένων»

Αναλυτικά ο παλαίμαχος σέντερ είπε:

Για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη: Ήταν μία τραγική ρονιά για τις δύο ομάδες, δεν έπαιξαν καθόλου μπάσκετ φέτος. Με τα δικά μου μάτια δεν είχαν τον τρόπο να κερδίσουν, ακόμα κι αν προηγούνταν με 10 πόντους λίγο πριν τελειώσει το ματς. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έπαιξαν το χειρότερο μπάσκετ στην ιστορία τους. Δεν ήταν ωραίο να βλέπεις αγώνες τους. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα γλίτωναν τον υποβιβασμό. Και οι δύο ομάδες έπρεπε να κάνουν σημαντικές νίκες. Δεν το πιστεύω ότι θα τα κατάφερναν, όμως μέσα στην καρδιά και το μυαλό σου πρέπει να λες θα τα καταφέρω. Αυτή η χρονιά πρέπει να σβηστεί. Το καλό είναι να μην αλλάξει τίποτα, να μπει μία παύλα, ούτε πρωταθλητής ούτε υποβιβασμοί.

Για τα αίτια της πορείας του ΠΑΟΚ: Όλα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι. Άλλος έφευγε άλλος ερχόταν, ο Μπάνε πιστεύαμε ότι θα έμενε. Το θέμα είναι ότι καθυστέρησε πολύ να στηθεί η ομάδα, δεν υπήρχαν χρήματα και έσοδα από πουθενά. Τα χρήματα της τηλεόρασης ήταν να τα πάρουν οι περσινοί και η νέα διοίκηση μπήκε για να βοηθήσει και τελικά βρέθηκε να χρωστάει κι από πάνω μόλις ανέλαβε.  Η ομάδα δεν ήταν καλή. Δεν υπήρχαν βασικοί παίκτες. Θεωρητικά ο καλύτερος παίκτης ο Μαργαρίτης, στα 37 του πόσο να αντέξει να παίζει συνεχώς;

Στο μπάσκετ πρέπει να υπάρχει η πρώτη πεντάδα. Τώρα η μόδα είναι ότι κανένας παίκτης δεν αντέχει πάνω από 3-4 λεπτά συνεχόμενα. Έχει αλλάξει τόσο πολύ το μπάσκετ; Υπάρχουν αμερικανιές όπως το ροτέισον και το μομέντουμ.  

Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Ρώτησα τη διοίκηση, εντελώς φιλικά, με τι κριτήρια έγιναν οι αλλαγές. Μου είπαν πως ήταν εντολή του Γιώργου Σαββίδη. Είχε εμπλοκή στους παίκτες όπως μου είπαν. Τους είπα διώξατε ένα τριάρι και ένα πεντάρι και πήρατε δύο τεσσάρια. Μου απάντησαν ότι τους ενημέρωσαν να αλλάξουν τους δύο παίκτες και να πάρουν τους συγκεκριμένους.

Για το ενεχόμενο να αναλάβει πόστο στην ομάδα: Δε μου ζητήθηκε να αποκτήσω πόστο στην ομάδα, όλο μου έλεγαν Γιαννάρα του χρόνου. Ένας παίκτης θέλει να γίνει προπονητής ή στέλεχος σε μία ομάδα. Εγώ θα ήθελα να είμαι στέλεχος στον ΠΑΟΚ και γενικά σε κάποια ομάδα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δουλειά του τζένεραλ μάνατζερ. Είναι παλιοί παίκτες που κάνουν τέτοια καριέρα. Στην Ελλάδα όποιος είναι πρόεδρος λέει εγώ πληρώνω εγώ αποφασίζω.

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ: Η διοίκηση δεν έχει την ευθύνη 100%. Δε φταίνε τα παιδιά που μπήκαν να σώσουν την ομάδα. Τα τελευταία 10-11 χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε μία διοίκηση από το Κράτος. Σ’ αυτά τα χρόνια δεν πήγε ένας τρελός να πει θέλω τον ΠΑΟΚ; Όμως αν έρθει κάποιος και του πεις «τι πας να κάνεις;» επειδή μπορεί κάποιοι να βολεύτηκαν εκεί…

Αυτό που μου έχουν πει ότι οι χορηγίες για την επόμενη σεζόν δεν είναι δεσμευμένες. Τα τηλεοπτικά, ο βασικός χορηγός της λίγκας… Αλλιώς είναι αυτό και αλλιώς να ξεκινάς τη σεζόν και να χρωστάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top