Γκαράστας: «Ο Γκομέλσκι ήξερε ότι κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν το παιχνίδι»

Μία νέα δήλωση, αυτή τη φορά από τον Λιθουανό προπονητή Βλάντας Γκαράστας, έρχεται να προστεθεί σε όσα έχουν ειπωθεί για τον τελικό του EuroBasket ’87!

 

O Σαρούνας Μαρτσουλιόνις ήταν αυτός που άνοιξε τον… ασκό του Αιόλου! Μίλησε για απόπειρα δωροδοκίας της αποστολής της Σοβιετικής Ένωσης, πριν από τον τελικό του EuroBasket ’87! O Παναγιώτης Φασούλας απάντησε, μέσω ανακοίνωσης του στα λεγόμενα του Λιθουανού guard. Ενώ θέση, υπέρ του Μαρτσουλιόνις, πήρε ο Χέινο Έντεν, μέλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Πλέον, σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι δηλώσεις του Λιθουανού προπονητή Βλάντας Γκαράστας. Μιλώντας στο λιθουανικό Μέσο 15min.lt, εξήγησε: «Πριν από τον τελικό, ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε πως οι Έλληνες Κομμουνιστές τον ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άτομα ανάμεσά μας, που θα πουλήσουν το παιχνίδι. Με ρώτησε κιόλας τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του απάντησα πως δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, ότι όλοι οι παίκτες μας είναι τίμιοι. Με ξαναρώτησε: “Μήπως ο Βάλντις Βάλτερς;” και του είπα ξανά πως “όχι, δεν μπορεί”! Εκεί τελείωσε η συζήτηση, αλλά καλώς ή κακώς δημιουργήθηκαν αμφιβολίες».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως ακόμη ένα αναπάντεχο συμβάν έγινε, όταν ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι αποχώρησε ξαφνικά από την τελευταία ομαδική σύσκεψη των Σοβιετικών, λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ του τελικού.

«Ήταν το coaching meeting, πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο για το γήπεδο. Μιλούσε ο Γκομέλσκι, όταν ξαφνικά κάποιος ήρθε και τον πήρε τηλέφωνο. Δεν γύρισε μετά από αυτό. Μέχρι την στιγμή, περίπου πενήντα λεπτά πριν από τον αγώνα, που έπρεπε να φύγουμε για το γήπεδο», εξήγησε σχετικά ο Γκαράστας.

Και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα, ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι είπε στον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις να μαρκάρει τον Νίκο Γκάλη. Ποτέ δεν θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον καλύτερο του αντιπάλου. Αν δεν κάνω λάθος κιόλας, ο Σαρούνας αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, δεν μπορούσε να σταματήσει τον Νίκο Γκάλη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top