Απίστευτες αλλαγές στους κανονισμούς, σαν του μπάσκετ, σκέφτεται η FIFA!

Την απόλυτη μεταμόρφωση του ποδοσφαίρου στα πρότυπα του μπάσκετ φέρεται να εξετάζει η FIFA, σε ένα πλάνο που περιλαμβάνει μισάωρα ημίχρονα, απεριόριστες αλλαγές και κατάργηση του πλαγίου άουτ με τα χέρια!

Ποδόσφαιρο με… μπασκετικούς κανόνες; Η FIFA, όπως διαβάζουμε στο gazzetta.gr, όχι μόνο το θεωρεί εφικτό αλλά το έχει βάλει ήδη μπροστά έστω και σε πειραματικό στάδιο, εξετάζοντας ένα ρηξικέλευθο πλάνο αλλαγής του αθλήματος σε σχέση με το πώς το γνωρίζουμε από καταβολής του.

Όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», το πλάνο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας συνοψίζεται στις εξής πέντε επαναστατικές αλλαγές:

  • Δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, ένα 60λεπτο καθαρού χρόνου δηλαδή σε αντίθεση με το παραδοσιακό 90λεπτο
  • Παύση του χρόνου του αγώνα όταν η μπάλα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών (άουτ, κόρνερ, πλάγιο άουτ), στα πρότυπα του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου σάλας
  • Απεριόριστες αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τις τρεις αλλαγές που ίσχυαν παραδοσιακά και οι οποίες αυξήθηκαν σε πέντε την τελευταία μιάμιση σεζόν λόγω Covid και συμπυκνωμένου προγράμματος.
  • Πλάγιο άουτ με τα πόδια κι όχι πια με τα χέρια. Ένα μέτρο που σύμφωνα με τη FIFA θα αυξήσει τις επικίνδυνες φάσεις σε ένα ματς, καθώς ο παίκτης θα μπορεί να γεμίζει προς την αντίπαλη περιοχή με μεγαλύτερη άνεση.
  • Πεντάλεπτη αποβολή σε κάθε κίτρινη κάρτα. Ο παίκτης που τιμωρείται θα βλέπει το ματς από τα πλάγια του αγωνιστικού χώρου μέχρι να ξαναμπεί στο ματς. Αυτό το μέτρο πλησιάζει περισσότερο στο φορμάτ του πόλο.

Το παραπάνω σώμα των πρωτοφανών για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου αλλαγών βρίσκεται ακόμη στη φάση Α’ και εφαρμόζετα στο φετινό «Future of Football Cup», καινοτόμο τουρνουά Κ-19 με τη συμμετοχή ομάδων όπως η PSV, η Άλκμααρ, η Λειψία και η Κλαμπ Μπριζ.

Στο τέλος του τουρνουά, η FIFA θα αξιολογήσει την επιτυχία και την επίδραση των αλλαγών και αναλόγως θα εισηγηθεί την εφαρμογή τους επίσημα στο IFAB, την διεθνή ομοσπονδία που αποφασίζει για τους κανόνες του παιχνιδιού.

Προς το παρόν, πάντως, το εγχείρημα κυλάει όπως θα περίμενε κανείς, με φρενήρη ρυθμό και συνολικά 13 γκολ στα πρώτα δύο ματς!

Πηγή: Gazzetta.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top