Η πλάστιγγα έγειρε… Λιθουανικά

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας διατηρούσε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης το προβάδισμα, φτάνοντας στο +8 στο δεύτερο ημίχρονο και στο +6 στο 35’, όμως εκεί το 10-0 των περιφερειακών των πρωταθλητών Λιθουανίας μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, τους έδωσε το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γιανκούνας με 17 και Μότουμ με 16 πόντους, ενώ για τους Πολωνούς ξεχώρισε ο Μολντοβεάνου με 16 πόντους. Δύο πόντους σημείωσε ο Ιαν Βουγιούκας.

Οι Πολωνοί ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια, κατάφεραν να προηγηθούν αρχικά με +3 και +5 των Λιθουανών με πρωταγωνιστή τον Κόζαρεκ. Ο Γιανκούνας ανέλαβε δράση και με προσωπικό σερί 4-0 μείωσε στο -1 και με νέο σερί 4-0, η πρωταθλήτρια Λιθουανίας προηγήθηκε με +1, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα. Οι Πόνιτκα και Μπορόβνιακ βοήθησαν τη Ζιέλονα να προηγηθεί με +3 δύο φορές και η διαφορά έφτασε στο +5 για τους Πολωνούς. Πλέον, αυτή κυμαινόταν μεταξύ +2 και +4 και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +2 για την πρωταθλήτρια Πολωνίας.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Τζούρισιτς έδωσε ένα +5 στη Ζιέλονα, όμως οι Λιθουανοί απάντησαν με σερί 8-0 και βρέθηκαν στο +3 με πρωταγωνιστή τον Χάνλαν και διατηρούσαν ένα +3 με +5 χάρη στην υπεροχή μέσα στη ρακέτα. Ο Σεϊμπούτις έφερε το +6, όμως ο Πόνιτκα με προσωπικό σερί 5-0 μείωσε στο -1. Ο Κόζαρεκ ισοφάρισε και το προβάδισμα εναλλασσόταν σταθερά από εκείνο το σημείο και έπειτα, με τον Γκρουζέσκι να δίνει το +1 στους γηπεδούχους στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Μπορόβνιακ έδωσε ένα +6 στη Ζιέλονα Γκόρα και οι Πολωνοί διατηρούσαν σε εκείνο το διάστημα ένα +3 με +5 με επιθετική πολυφωνία και λύσεις μέσα στη ρακέτα. Ο Κόζαρεκ με τρίποντο την έφερε στο +8 στο 27’ και ο Μποστ στο +11 στο 2.14’ πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Πλέον, η Ζιέλονα διατηρούσε ένα +7 με +9 με πρωταγωνιστή τον Μποστ και με όλα αυτά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +7.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Μολντοβεάνου με προσωπικό σερί 5-0 έφερε το +9 για τη Ζιέλονα Γκόρα με λύσεις από ρακέτα και περιφέρεια. Οι Λιθουανοί με σερί 5-0 μείωσαν στο -4 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +4 καιν +6 για την πρωταθλήτρια Πολωνίας. Όμως, οι περιφερειακοί της Ζαλγκίρις απάντησαν με 6-0 σερί και ισοφάρισαν, ο Μότουμ έφερε το 62-64, η αστοχία των γηπεδούχων τους ανάγκασε σε πολλά φάουλ και η ευστοχία των φιλοξενούμενων από τη γραμμή τους έφερε στο τελικό +4.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 35-34, 53-46, 62-66

ΖΙΕΛΟΝΑ: Μποστ 6, Ρέινολτς 4, Μολντοβεάνου 16, Πόνιτκα 9, Γκρουζέσκι 3, Χρίτσανιουκ 2, Μπορόβνιακ 6, Τζούρισιτς 2, Κόζαρεκ 14

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Πότσιους 1, Σεϊμπούτις 11, Μότουμ 16, Γιανκούνας 17, Βουγιούκας 2, Γιαβτόκας 5, Χάνλαν 14. Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top