ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόταση διακανονισμού σε Βεργίνη-Ζάρα

Οι δύο απορρίψεις των αιτήσεων ανακοπής που κατέθεσε ο Ηρακλής για τις διαταγές πληρωμής που εξέδωσαν οι Δ.Βεργίνης, Θ.Ζάρας για οφειλές της περσινής σεζόν, οδήγησαν τους “κυανόλευκους”, έχοντας και το πρόβλημα της ΕΕΑ, σε “αναδίπλωση” και σε κατάθεση πρότασης διακανονισμού ώστε να “κλείσει” το θέμα. 

Την Πέμπτη απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής για τη διαταγή πληρωμής του Βεργίνη και την Παρασκευή ομοίως απορρίφθηκε από το δικαστήριο και αυτή του Ζάρα. Ο οικονομικός διευθυντής, κατά δήλωσή του στο δικαστήριο, της ΚΑΕ Νίκος Κασιμάτης, μετά το πέρας της δίκης επικοινώνησε με τον νομικό σύμβουλο των παικτών Σ. Χριστοφορίδη και ζήτησε να γίνει διακανονισμός.

Η πρόταση εστάλη εγγράφως και εμπεριέχει μεγάλη “έκπτωση” από το αρχικό ποσό και για τους δύο. Ο Βεργίνης όπως όλα δείχνουν είναι θετικός, ενώ ο Ζάρας αντιπρότεινε ένα λίγο μεγαλύτερο ποσό, κάτι στο οποίο ο Ηρακλής μέχρι χθες δεν είχε απαντήσει!

Η πρόταση ρύθμισης αποτελεί προφανώς και παραδοχή της οφειλής και καταρρίπτει τα όσα δήλωνε προ ημέρων ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Θ.Δρακόπουλος περί μη αναγνώρισης της οφειλής λόγω προστίμου στον πρώτο και του… κορονοϊού στον δεύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι να λυθεί το πρόβλημα, καθώς την Τρίτη ανακοινώνεται η απόφαση της ΕΕΑ για τα πιστοποιητικά και θα είναι “εγκληματικό” να τιμωρηθεί ο Ηρακλής για ένα θέμα που θα μπορούσε να λύσει απ’ τον… Μάϊο, αλλά αντί να ρυθμίσει, προτίμησε τη δικαστική “κόντρα”, την οποία και εν τέλει χάνει.

Αν επιτευχθεί ο διακανονισμός, τότε κάλλιστα μπορεί να κατατεθεί αυτό στην ΕΕΑ και να πάρει η ομάδα πιστοποιητικό, άσχετα αν λέγεται πως φέτος η Επιτροπή δεν δέχεται πλέον προσθέσεις στους φακέλους.

Να σημειωθεί ότι διαταγή πληρωμής έχει εκδώσει και γνωστό γραφείο μάνατζερ, ενώ οι Χάγκινς, Χάτσερ, Ογκίλβι, Ενεχιόνια, Χάνλαν έχουν στείλει εδώ και καιρό έγγραφο προειδοποίησης για προσφυγή στη FIBA αν δεν πληρωθούν, ενώ αρκετοί Έλληνες παίκτες τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να είναι συνεπής στις υποσχέσεις της η ομάδα. Ήδη, πάντως, προχθές, Παρασκευή, έγιναν πληρωμές από την ΚΑΕ στο νυν ρόστερ και πιθανώς και σε παλιές οφειλές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top